Ухвала
від 15.02.2024 по справі 531/255/24
КАРЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 531/255/24

номер провадження 1-кс/531/106/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 лютого 2024 року м. Карлівка

Слідчий суддя Карлівського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Карлівка справу за скаргою

Виконавчого комітету Карлівської міської ради, за участі представника скаржника адвоката ОСОБА_3 , на бездіяльність працівників ВП №3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань,

В С Т А Н О В И В:

Виконавчий комітет Карлівської міської ради, через свого представника адвоката ОСОБА_3 ,звернувся до суду зі скаргою на бездіяльність працівників ВП №3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, обґрунтовуючи її тим, що 08 січня 2024 року до ВП №3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області було подано заяву про вчинення кримінального правопорушення. 24 січня 2024 року представником скаржника адвокатом ОСОБА_3 було зроблено адвокатський запит щодо надання інформації про внесення відповідних відомостей по вище вказані заяві до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 26 січня 2024 року було отримано відповідь про те, що вище вказана заява зареєстрована в ЄО ВП №3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області за №313 від 08 січня 2024 року, а відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесились. Отже, представник скаржника вважає, що вказана бездіяльність є незаконною та такою, що порушує права скаржника як заявника про злочин, в зв`язку з чим просить зобов`язати уповноваженого слідчого (керівника органу досудового розслідування) внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідні дані за заявою від 08 січня 2024 року та розпочати досудове розслідування.

В судовому засіданні представник скаржника не з`явився.

Від т.в.о. міського голови ОСОБА_4 на електронну пошту суду надійшла заява про розгляд справи без участі представника скаржника. Скаргу підтримує у повному обсязі та просить її задовольнити.

Від представника скаржника адвоката ОСОБА_3 через систему «Електронний суд» також надійшла заява про розгляд справи без його участі. Скаргу підтримує у повному обсязі та просить її задовольнити.

Представник ВП №3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області до суду не з`явився. Від дізнавача СД ВП №3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_5 надійшов лист про розгляд справи за її відсутності, до якого додано копії матеріалів перевірки за заявою Виконавчого комітету Карлівської міської ради від 08 січня 2024 року.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали, додані до скарги та надані на запит суду, приходить до таких висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 214 КПК України, слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви про вчинення кримінального правопорушення або самостійно виявленого ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

Натомість, ВП №3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області, в порушення вище вказаної норми, відомості за заявою Виконавчого комітету Карлівської міської ради від 08 січня 2024 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань не внесено та розслідування не розпочате, а лише проводилась перевірка.

Відповідно до ч. 1 ст. 304 КПК України, скарга на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора можуть бути подані особо протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, вчинення дії або бездіяльності, а якщо рішення слідчого чи прокурора оформляється постановою, строк подання скарги починається з дня отримання особою її копії, тобто строк звернення до суду зі скаргою скаржником не пропущено.

Згідно ст.307 КПК України, ухвала слідчого судді за результатами розгляду скарги на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування може бути про: 1) скасування рішення слідчого чи прокурора; 2) зобов`язання припинити дію; 3) зобов`язання вчинити певну дію; 4) відмову у задоволенні скарги.

На підставі викладеного, вважаю, що бездіяльність працівників ВП №3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань є незаконною, а скаргу такою, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 304-307 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Скаргу Виконавчого комітету Карлівської міської ради задовольнити.

Зобов`язати уповноваженого слідчого (керівника органу досудового розслідування ВП №3 Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області) внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідні дані за заявою Виконавчого комітету Карлівської міської ради від 08 січня 2024 року та розпочати досудове розслідування.

Ухвала, відповідно до ч. 3 ст. 307 КПК України, оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу117000612
СудочинствоКримінальне
Сутькримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань

Судовий реєстр по справі —531/255/24

Ухвала від 15.02.2024

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

Ухвала від 31.01.2024

Кримінальне

Карлівський районний суд Полтавської області

Попов М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні