Ухвала
від 16.02.2024 по справі 337/765/24
ХОРТИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

16.02.2024

ЄУН 337/765/24

2/337/762/2024

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

16 лютого 2024 року Суддя Хортицького районного суду м. Запоріжжя Мурашова Н.А., розглянувши позовну заяву Першого заступникакерівника Василівськоїокружної прокуратуриЗапорізької області, місцезнаходження:Запорізька область,м.Василівка,вул.Соборна,буд.10,в інтересах Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, місце знаходження: м. Запоріжжя, вул. Українська, буд.50, до ОСОБА_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 , третя особа: Товариство зобмеженою відповідальністю«Агрофірма «Бурчак», місце знаходження: Запорізька область, Василівський район, с. Бурчак, вул. Євдокії Носаль, буд.32, про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації,

ВСТАНОВИВ:

09.02.2024р. позивач звернувся до суду з позовом до відповідачки ОСОБА_1 , в якому просить припинити право власності на земельну ділянку площею 2,2159га з кадастровим номером 2323381100:01:029:0020 із цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована на території Михайлівської селищної ради Василівського району Запорізької області.

Суддя вважає, що позовна заява подана з додержанням вимог ст.83,175,177 ЦПК України.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження немає.

Вказаний позов підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства і підсудний Хортицькому районному суду м.Запоріжжя.

При цьому, враховуючи вимоги ст.274 ЦПК України, суддя вважає, що вказана справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

З метою підготовки справи до розгляду по суті, суддя вважає необхідним розпочати підготовче провадження та призначити у справі підготовче засідання.

Керуючись ст. 184-187,189 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

1.Позовну заяву Першого заступника керівника Василівської окружної прокуратури Запорізької області в інтересах Головного управлінняДержгеокадастру уЗапорізькій області до ОСОБА_1 , третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Бурчак» про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації прийняти до судового розгляду та відкрити у цивільній справі загальне позовне провадження.

2.Призначити у справі підготовче судовезасідання на 14 березня 2024р. 11.30год. в приміщенні Хортицького районного суду м. Запоріжжя, каб.№9, за участю сторін.

3.Встановити відповідачці строк для подання відзиву на позов - п`ятнадцять днів з дня вручення копії цієї ухвали.

Роз`яснити відповідачці, що копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачу одночасно з його надісланням (наданням) до суду. Відзив на позов повинен бути отриманий учасниками справи не пізніше першого судового засідання у справі.

4.Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив п`ять днів з дня отримання копії відзиву.

Роз`яснити позивачу, що копія відповіді на відзив та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) відповідачам та іншим учасникам справи одночасно з його надісланням (наданням) до суду. Відповідь на відзив повинна бути отримана учасниками завчасно до початку розгляду справи по суті.

5. Встановити відповідачці строк для подання заперечень на відповідь на відзив - два дні з дня отримання копії відповіді на відзив.

Роз`яснити відповідачці, що копія заперечень та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачу та іншим учасникам справи одночасно з його надісланням (наданням) до суду. Заперечення повинні бути отримані учасниками справи завчасно до початку розгляду справи по суті.

6. Встановити третій особі строк для подання пояснень на позов або відзив три дні з дня отримання копії позову або копії відзиву.

Роз`яснити третій особі, що копія пояснень та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з їх надісланням (наданням) до суду. Пояснення третьої особи повинні бути отримані учасниками справи завчасно до початку розгляду справи по суті.

7. Інформацію щодо справи учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud0825.

Копію цієї ухвали з витягом про процесуальні права та обов`язки надіслати учасникам справи, копію позовної заяви та доданих документів відповідачці та третій особі.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Н.А.Мурашова

Дата ухвалення рішення16.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117037590
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації

Судовий реєстр по справі —337/765/24

Рішення від 14.05.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Мурашова Н. А.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Мурашова Н. А.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Мурашова Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні