Ухвала
від 15.02.2024 по справі 581/1071/23
ЛИПОВОДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 581/1071/23

Провадження № 2-о/581/3/24

У Х В А Л А

про залишення заяви без розгляду

15 лютого 2024 року селище Липова Долина

Липоводолинський районний суд Сумської області у складі:

головуючого судді Сізова Д.В.,

присяжних Пермякової Т.М., Петрюченко Я.І.,

з участю секретаря судового засідання Самілик Н.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування Роменської районної державної адміністрації, Служба у справах дітей Липоводолинської селищної ради, Недригайлівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Роменському районі Сумської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, ОСОБА_2 ,

про усиновлення дітей,

в с т а н о в и в :

12 грудня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду із вказаною заявою, у якій просив усиновити малолітніх дітей: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , внести зміни до їх актових записів про народження, вказавши його батьком.

Ухвалою Липоводолинського районного суду Сумської області від 13 грудня 2023 року прийнято заяву до розгляду та відкрито провадження у справі.

1 лютого 2024 року від ОСОБА_1 до суду надійшла письмова заява про залишення заяви про усиновлення без розгляду, із наслідками задоволення заяви він обізнаний.

Учасники справи до суду не з`явилися, про час та місце її розгляду повідомлені належним чином.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов таких висновків.

Згідно зі ст. 13 ЦПК України суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд (диспозитивність цивільного судочинства).

Відповідно до вимог п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

За таких обставин, подана заява заявника про залишення заяви без розгляду підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 257 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Залишити без розгляду заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: орган опіки та піклування Роменської районної державної адміністрації, Служба у справах дітей Липоводолинської селищної ради, Недригайлівський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Роменському районі Сумської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, ОСОБА_2 , про усиновлення дітей.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до Сумського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя Д. В. Сізов

Присяжні: Т.М. Пермякова

Я.І. Петрюченко

Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу116996990
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення дітей

Судовий реєстр по справі —581/1071/23

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Липоводолинський районний суд Сумської області

Сізов Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні