Ухвала
від 14.02.2024 по справі 534/265/24
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №534/265/24

Провадження №2-о/534/9/24

КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 лютого 2024 року місто Горішні Плавні

Суддя Комсомольського міського суду Полтавської області Куц Т.О., перевіривши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: виконавчий комітет Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області, управління соціального захисту населення Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області про встановлення факту, що має юридичне значення,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до Комсомольського міського суду Полтавської області з заявою в якій просить встановити факт того що ОСОБА_1 є єдиною особою, зайнятою постійним доглядом за особою з інвалідністю ІІ групи своїм братом ОСОБА_2 .

Відповідно до ч.3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Так, суддя, перевіривши виконання вимог ст.175-177 ЦПК України, встановила, що заява підлягає залишенню без руху у зв`язку із таким.

Відповідно до ч.3 ст.42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

У листі ВСУ від 01.01.2012 «Судова практика розгляду справ про встановлення фактів, що мають юридичне значення», наголошено, що сторонами у справах окремого провадження є заявники, заінтересовані особи, які є спеціальними суб`єктами цього виду провадження. При визначенні кола заінтересованих осіб у встановленні факту слід враховувати їх юридичний інтерес, а саме: - тоді, коли факти, що підлягають встановленню, можуть вплинути на їх права та обов`язки; - якщо це організації та установи, в яких заявник буде реалізовувати рішення про встановлення факту. Важливе значення має вимога про обов`язкове зазначення у заяві мети встановлення юридичного факту, оскільки мета дає можливість зробити висновок, чи дійсно цей факт є юридичним і чи тягне він правові наслідки. У заяві необхідно також вказати причини неможливості одержання або відновлення документів, що посвідчують цей факт, та навести докази його існування. З урахуванням зазначеної в заяві мети, суд визначає коло осіб, які можуть бути залучені до участі у справі.

Однак заявник у якості заінтересованих осіб зазначає, лише виконавчий комітет Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області та управління соціального захисту населення Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області.

При цьому заявник вказує, що від встановлення факту здійснення ним постійного стороннього догляду за братом, який цього потребує, залежить виникнення в нього прав та обов`язків визначених ЗУ Про соціальні послуги та ЗУ Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію.

Заявник не залучив до справи заінтересованих осіб відповідний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки, а також батьків ОСОБА_2 .

За положеннями ч.1,2 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин заява підлягає залишенню без руху в порядку ст.185 ЦПК України, із наданням п`ятиденного строку для усунення вказаних недоліків з дня вручення ухвали.

Керуючись ст. 175-177, 185, 258-261, 294, 318 ЦПК України, суддя, -

п о с т а н о в и в :

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: виконавчий комітет Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області, управління соціального захисту населення Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області про встановлення факту, що має юридичне значення - залишити без руху.

Надати заявнику в п`ятиденний строк з дня вручення ухвали для усунення зазначених в ухвалі недоліків.

Роз`яснити заявнику, що в разі невиконання вимог ухвали суду в зазначений строк заява буде вважатися неподаною та повернута заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Т.О.Куц

Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117011302
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —534/265/24

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні