Ухвала
від 15.02.2024 по справі 513/32/24
САРАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 513/32/24

Провадження № 2/513/203/24

Саратський районний суд Одеської області

У ХВ АЛ А

15 лютого 2024 року Саратський районний суд Одеської області у складі головуючого судді Бучацької А.І. за участю: секретаря судового засідання Русавської Н.В., розглянувши клопотання представника Головного управління Дергеокадастру в Одеській області Степко Елли Валентинівни про участь у всіх судових засіданнях в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом виконувача обов`язків керівника Білгород-Дністровської окружної прокуратури Руслана Ковальського в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах, Головного управління Дергеокадастру в Одеській області до Саратської районної державної адміністрації Одеської області, ОСОБА_1 , Фермерського господарства "Кулевча", про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації на користь держави, припинення права користування земельною ділянкою, визнання незаконним та скасування розпорядження голови Саратської районної державної адміністрації №79/А-95 від 01.03.2005 в частині затвердження протоколу загальних зборів власників сертифікатів на земельну частку (пай) по СВК "Росія" відносно ОСОБА_1 ,

У С Т А Н О В И В:

в провадженні Саратського районного суду Одеської області перебуває цивільна справа за позовом виконувача обов`язків керівника Білгород-Дністровської окружної прокуратури Руслана Ковальського в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах, Головного управління Дергеокадастру в Одеській області до Саратської районної державної адміністрації Одеської області, ОСОБА_1 , Фермерського господарства "Кулевча", про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації на користь держави, припинення права користування земельною ділянкою, визнання незаконним та скасування розпорядження голови Саратської районної державної адміністрації №79/А-95 від 01.03.2005 в частині затвердження протоколу загальних зборів власників сертифікатів на земельну частку (пай) по СВК "Росія" відносно ОСОБА_1 .

13 лютого 2024 року на адресу суду через систему "Електронний суд" від представника Головного управління Дергеокадастру в Одеській області Степко Елли Валентинівни надійшло письмове клопотання про участь у всіх судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

У відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши клопотання, вивчивши надані матеріали, суд дійшов наступного.

За частинами 1, 2, 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Згідно з частиною 11 цієї ж статті, використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

Ураховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання та проводити усі судові засідання за участю представника Головного управління Дергеокадастру в Одеській області Степко Е.В. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст.ст. 212, 258-261 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника Головного управління Дергеокадастру в Одеській області Степко Елли Валентинівни про участь у всіх судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Проводити усі засідання у цивільній справі № 513/32/24 за участю представника Головного управління Дергеокадастру в Одеській області Степко Елли Валентинівни в режимі відеконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів за допомогою додатку ВКЗ.

Роз`яснити ОСОБА_2 , що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно представнику відповідача.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А. І. Бучацька

Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117016647
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —513/32/24

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні