Ухвала
від 15.02.2024 по справі 191/624/24
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 191/624/24

Провадження № 2-о/191/18/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

15 лютого 2024 року м. Синельникове

Суддя Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області Порошина О.О., розглянувши заяву ОСОБА_1 в інтересах якої діє представник ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Військова частина НОМЕР_1 , Синельниківський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Синельниківському районі Дніпропетровської області міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про встановлення факту смерті,

ВСТАНОВИВ:

До Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області 14.02.2024 року надійшла заява ОСОБА_1 в інтересах якої діє представник ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Військова частина НОМЕР_1 , Синельниківський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Синельниківському районі Дніпропетровської області міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про встановлення факту смерті військовослужбовця Збройних Сил України, солдата військової частини НОМЕР_1 , який загину поблизу с. Берхівка Бахмутського району Донецької області під час проходження військової служби під час ведення бойових дій.

Відповідно до п. 8 ч. 1ст.315ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту смерті особи в певний час у разі неможливості реєстрації органом державної реєстрації актів цивільного стану факту народження.

Відповідно до ч. 2 ст.317ЦПК України справи про встановлення факту народження або смерті особи на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою України, розглядаються невідкладно з моменту надходження відповідної заяви до суду.

Враховуючи, що с. Берхівка Бахмутського району Донецької області не визначено Верховною Радою України, як тимчасово окупованою територією України, тому відсутні підстави для розгляду даної заяви відповідно до вимог ст. 317 ЦПК України. (ч.1 ст. Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України»).

Заява подана з додержанням вимог статей 175-177, 315, 318 ЦПК України.

Враховуючи вищевикладене, слід прийняти до розгляду зазначену заяву на загальних підставах та відкрити провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 19, 318 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі №191/624/24 за заявою ОСОБА_1 в інтересах якої діє представник ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Військова частина НОМЕР_1 , Синельниківський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Синельниківському районі Дніпропетровської області міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про встановлення факту смерті.

Справа розглядатиметься за правилами окремого провадження.

Призначити судове засідання на 09 год. 50 хв. 27 лютого 2024 року.

Направити заінтересованій особі копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://sn.dp.cour.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. О. Порошина

Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117035424
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту смерті

Судовий реєстр по справі —191/624/24

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні