Ухвала
від 14.02.2024 по справі 202/15617/23
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/15617/23

Провадження № 2/202/497/2024

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

14 лютого 2024 року Індустріальний районний суд м. Дніпропетровська в складі головуючого судді Бєльченко Л.А., за участю секретаря судового засідання Ульянченко А.Ю., розглядаючи у судовому засіданні в місті Дніпрі клопотання представника позивача, адвоката Шпакової О.С., про залучення у якості третьої особи по справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «МОРГАНІТ» до ОСОБА_1 , Дніпровської міської ради, Управління Державної інспекції з архітектури та містобудування в Дніпропетровській області, третя особа Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Деллалов Антон Олексійович, про усунення перешкод у користуванні майном та визнання права власності,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває зазначена цивільна справа.

12.02.2024 року від представника позивача, адвоката Шпакової О.С., через систему «Електронний суд» надійшло клопотання, в котрому остання просила залучити Товариство з обмеженою відповідальністю «Нафта Альянс Трейд» до участі в справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

В обґрунтування клопотання представник позивача зазначила, що предметом позову у справі №202/15617/23 є об`єкт нерухомого майна - автозаправна станція, розташована за адресою: АДРЕСА_1 , загальною площею 6,8 кв.м., яка складається з: літ.А - операторська, літ. Б резервуар, літ. Ж під Д резервуар, літ з під Е резервуар, літ К під В - колонка, літ М під Л - колонка, І - мостіння, № 1-3 огорожа.

Після набуття ТОВ «МОРГАНІТ» права власності на зазначене нерухоме майно між ТОВ «Нафта АльянсТрейд»та ТОВ «МОРГАНІТ» було укладено договір №2 оренди автозаправної станції. Згідно п. 1.1. вказаного договору орендодавець зобов`язується передати орендареві, а орендар зобов`язується прийняти у тимчасове платне користування нежиле приміщення та обладнання, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 . ТОВ «Нафта Альянс Трейд» здійснює свою господарську діяльність за вказаною адресою та має відповідні ліцензії та дозволи на діяльність за вказаною адресою, а відповідно знесення вказаного нерухомого майна має значення для здійснення подальшої господарської діяльності підприємства.

Зважаючи на вказане, ТОВ «Нафта Альянс Трейд» на підставі укладеного з ТОВ «МОРГАНІТ» договору оренди автозаправної станції, що є предметом позову та об`єктом спірних правовідносин у даній справі, має право на володіння та користування зазначеним майном. Тому рішення у справі може вплинути на права та обов`язки ТОВ «Нафта Альянс Трейд», що виникли на підставі укладення договору оренди автозаправної станції від 01.11.2019 року між ТОВ «Нафта Альянс Трейд» та ТОВ «МОРГАНІТ».

В судовому засіданні представник позивача, адвокат Шпакова О.С., підтримала клопотання та просила задовольнити.

Представник відповідача ОСОБА_1 , адвокат Шашло Д.С., не заперечувала проти задоволення клопотання.

Представник Дніпровської міської ради - Григоренко А.В., заперечувала проти задоволення клопотання.

Суд, з`ясувавши думку учасників судового процесу, вважає, що клопотання про залучення до участі у справі Товариства з обмеженою відповідальністю «Нафта Альянс Трейд» у яксоті третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача, підлягає задоволенню, виходячи з такого.

Відповідно до ч.1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета позову, можуть бути залучені до участі в справі за клопотанням сторін, інших осіб, які беруть участь у справі, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін.

Оскільки рішення у справі може вплинути на права та обов`язки ТОВ «Нафта Альянс Трейд», котре орендує нежиле приміщення та обладнання, розташовані за адресою: м. Дніпро, вул. Журналістів, буд. 13, що є предметом спору у даній справі, суд вважає за необхідне залучити ТОВ «Нафта АльянсТрейд»до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

Керуючись ст. 53, 353 ЦПК України,суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника позивача, адвоката Шпакової О.С. задовольнити.

Залучити в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю «Нафта Альянс Трейд» (ЄДРПОУ 42107676, 49005, м.Дніпро, вул.Писаржевського, 11) до участі у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «МОРГАНІТ» до ОСОБА_1 , Дніпровської міської ради, Управління Державної інспекції з архітектури та містобудування в Дніпропетровській області, третя особа Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Деллалов Антон Олексійович, про усунення перешкод у користуванні майном та визнання права власності.

Ухвала суду окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Бєльченко Л.А.

Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117033044
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні майном та визнання права власності

Судовий реєстр по справі —202/15617/23

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні