Ухвала
від 14.02.2024 по справі 748/5300/23
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2/748/166/24

Єдиний унікальний № 748/5300/23

У Х В А Л А

про повернення заяви

14 лютого 2024 рокум. Чернігів

Суддя Чернігівського районного суду Чернігівської області Меженнікова С.П., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 доПриватного акціонерноготовариства Науково виробничого об`єднання «Чернігівеліткартопля», Седнівської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області, треті особи, яка не заявляютьсамостійних вимогщодо предметаспору настороні відповідача: Чернігівська районна державна адміністрація Чернігівської області, приватний нотаріус Кириченко Тетяна Володимирівна, про визнання правана земельнучастку (пай)в порядкуспадкування зазаконом,-

В С Т А Н О В И В:

13 грудня 2023 року позивач звернувся до суду із позовною заявою, в якій просить визнати за ним право на земельну частку (пай) № 512, в розмірі 5,84 га із земель колишнього закритого акціонерного товариства Науково-виробниче об`єднання «Чернігівеліткартопля», на даний час Приватне акціонерне товариство Науково-виробниче об`єднання «Чернігівеліткартопля», на території Седнівської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області, в порядку спадкування за законом після померлого батька ОСОБА_1 .

Позовна заява не відповідала вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, тому ухвалою судді від 14грудня 2023року була залишена без руху для усунення недоліків із встановленням терміну їх усунення 7 днів з дня отримання копії ухвали.

Копія вказаної ухвали суду була отримана позивачем 06 січня 2024 року, про що свідчить його особистий підпис в рекомендованому поштовому повідомленні.

З врахуванням часу отримання копії ухвали та з врахуванням вихідних днів, строк на усунення недоліків позовної заяви закінчився 15 січня 2024 року.

Приписами ч.1ст.126ЦПК України визначено, що право на вчинення процесуальної дії втрачається із закінченням строку, встановленого законом або судом.

Згідно з ч.3ст.185 ЦПК України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

З огляду на викладене вище, оскільки у строк, що зазначений в ухвалі судді Чернігівського районного суду Чернігівської області позивач не виконав вимоги ухвали судді, позовну заяву ОСОБА_1 доПриватного акціонерноготовариства Науково виробничого об`єднання «Чернігівеліткартопля», Седнівської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області, треті особи, яка не заявляютьсамостійних вимогщодо предметаспору настороні відповідача: Чернігівська районна державна адміністрація Чернігівської області, приватний нотаріус Кириченко Тетяна Володимирівна, про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом - визнати неподаною та повернути її позивачу.

На підставі викладеного, керуючись ст. 185 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 доПриватного акціонерноготовариства Науково виробничого об`єднання «Чернігівеліткартопля», Седнівської селищної ради Чернігівського району Чернігівської області, треті особи, яка не заявляютьсамостійних вимогщодо предметаспору настороні відповідача: Чернігівська районна державна адміністрація Чернігівської області, приватний нотаріус Кириченко Тетяна Володимирівна, про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу ОСОБА_1 , що відповідно до частини 7 статті 185 ЦПК України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя С.П. Меженнікова

Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117027924
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —748/5300/23

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні