Ухвала
від 14.02.2024 по справі 759/2940/24
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 2-о/759/286/24

ун. № 759/2940/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

14 лютого 2024 року м. Київ

Суддя Святошинського районного суду м. Києва Горбенко Н.О., розглянувши заяву ОСОБА_1 в інтересах малолітнього ОСОБА_2 , заінтересована особа: Святошинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про встановлення факту смерті особи,-

В С Т А Н О В И В:

12 січня 2024 року до Святошинського районного суду м. Києва надійшла заява ОСОБА_1 в інтересах малолітнього ОСОБА_2 , заінтересована особа: Святошинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про встановлення факту смерті особи.

У відповідності до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 12.01.2024 року визначено головуючого суддю Горбенко Н.О.

Матеріали справи передано судді 13.01.2024 року.

Дослідивши наявні матеріали справи, суд дійшов наступного.

Згідно з ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 317 ЦПК України заява про встановлення факту смерті особи на території, на якій введено воєнний чи надзвичайний стан, або на тимчасово окупованій території України, визначеній такою відповідно до законодавства, може бути подана членами сім`ї померлого, їхніми представниками або іншими заінтересованими особами (якщо встановлення факту смерті особи впливає на їхні права, обов`язки чи законні інтереси) до будь-якого місцевого суду України, що здійснює правосуддя, незалежно від місця проживання (перебування) заявника.

Заява подана ОСОБА_1 в інтересах малолітнього ОСОБА_2 , який є сином померлої ОСОБА_3 .

Таким чином, із заявою про встановлення факту смерті особи звернулась особа, яка у відповідності до ч. 1 ст. 317 ЦПК України, має на це право.

Дана заява територіально підсудна Святошинському районному суду м. Києва за правилами про підсудність згідно ч. 1 ст. 317 ЦПК України. Підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви заявнику, для відмови у відкритті провадження у цивільній справі чи повернення заяви на даний час не встановлено.

Відповідно до ч. 2 ст. 317 ЦПК України, справи про встановлення факту народження або смерті особи на території, на якій введено воєнний чи надзвичайний стан, або на тимчасово окупованій території України, визначеній такою відповідно до законодавства, розглядаються невідкладно з дня надходження відповідної заяви до суду.

Дата судового засідання визначена судом в межах строків, передбачених ст. 279 ЦПК України з особливостями, встановленими ст. 2 ст. 317 ЦПК України.

Відповідно до п. 21 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» заявник звільнений від сплати судового збору за подання даної заяви.

Керуючись ст.ст. 187,274,317 ЦПК України,-

П О С ТА Н О В И В:

Заяву ОСОБА_1 в інтересах малолітнього ОСОБА_2 , заінтересована особа: Святошинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про встановлення факту смерті особи - прийняти до розгляду і відкрити провадження у справі.

Розгляд справи здійснювати у порядку окремого провадження.

Призначити судове засідання розгляду справи по суті на 15 лютого 2024 року на 11 год. 30 хв. в приміщенні суду за адресою: м. Київ, вул. Якуба Коласа, 27-А, каб.202.

В судове засідання розгляду справи по суті викликати учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою суду: https://sv.ki.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Н.О.Горбенко

Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу116987382
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту смерті особи

Судовий реєстр по справі —759/2940/24

Рішення від 15.02.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Горбенко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні