Ухвала
від 07.07.2009 по справі 39906/09/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а- 39906/09/2070

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 липня 2009 р. м. Харків Cуддя Харківського окружного адміністративного суду Білова О.В., розглянувши адміністративний позов ОСОБА_1 до Управління Пенсійного Фонду України в Московському районі м. Харкова про стягнення недоплаченої щомісячної державної соціальної допомоги "дітям війни" ,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Управління Пенсійного Фонду України в Московському районі м. Харкова про відновлення пропущеного строку для звернення до суду за захистом пропущених прав, свобод та інтересів за період з 01 січня 2006 року до 31 грудня 2007 року; зобов`язання Управління Пенсійного Фонду України в Московському районі м. Харкова нарахувати на її користь недоплачену, як дитині війни, щомісячну державну соціальну допомогу за 2006 2007 роки в сумі 2733 гривні 30 копійок.

Відповідно до п. 3 ч.1 ст. 18 КАС України місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні: усі адміністративні справи у спорах фізичних осіб з суб`єктами владних повноважень з приводу обчислення, призначення, перерахунку, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов`язковим державним соціальним страхуванням та інших соціальних виплат, доплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг.

Таким чином, із врахуванням вищевикладеного, відповідно до вимог п. 3 ч. 1 ст. 18 КАС України зазначена справа не підсудна Харківському окружному адміністративному суду, а підсудна місцевому загальному суду, як адміністративному суду.

Згідно із п. 6 ч. 3 ст. 108 КАС України, позовна заява повертається позивачеві, якщо справа не підсудна цьому адміністративному суду, копія ухвали про повернення позовної заяви невідкладно надсилається особі, яка її подала, разом із позовною заявою й усіма доданими до неї матеріалами

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 6, 18, 108, 185, 186 КАС України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Управління Пенсійного Фонду України в Московському районі м. Харкова про стягнення недоплаченої щомісячної державної соціальної допомоги "дітям війни" - повернути позивачу.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження в п`ятиденний строк з дня винесення ухвали, особою, без виклику якої було постановлено ухвалу, - в той же строк з дня отримання нею копії ухвали, і поданням після цього протягом десяти днів апеляційної скарги, з одночасною подачею її копії до суду апеляційної інстанції, або без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строків для подачі заяви про апеляційне оскарження чи апеляційної скарги.

Суддя підписБілова О.В.

З оригіналом згідно. Оригінал зберігається в справі суду. Суддя

Дата ухвалення рішення07.07.2009
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу116994447
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення недоплаченої щомісячної державної соціальної допомоги "дітям війни

Судовий реєстр по справі —39906/09/2070

Ухвала від 07.07.2009

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Білова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні