Ухвала
від 15.02.2024 по справі 380/3382/24
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

15 лютого 2024 рокусправа № 380/3382/24Суддя Львівського окружного адміністративного суду Братичак У.В., перевіривши матеріали адміністративної справи за позовом Відділу житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту та благоустрою Східницької селищної ради до Західного офісу Державної аудиторської служби про визнання протиправним та скасування висновку, -

в с т а н о в и л а :

Відділ житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту та благоустрою Східницької селищної ради звернувся до суду із позовом до Західного офісу Державної аудиторської служби, в якому просить:

- визнати протиправним та скасувати висновок Західного офісу Держаудитслужби про результати моніторингу закупівлі № UA-2023-10-20-014412-а, яка оголошена та проведена Відділом житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту та благоустрою Східницької селищної ради.

Відповідно до п.6 ч. 1 ст. 171 КАС України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

З даних Автоматизованої системи документообігу суду, судом встановлено, що відповідно до протоколу автоматизованого розподілу справ між суддями від 05.02.2024 на розгляд судді Львівського окружного адміністративного суду Чаплик І.Д. передано справу №380/2743/24 за адміністративним позовом Відділу житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту та благоустрою Східницької селищної ради до Західного офісу Державної аудиторської служби про визнання протиправним та скасування висновку.

Одночасно з цим, згідно даних Автоматизованої системи документообігу суду, 14.02.2024 до Львівського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов з аналогічними позовними вимогами, за яким справа №380/3382/24 відповідно до даних протоколу автоматизованого розподілу від 14.02.2024 розподілена на розгляд судді Братичак У.В.

Зазначене підтверджується також довідкою, складеною начальником Відділу документального забезпечення та архіву (концелярія) від 14.02.2024, згідно з якою при внесенні даних стосовно сплати судового збору за подання позовної заяви по справі №380/3382/24 за позовом Відділу житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту та благоустрою Східницької селищної ради до Західного офісу Державної аудиторської служби про визнання протиправним та скасування висновку, СП «Діловодство спеціалізованого суду» надано інформацію про те, що «Номер платіжного документа вже внесений до бази даних справи №380/2743/24, суддя Чаплик І.Д., справи №380/1989/24 суддя Сподарик Н.І.».

Судом встановлено, що ухвалою суду від 12.02.2024 у справі №380/2743/24 залишено без руху позовну заяву Відділу житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту та благоустрою Східницької селищної ради до Західного офісу Державної аудиторської служби про визнання протиправним та скасування висновку.

Встановлено позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви - 10 днів з дня отримання копії ухвали про залишення позовної заяви без руху, зазначених у мотивувальній частині.

На час вирішення питання про відкриття провадження у справі що розглядається, ухвали про відкриття або відмову у відкритті провадження у справі №380/2743/24, повернення позовної заяви або залишення позову без розгляду не постановлено.

При цьому, суд зауважує, що предмет позову у справах №380/2743/24 та №380/3382/24 є аналогічний, а саме визнання протиправним та скасування висновку Західного офісу Держаудитслужби про результати моніторингу закупівлі № UA-2023-10-20-014412-а, яка оголошена та проведена Відділом житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту та благоустрою Східницької селищної ради.

Відповідно до п. 5 ч. 4 ст. 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивачем подано до цього самого суду інший позов (позови) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з однакових підстав і щодо такого позову (позовів) на час вирішення питання про відкриття провадження у справі, що розглядається, не постановлена ухвала про відкриття або відмову у відкритті провадження у справі, повернення позовної заяви або залишення позову без розгляду.

Таким чином, адміністративний позов Відділу житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту та благоустрою Східницької селищної ради до Західного офісу Державної аудиторської служби про визнання протиправним та скасування висновку підлягає поверненню на підставі п. 5 ч. 4 ст. 169 КАС України.

Згідно з положеннями ч.5, 6, 8 ст.169 КАС України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків. Про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу. Повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Керуючись п. 5 ч. 4 ст. 169, ст. 248, ст. 256, ст. 293, ст. 295, ст. 297 КАС України, суддя,-

п о с т а н о в и л а :

позовну заяву Відділу житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту та благоустрою Східницької селищної ради до Західного офісу Державної аудиторської служби про визнання протиправним та скасування висновку - повернути позивачу.

Копію ухвали про повернення позовної заяви невідкладно надіслати особі, яка її подала, разом із позовною заявою й усіма доданими до неї матеріалами.

Роз`яснити, що повернення позовної заяви не позбавляє позивача права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту судового рішення до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

СуддяБратичак Уляна Володимирівна

Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117018924
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування висновку

Судовий реєстр по справі —380/3382/24

Ухвала від 15.02.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Братичак Уляна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні