Ухвала
від 13.02.2024 по справі 183/12641/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/12641/23

№ 2/183/1102/24

У Х В А Л А

13 лютого 2024 року м. Новомосковськ

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Городецького Д.І.

секретаря судового засідання Пономаренко О.О.

розглянувши увідкритому судовомузасіданні впорядку спрощеногопозовного провадженняцивільну справуза позовомОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Інтерпайп Новомосковський трубний завод» про стягнення заборгованості сум на відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоров`я,

в с т а н о в и в:

14 листопада 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Акціонерного товариства «Інтерпайп Новомосковський трубний завод» про стягнення заборгованості сум на відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоров`я.

В позові ОСОБА_1 просив суд:

-стягнути з Акціонерного товариства «Інтерпайп Новомосковський трубний завод» на його користь заборгованість по відшкодуванню шкоди, завданої ушкодженням здоров`я за період з грудня 2021 року по грудень 2023 року у розмірі 13175,99 грн.;

-зобов`язати Акціонерне товариство «Інтерпайп Новомосковський трубний завод» сплачувати йому, ОСОБА_1 щомісячно, безстроково, починаючи з січня 2024 року по 6035,00 грн. сум відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоров`я.

В судове засідання сторони не з`явилися, звернулися до з заявою про затвердження мирової угоди від 15 січня 2024 року на наступних умовах:

-Акціонерне товариство «Інтерпайп Новомосковський трубний завод» визнає заборгованість перед ОСОБА_1 за період з грудня 2021 року по грудень 2023 року у розмірі 13175,99 грн., яка виникла внаслідок зміни розміру показника мінімальної заробітної плати та зобов`язується сплатити зазначену заборгованість у строк до 07.03.2024 р.;

-Акціонерне товариство «Інтерпайп Новомосковський трубний завод» вимоги ОСОБА_1 щодо збільшення суми щомісячного відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоров`я з 5100,00 грн. до 6035,00 грн., що становить 85% від встановленого законом діючого розміру мінімальної заробітної плати (7100,00 х 85%), а також, зобов`язується сплачувати ОСОБА_1 щомісячно, починаючи з січня 2024 року по 6035,00 грн. в рахунок відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоров`я;

Суд, розглянувши заяву сторін про затвердження мирової угоди, приходить до наступного.

У відповідності до ст. 207 ЦПК України, 1. Мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. 2. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. 3. До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії. 4. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі. 5. Суд постановляє ухвалу про відмову у затвердженні мирової угоди і продовжує судовий розгляд, якщо: 1) умови мирової угоди суперечать закону чи порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, є невиконуваними; або 2) одну із сторін мирової угоди представляє її законний представник, дії якого суперечать інтересам особи, яку він представляє.

На підставі ст. 208 ЦПК України, 1. Виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою. 2. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленимЗаконом України"Про виконавче провадження". 3. У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Судом роз`яснені учасникам наслідки укладення мирової угоди та її затвердження судом, визначені ч.2 ст. 256 ЦПК України, а також встановлено, що вищевикладені умови мирової угоди відповідають волевиявленню сторін.

Суд приходить до висновку, що клопотання сторін підлягає задоволенню, мирова угода не суперечить законодавству України, не порушує права сторін, мирова угодане порушуєправ чиохоронюваних закономінтересів третіхосіб,тому, може бути затверджена судом.

У відповідностідо п.5ч.1ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо: сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом;

На підставі ч.2 ст. 255 ЦПК України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Враховуючи наведене, провадження у справі належить закрити.

Сторонам роз`ясненінорми ч.2ст.256ЦПК України,відповідно дояких, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Керуючись ст.207-208,п.5ч.1ст. 255,ст.256ЦПК УкраїниЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в :

Затвердити мирову угоду, укладену 15 січня 2024 року між ОСОБА_1 і Акціонерним товариством «Інтерпайп Новомосковський трубний завод» у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Інтерпайп Новомосковський трубний завод» про стягнення заборгованості сум на відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоров`я, на наступних умовах:

-Акціонерне товариство «Інтерпайп Новомосковський трубний завод» визнає заборгованість перед ОСОБА_1 за період з грудня 2021 року по грудень 2023 року у розмірі 13175,99 грн., яка виникла внаслідок зміни розміру показника мінімальної заробітної плати та зобов`язується сплатити зазначену заборгованість у строк до 07.03.2024 р.;

-Акціонерне товариство «Інтерпайп Новомосковський трубний завод» вимоги ОСОБА_1 щодо збільшення суми щомісячного відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоров`я з 5100,00 грн. до 6035,00 грн., що становить 85% від встановленого законом діючого розміру мінімальної заробітної плати (7100,00 х 85%), а також, зобов`язується сплачувати ОСОБА_1 щомісячно, починаючи з січня 2024 року по 6035,00 грн. в рахунок відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоров`я.

Закрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Інтерпайп Новомосковський трубний завод» про стягнення заборгованості сум на відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоров`я.

Ухвала про затвердження мирової угоди, у відповідності до п. 2 ч. 1 ст. 3 Закону України «Про виконавче провадження» є виконавчим документом. У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченого законодавством для виконання судових рішень.

Наслідки затвердження судом даної мирової угоди стонам роз`яснено, а саме, що повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Учасники справи:

-позивач: ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ;

-відповідач: Акціонерне товариство «Інтерпайп Новомосковський трубний завод», ЄДРПОУ 05393139, місцезнаходження за адресою: Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вул. Сучкова, 115.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути поданою до Дніпровського апеляційного суду через Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею.

Ухвала суду складена та підписана 13 лютого 2024 року.

Суддя Д.І. Городецький

Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117033253
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості сум на відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоров`я

Судовий реєстр по справі —183/12641/23

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні