Ухвала
від 16.02.2024 по справі 902/158/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ


У Х В А Л А

про прийняття заяви про відкриття провадження

у справі про банкрутство

16 лютого 2024 р. Справа № 902/158/24

Суддя Господарського суду Вінницької області Лабунська Т.І., розглянувши матеріали справи

за заявою: Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛОГІСТ ЕЛЕКТРО" (бульвар Незалежності, буд. 18-Б, офіс 21, м. Бровари, Київська область, 07400, код 39300815)

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "СІЛЬГОСПЛАН" (вул. 600-річчя, буд. 17, каб. 909, м. Вінниця, 21021, код 43162124)

про відкриття провадження у справі про банкрутство

В С Т А Н О В И В :

13.02.2024 до Господарського суду Вінницької області надійшла заява ТОВ "ЛОГІСТ ЕЛЕКТРО" № 12/02 від 12.02.2024 про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "СІЛЬГОСПЛАН".

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 13.02.2024, вказану заяву розподілено судді Лабунській Т.І.

Дослідивши матеріали вказаної заяви, суд дійшов наступного висновку, з огляду на таке.

Судом встановлено, що заява кредитора відповідає змісту вимог, зазначених у ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства, подана із дотриманням положень цього Кодексу, підстави для відмови у прийнятті або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство відсутні.

Згідно п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою ст. 34, частиною другою ст. 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою ст. 28 цього Кодексу.

Судом встановлено, що ініціюючим кредитором внесено пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна ТОВ "СІЛЬГОСПЛАН" та до заяви додано заяву арбітражного керуючого Белінської Н.О. на участь у справі про банкрутство.

За таких обставин, суд визнав представлені матеріали достатніми для прийняття заяви та призначення її до розгляду у підготовчому засіданні на 27.02.2024.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 8, 9, 28, 34, 35, 36, п. 2.1 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 2, 3, 18, 42, 73,74, 80, 81, 232, 234, ч. 2 ст. 235, 236, 326 ГПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

1. Прийняти заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду.

2. Призначити підготовче засідання на 27 лютого 2024 року о 10:00 год. (в приміщенні Господарського суду Вінницької області, м. Вінниця вул. Пирогова, 29, 3-й поверх, зал № 4).

3. Роз`яснити учасникам справи про можливість участі у судовому засіданні згідно ст. 197 ГПК України в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

4. Заборонити власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника та боржнику приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, відчужувати основні засоби.

5. Заявнику надати в підготовче засідання: оригінали документів, копії яких додані до заяви, для огляду в судовому засіданні; інші наявні докази та додаткові відомості, необхідні для вирішення питання про відкриття провадження у справі про банкрутство.

6. Боржнику надати до дати проведення підготовчого засідання:

- відзив на заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство, у якому мають бути зазначені: заперечення боржника щодо вимог заявника; загальна сума заборгованості боржника перед кредиторами за зобов`язаннями, що передбачають виплату грошових коштів, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), з виплати заробітної плати; відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків; відомості про всі рахунки, на яких ведеться облік прав на цінні папери, що належать боржнику у депозитарних установах, їх реквізити; відомості про всі рахунки, електронні гаманці, відкриті у небанківських надавачах платіжних послуг, емітентах електронних грошей, що належать боржнику, їх реквізити; відомості про проведення боржником діяльності, пов`язаної з державною таємницею; докази необґрунтованості вимог заявника (за наявності);

- довідку органів приватизації (органів, уповноважених управляти об`єктами державної власності) про наявність або відсутність на балансі підприємства, щодо якого постановлено ухвалу про прийняття заяви про відкриття провадження у справі, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до статутного капіталу боржника;

- докази відправлення заявнику копії відзиву із додатками;

- інші відомості та наявні докази, що мають значення для розгляду справи.

7. Відповідно до ч. 2 ст. 235 ГПК України ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

8. Ухвала суду оскарженню не підлягає.

9. Повний текст ухвали суду складено та підписано - 16.02.2024.

10. Повідомити учасників процесу, що з 18.10.2023 вступили в дію зміни до Господарського процесуального кодексу України внесені Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документам" № 3200-IX від 29.06.2023.

Зокрема в ч.6 ст.6 визначено, що адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

11. Копію ухвали надіслати сторонам до електронних кабінетів у системі ЄСІТС та на електронні адреси, за їх відсутності - рекомендованим листом, з повідомлення про вручення поштового відправлення: ТОВ "ЛОГІСТ ЕЛЕКТРО" - lel@logistel.com.ua, ТОВ "СІЛЬГОСПЛАН" - fin.invest.p@ukr.net; арбітражного керуючого Белінської Н.О. - ІНФОРМАЦІЯ_1 ; Першому відділу ДВС у місті Вінниці Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) - info_tsr@vnm.vn.dvs.gov.ua; Департаменту адміністративних послуг Вінницької міської ради - vinrada@vmr.gov.ua.

Суддя Лабунська Т.І.

віддрук. прим.:

1 - до справи;

2 - ТОВ "СІЛЬГОСПЛАН" (вул. 600-річчя, буд. 17, каб. 909, м. Вінниця, 21021).

Дата ухвалення рішення16.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117038393
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —902/158/24

Ухвала від 24.04.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 12.04.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 12.04.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 08.04.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 04.04.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 27.03.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні