Ухвала
від 13.02.2024 по справі 332/6919/23
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Справа № 332/6919/23

Провадження №: 2/332/638/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 лютого 2024 р. м. Запоріжжя

Заводський районний суд м. Запоріжжя у складі: головуючогосудді Марченко Н.В., за участю секретаря судового засіданняПетракея Р.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , в особі представника - адвоката Левицької Юлії Василівною до Товариства з обмеженою відповідальністю «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» про відшкодування моральної шкоди,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 , в особі представника - адвоката Левицької Ю.В. звернувся до суду з позовом до ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» про відшкодування моральної шкоди.

09.02.2024 на адресу Заводського районного суду м. Запоріжжя надійшла спільна заява про затвердження мирової угоди від 15.01.2024, яка підписана позивачем ОСОБА_1 та відповідачем ТОВ «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» про відшкодування моральної шкоди, спричиненої професійним захворюванням, згідно умов якої:

З метою врегулювання існуючого між сторонами спору щодо відшкодування моральної шкоди, спричиненої професійним захворюванням, а також з метою припинення провадження по справі, уклали цю мирову угоду відповідно до статтей 207, 208 ЦПК України про наступне:

1.Керуючись статтями 23, 1167 ЦК України, статтями 153 та 237-1 КЗпП України сторони по справі №332/6919/23 вважають, що достатнім відшкодуванням моральних страждань ( моральної шкоди) Позивача внаслідок отриманого ним професійного захворювання з боку Відповідача є сума 45000,00 гривень ( сорок п`ять тисяч гривень 00 копійок).

Позивач підтверджує, що наявне у нього хронічне захворювання, що призвело до стійкої втрати працездатності, не викликано умовами праці та факторами виробничого середовища у будь-яких інших роботодавців, а викликане умовами праці та факторами виробничого середовища саме на Підприємстві Відповідача по цій справі.

2.Відповідач зобов`язується компенсувати/сплатити Позивачу на відшкодування моральної шкоди, яку спричинено Позивачу внаслідок отримання професійного захворювання 45000,00 грн. ( сорок п`ять тисяч гривень 00 копійок) з утриманням з цієї суми податків, зборів та інших обов`язкових платежів.

Під час проведення виплати зазначеної в цій мирові угоді суми Відповідач виконує передбачені Податковим кодексом України функції/обов`язки податкового агента та зобов`язаний нарахувати, утримати та сплатити від імені та за рахунок коштів Позивача передбачені законом податки та збори до бюджету.

3.Перерахування грошових коштів проводиться Відповідачем протягом 15 банківських днів після набрання чинності цієї мирової угоди на рахунок Позивача в банку з одночасним відрахуванням із визначеної цією мировою угодою суми відшкодування моральної шкоди передбачених законом податків і зборів, які Відповідач як податковий агент зобов`язаний перерахувати в бюджет.

4.Позивач відмовляється від вимог про стягнення з Відповідача витрат на професійну правничу допомогу в повному обсязі. Зобов`язання Відповідача перед Позивачем в цій частині є припиненими з моменту набрання законної сили ухвали суду про затвердження цієї мирової угоди.

5.Виплата сум відшкодування моральної шкоди здійснюється за банківськими реквізитами Позивача, зазначеними в пункті 11 цієї мирової угоди, з наступним призначенням платежу: «Відшкодування моральної шкоди згідно з мировою угодою, затвердженою ухвалою Заводського районного суду м. Запоріжжя по справі №332/6919/23».

6.Позивач ознайомлений із змістом ч. 5 ст. 23 ЦК України з приводу того, що моральна шкода відшкодовується одноразово та усвідомлює, що після виплати сум відшкодування обов`язок Відповідача щодо відшкодування моральної шкоди вважається виконаним.

7.Позивач заявляє, що при неналежному виконанні Відповідачем умов п. 5 цієї Мирової угоди, він не буде мати жодних претензій як до Відповідача так і до будь-яких інших роботодавців з приводу відшкодування моральної шкоди,спричиненої внаслідок професійного захворювання, результати розслідування причин виникнення якого зафіксовано в складеному 24.10.2022 Акті розслідування причин виникнення хронічного професійного захворювання.

8.Цю мирову угоду складено в 3 (трьох) примірниках, які мають однакову юридичну силу, по одному примірнику для кожної із Сторін і один екземпляр для затвердження судом і долучення до матеріалів справи

9.Ухвала суду про затвердження даної мирової угоди є виконавчим документом згідно з частиною 2 статті 208 ЦПК України.

10.Сторони заявляють, що умови цієї мирової угоди не порушують права чи охоронювані законом інтереси третіх осіб. Сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам.

У судове засідання позивач не з`явився, від представника позивача надійшла заява про розгляд справи без його участі та без участі позивача, а також просить затвердити мирову угоду.

Від представника відповідача надійшла заява про розгляд справи без його участі. У зв`язку з примиренням сторін просить затвердити мирову угоду.

У зв`язку з неявкою у судове засідання учасників справи на підставі ч.2ст.247 ЦПК Українифіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснювалось.

Суд, дослідивши матеріали справи та, перевіривши зміст мирової угоди, вважає за можливе затвердити мирову угоду, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 7 ст.49ЦПК Українисторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії цивільного процесу.

Згідно вимогст. 207ЦПК Українимирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоди сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Умови мирової угоди викладені сторонами на заяві про затвердження мирової угоди та підписані з однієї сторони позивачем ОСОБА_1 та відповідачем Товариством з обмеженою відповідальністю «МЕТІНВЕСТ ПРОМСЕРВІС».

Укладенням мирової угоди та підписанням заяви про укладення мирової угоди сторони засвідчили, що їм зрозумілі наслідки укладення мирової угоди.

Відповідно до вимог п. 5 ч. 1ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Враховуючи, що умови мирової угоди не суперечать вимогам закону, не порушують прав, свобод чи інтересів третіх осіб, і нею врегульовано спір, який виник між сторонами справи, суд вважає за необхідне затвердити дану мирову угоду та закрити провадження у справі.

Згідност.208 ЦПК Українивиконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документу, встановленимЗаконом України «Про виконавче провадження». У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Відповідно до п.2ч.1ст.5Закону України«Про судовийзбір»,від сплатисудового зборузвільняються позивачіза поданняпозовів усправах провідшкодування шкоди,заподіяної каліцтвомабо іншимушкодженням здоров`я,а такожсмертю фізичноїособи,тому впорядку ст.141ЦПК Україниз відповідачаПублічного акціонерноготовариства «Запорізькийметалургійний комбінат«Запоріжсталь» належить стягнути судовий збір на користь держави пропорційно розміру задоволених позовних вимог із такого розрахунку 45000 грн.-1 % від цієї суми = 450,00 грн..

Керуючись ст. ст. 49, 141, 207, 208, 255 ЦПК України суд,-

УХВАЛИВ:

Спільну заяву ОСОБА_1 та Товариства з обмеженою відповідальністю «МЕТІНВЕСТ ПРОМСЕРВІС» про затвердження мирової угоди - задовольнити.

Затвердити мировуугоду від15січня 2024року,укладену міжсторонами усправі запозовом ОСОБА_1 ,в особіпредставника -адвоката ЛевицькоїЮлії Василівноюдо Товаристваз обмеженоювідповідальністю «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС»про відшкодуванняморальної шкоди, за якою:

Встановити,що сумавідшкодування Товаристваз обмеженоювідповідальністю «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС»,зазнаних КраєвськимОлександром Романовичем моральнихстраждань (моральноїшкоди)внаслідок професійногозахворювання становить 45000грн.00коп.(сорокп`ять тисяч гривень 00копійок )з утриманняміз цієїсуми податків,зборів таінших обов`язковихплатежів. Під час проведення виплати в розмірі 45000 грн. 00 коп. Товариство з обмеженою відповідальністю «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» виконує передбачені Податковим кодексом України функції/обов`язки податкового агента та зобов`язаний нарахувати, утримати та сплатити від імені та за рахунок коштів ОСОБА_1 , які передбачені законом податки та збори до бюджету.

Стягнути зТовариства зобмеженою відповідальністю«МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС»,ЄДРПОУ 39641616 накористь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,РНОКПП: НОМЕР_1 ,який зареєстрованийза адресою: АДРЕСА_1 суму відшкодуванняморальних страждань(моральноїшкоди)внаслідок професійногозахворювання врозмірі 45000грн.00коп.гривень (сорокп`ять тисячгривень 00копійок ) з утриманням із цієї суми податків, зборів та інших обов`язкових платежів, встановивши строк виконання одноразово протягом 15 (п`ятнадцяти) банківських днів після набрання законної сили ухвалою Заводського районного суду м. Запоріжжя по справі № 332/6919/23 про затвердження цієї Мирової угоди і закриття провадження в цивільній справі № 332/6919/23 (провадження № 2/332/638/24) на рахунок ОСОБА_1 в банку АТ «ПУМБ» ( НОМЕР_2 ) МФО: 334851 з одночасним відрахуванням із суми відшкодування моральної шкоди передбачених законом податків і зборів, які Товариство з обмеженою відповідальністю «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» як податковий агент зобов`язаний перерахувати в бюджет від імені та за рахунок коштів ОСОБА_1 .

Прийняти відмову ОСОБА_1 від позовних вимог про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» витрат на професійну правничу допомогу.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС», ЄДРПОУ 39641616 на користь держави судовий збір у розмірі 450 гривень 00 копійок.

У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , в особі представника - адвоката Левицької Юлії Василівною до Товариства з обмеженою відповідальністю «МЕТІНВЕСТ-ПРОМСЕРВІС» про відшкодування моральної шкоди - закрити.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Запорізького апеляційного суду через Заводський районний суд м. Запоріжжя протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя: Н.В. Марченко

Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117037418
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —332/6919/23

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні