Ухвала
від 15.02.2024 по справі 953/1464/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/1464/23

н/п 1-кс/953/43/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"15" лютого 2024 р. м.Харків

Слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні скаргу адвоката ОСОБА_3 , який діє в інтересах керівника ТОВ «Інститут проектування інфраструктури транспорту» ОСОБА_4 , на бездіяльність уповноваженої особи СВ УСБ України в Харківській області, яка полягає у неповерненні тимчасово вилученого майна,

УСТАНОВИВ:

До Київського районного суду м. Харкова надійшла скарга адвоката ОСОБА_3 , який діє в інтересах керівника ТОВ «Інститут проектування інфраструктури транспорту» ОСОБА_4 , на бездіяльність уповноваженої особи СВ УСБ України в Харківській області, яка полягає у неповерненні тимчасово вилученого в ході обшуку майна у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 22022220000003578 від 14.12.2022 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України.

Особа, яка подала скаргу - адвокат ОСОБА_3 у судове засідання не з`явився, надав до суду заяву про залишення поданої ним скарги без розгляду.

Слідчий ОСОБА_5 у судове засідання не з`явився, надав до суду письмову відповідь на скаргу, в якій зазначив, що постановою першого заступника Генерального прокурора ОСОБА_6 про доручення здійснення досудового розслідування кримінального правопорушення іншому органу досудового розслідування, доручено здійснення досудового розслідування вказаного кримінального провадження СУ ГУНП в АР Крим та м. Севастополі, тому вказане кримінальне провадження наразі не перебуває у провадженні СВ УСБУ в Харківській області.

Відповідно до ч. 3 ст. 306 КПК України розгляд скарг на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування здійснюється за обов`язкової участі особи, яка подала скаргу, чи її захисника, представника та слідчого чи прокурора, рішення, дії чи бездіяльність яких оскаржується. Відсутність слідчого чи прокурора не є перешкодою для розгляду скарги.

Оскільки сторони кримінального провадження у судове засідання не з`явились згідно з ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснювалось.

Слідчий суддя дослідивши матеріали скарги, прийшов до такого висновку.

Згідно з положеннями ст. 303 КПК України оскарження до суду рішень, дій чи бездіяльності органів досудового розслідування чи прокурора під час досудового розслідування - це право особи.

Відповідно до ст. 26 КПК України сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених цим Кодексом. Слідчий суддя у кримінальному провадженні вирішує лише ті питання, що винесені на його розгляд сторонами та віднесені до їх повноважень цим Кодексом.

З аналізу положень ст. 26 КПК України слідчий суддя приходить до висновку, що оскаржувати рішення, дії чи бездіяльність слідчого, прокурора є правом, а не обов`язком особи, яке використовується на її власний розсуд.

Згідно з ч. 6 ст. 9 КПК України у випадках, коли положення цього Кодексу не регулюють або неоднозначно регулюють питання кримінального провадження, застосовуються загальні засади кримінального провадження, визначені частиною першою статті 7 цього Кодексу, якими серед інших є засади змагальності та диспозитивності, в тому числі і принцип аналогії закону.

Відповідно до принципу диспозитивності кримінального провадження сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених КПК України.

З огляду на викладене, беручи до уваги, що особа, яка подала скаргу - адвокат ОСОБА_3 , який діє в інтересах керівника ТОВ «Інститут проектування інфраструктури транспорту» ОСОБА_4 , просив залишити подану ним скаргу без розгляду, слідчий суддя вважає за можливе залишити вказану скаргу без розгляду, оскільки представник власника майна скористався своїм процесуальним правом звернутися до суду з відповідною заявою.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.9, 26, 303,306 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Скаргу адвоката ОСОБА_3 , який діє в інтересах керівника ТОВ «Інститут проектування інфраструктури транспорту» ОСОБА_4 , на бездіяльність уповноваженої особи СВ УСБ України в Харківській області, яка полягає у неповерненні тимчасово вилученого майна - залишити без розгляду.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117045019
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —953/1464/23

Ухвала від 15.02.2024

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 21.08.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 11.04.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 11.04.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 30.03.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 01.03.2023

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні