Ухвала
від 15.02.2024 по справі 453/248/24
СКОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 453/248/24

№ провадження 1-кс/453/43/24

У Х В А Л А

15 лютого 2024 року слідчий суддя Сколівського районного суду Львівської області ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого слідчого відділення відділення поліції № 3 Стрийського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Львівський області капітана поліції ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, -

в с т а н о в и в:

Старший слідчий слідчого відділення відділення поліції № 3 Стрийського районного управління поліції Головного управління Національної поліції капітан поліції ОСОБА_3 , за погодженням із начальником Сколівського відділу Стрийської окружної прокуратури ОСОБА_4 , 14 лютого 2023 року звернулась до суду із клопотанням, в якому просить надати дозвіл старшому слідчому відділення поліції №3 Стрийського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області капітану поліції ОСОБА_3 , слідчому відділення поліції № 3 Стрийського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області лейтенанту поліції ОСОБА_5 на тимчасовий доступ до документів, а саме: оригіналів усієї технічної документації із землеустрою на земельну ділянку з кадастровим номером: 4624585500:01:001:0050 та іншої наявної технічної документації із землеустрою щодо даної земельної ділянки, в тому числі обмінних фалів та поземельних книг на вказану земельну ділянку з можливістю вилучення їх оригіналів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що за адресою: АДРЕСА_1 .

В обґрунтування внесеного клопотання покликається на те, що слідчим відділенням відділення поліції № 3 Стрийського РУП ГУ НП у Львівській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42024142330000003 від 03 січня 2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 1971 КК України.

Сколівським відділом Стрийської окружної прокуратури Львівської області 03 січня 2024 року внесено відомості до ЄРДР № 42024142330000003 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.1971 КК України, за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, що знаходиться в прибережній захисній смузі у складі водоохоронної зони річки Опір, що в селі Орява Козівської ОТГ Стрийського району Львівської області, шляхом огородження та приєднання такої до земельної ділянки на якій здійснюється лісогосподарська та виробнича діяльність, а також шляхом складування на вказаній самовільно зайнятій земельній ділянці готової продукції.

В ході досудового розслідування встановлено, що в АДРЕСА_2 на земельній ділянці з кадастровим номером: 4624585500:01:001:0050 площею 0,56 га з цільовим призначенням: обслуговування нежитлових будівель (лісопильний, деревообробний цех, склад, прохідна) розміщенні адміністративний будинок, виробничі та допоміжні приміщення ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », яке належить ОСОБА_6 .

Проведеним оглядом земельної ділянки встановлено, що об`єктом огляду є земельна ділянка в с. Орява Стрийського району Львівської області, а саме: зовнішні межі земельної ділянки з кадастровим номером 4624585500:01:001:0050, площею 0,56 га, яка згідно з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію прав та їх обтяжень належить Товариству з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Зовнішні межі встановлені інженером землевпорядником ОСОБА_7 за допомогою супутникового геодезичного GNSS приймача із співвідношенням меж земельної ділянки до водоохоронної зони річки «Орява».

В ході огляду встановлено, що на вищевказаній земельній ділянці є лісопильний цех, деревообробний цех, 2 навіси, майстерня, склад, прохідна. З однієї сторони земельна ділянка огородження парканом з металопрофілю висотою близько 2 м., земельна ділянка знаходить по праву сторону від річки «Орява».

В ході проведення огляду вздовж вищезазначеної земельної ділянки за допомогою супутникового геодезичного GNSS приймача проведено огляд водоохоронної зони річки «Орява» у межах земельної ділянки. До протоколу огляду місця події долучено паперовий носій (ситуаційний план), на якому відображено місце розташування земельної ділянки з кадастровим номером 4624585500:01:001:0050.

Відповідно до листа ІНФОРМАЦІЯ_1 №1586/427-24-0.95 від 01 лютого 2024 року, наданого у відповідь на запит слідчого, вбачається, що документи, які стали підставою для внесення відомостей до Державного земельного кадастру, можуть бути вилучені в органів, що здійснюють ведення Державного земельного кадастру лише за рішенням суду.

У даному клопотанні старший слідчий слідчого відділення відділення поліції № 3 Стрийського РУП ГУНП у Львівський області капітан поліції ОСОБА_3 просить розглянути клопотання без участі представників ІНФОРМАЦІЯ_1 , оскільки існує реальна загроза зміни чи знищенню даної інформації. Додатково просить розглянути дане клопотання без участі слідчого та прокурора.

У відповідності до положень ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Ухвалою слідчого судді, постановленою у порядку ч. 4 ст.371та ч. 2 ст.372 КПК України, на підставі положень ч. 4ст. 163 КПК України, визнано за можливе провести судовий розгляд клопотання за відсутності представника особи, у володінні якої знаходяться речі і документи.

Слідчий суддя, перевіривши клопотання заявника на предмет дотримання вимог КПК України, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 2ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 6ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

У судовому засіданні слідчим суддею встановлено, що клопотання органу досудового розслідування за своєю суттю в цілому відповідає вимогам ч. 6 ст.132, ст.160 КПК України, обставин, передбачених п. п. 1-3 ч. 3 ст.132, ст.161та абз. 2 ч. 6 ст.163 КПК України, не встановлено.

Згідно з ч. 2 ст. 132 КПК України, клопотання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження на підставі ухвали слідчого судді подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Порушень вимогГлави 10 КПК України- заходи забезпечення кримінального провадження і підстави їх застосування таГлави 15 КПК України- тимчасовий доступ до речей і документів, у судовому засіданні, слідчим суддею не виявлено.

За таких обставин, слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, долучені до нього документи, враховуючи, що вищезазначені дані самі по собі та в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні, дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в:

Клопотання старшого слідчого слідчого відділення відділення поліції № 3 районного управління поліції Головного управління Національної поліції капітана поліції ОСОБА_3 , за погодженням із начальником Сколівського відділу Стрийської окружної прокуратури ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому відділення поліції №3 Стрийського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області капітану поліції ОСОБА_3 , слідчому відділення поліції № 3 Стрийського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області лейтенанту поліції ОСОБА_5 , на тимчасовий доступ до документів, а саме: оригіналів усієї технічної документації із землеустрою на земельну ділянку з кадастровим номером: 4624585500:01:001:0050 та іншої наявної технічної документації із землеустрою щодо даної земельної ділянки, в тому числі обмінних фалів та поземельних книг на вказану земельну ділянку з можливістю вилучення їх оригіналів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , що за адресою: АДРЕСА_1 .

Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, або ж на вимогу останнього має бути залишено копію вилучених документів.

Строк дії ухвали один місяць.

При виконання ухвали слідчий в порядку ч. 2 ст. 165 КПК України зобов`язаний пред`явитиволодільцю речей і документів, її оригінал і вручити копію.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСколівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117037865
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —453/248/24

Ухвала від 15.02.2024

Кримінальне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні