Ухвала
від 09.02.2024 по справі 392/227/24
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 392/227/24

Провадження № 2-о/392/21/24

УХВАЛА

09 лютого 2024 року м. Мала Виска

Суддя Маловисківського районного суду Кіровоградської області Бадердінова А.В., отримавши матеріали заяви ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) заінтересовані особи: виконавчий комітет Смолінської селищної ради Новоукраїнського району Кіровоградської області (місцезнаходження: Козакова, 39, смт Смоліне, Новоукраїнський район, Кіровоградська область), ОСОБА_2 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) про звільнення опікуна від повноважень, призначення опікуна,-

В С Т А Н О В И Л А:

Заявник ОСОБА_1 звернулася з даним позовом до суду про звільнення опікуна від повноважень, призначення опікуна, в якому просила звільнити її від повноважень опікуна недієздатної ОСОБА_3 та призначити опікуном недієздатної ОСОБА_3 ОСОБА_2 .

Заява подана з додержанням вимог ст.ст.175-177,293-294 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Маловисківського районного суду Кіровоградської області. Підстави для повернення заяви або відмови у відкритті провадження у справі з наданих до суду матеріалів, - відсутні.

Відповідно до ч. 3 ст.294ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

У відповідності до частини другої статті 300 Цивільного процесуального кодексу України, суд за заявою органу опіки та піклування чи особи, призначеної піклувальником або опікуном, у місячний строк звільняє її від повноважень піклувальника або опікуна і призначає за поданням органу опіки та піклування іншу особу, про що постановляє ухвалу. Суд за заявою особи, над якою встановлено піклування, може звільнити піклувальника від його повноважень і призначити за поданням органу опіки та піклування іншого піклувальника, про що постановляє ухвалу.

Суд розглядає питання про звільнення опікуна або піклувальника в судовому засіданні з повідомленням заінтересованих осіб. Неявка цих осіб не перешкоджає розгляду питання про звільнення опікуна або піклувальника.

Керуючись ст. ст. 19, 187, 293, 294 ч. 2 ст. 300 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Відкрити окреме провадження по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: виконавчий комітет Смолінської селищної ради Новоукраїнського району Кіровоградської області, ОСОБА_2 про звільнення опікуна від повноважень, призначення опікуна.

Розгляд справи здійснювати у порядку окремого провадження.

Призначити судове засідання з повідомленням (викликом) учасників справи на 04.03.2024 року о 13 год 45 хв. у приміщенні Маловисківського районного суду Кіровоградської області за адресою: м Мала Виска, вул. Містечкова, 53.

Розгляд справи проводити судом у складі одного судді та двох присяжних.

В судове засідання викликати заявника та заінтересованих осіб.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати заінтересованим особам копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Альона Володимирівна Бадердінова

СудМаловисківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення09.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117023658
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Інші справи окремого провадження

Судовий реєстр по справі —392/227/24

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні