Постанова
від 14.05.2010 по справі 2а-14569/09/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 

   

ц

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а-14569/09/0470

ПОСТАНОВА

Іменем України

14 травня 2010 року                             м. Дніпропетровськ

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді                 Врони О.В.

при секретарі судового засідання         Манько К.А.

представники сторін у судове засідання не з’явилися, про дату час та місце розгляду справи повідомлені належним чином,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу № 2а-14569/09/0470

за позовом  Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська

до  Товариства з обмеженою відповідальністю Тасо

про  припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська, в якому позивач просить припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю Тасо(ЄДРПОУ 32694085).

Позовні вимоги позивач обґрунтував тим, що відповідач перебуває на обліку у Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі  м. Дніпропетровська. Відповідач порушує вимоги чинного законодавства України, а саме, не подає документів податкової звітності до Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі  м. Дніпропетровська з березня 2007 року. Відповідач не має заборгованості по платежах до бюджету.

Представники сторін в судове засідання не з’явились,  про дату час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, про що свідчать матеріали справи. У відповідності до ст. 128 КАС України суд вважає за можливе розглянути справу за відсутності сторін.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив, що відповідач знаходиться на обліку в Державній податковій інспекції у Бабушкінському районі  м. Дніпропетровська, відповідно до податкового законодавства є платником податків та інших обов’язкових платежів.

Відповідач порушує вимоги чинного законодавства України, а саме не подає документів податкової звітності до Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі  м. Дніпропетровська з березня 2007 року.

Відповідач не має заборгованості перед державним та місцевим бюджетами, що підтверджується довідкою.

Пункт 2 частини 1 статті 9 Закону України Про систему оподаткування, зобов`язує платника податків подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов`язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов`язкових платежів).

Відповідно до матеріалів справи, відповідач не надає передбаченої податкової звітності більше одного року, що є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, згідно пункту 4 статті 38 Закону України Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб –підприємців.

Згідно з пунктом 17 статті 11 Закону України Про державну податкову службу України органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядок встановлений законами України, мають право звертатися до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності.

Відповідно до частини 3 статі 38 Закону України Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб –підприємців, державний реєстратор повинен не пізніше наступного робочого дня з дати надходження судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, внести до Єдиного державного реєстру запис щодо цього судового рішення та в той же день повідомити органи статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування та юридичну особу, щодо якої було прийнято судове рішення, про внесення до Єдиного державного реєстру такого запису.

Враховуючи викладене, суд вважає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню, оскільки є законними та обґрунтованими письмовими доказами.

На підставі викладеного, керуючись 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі        м. Дніпропетровська до Товариства з обмеженою відповідальністю Тасопро припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю Тасо(ЄДРПОУ 32694085).

Копію постанови направити сторонам та Управлінню з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців для внесення державним реєстратором відповідного запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців.

Постанова суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд в порядку встановленому ст. 186 КАС України.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Текст постанови в повному обсязі виготовлений 19 травня 2010 року.

Суддя                 (підпис)                                   О.В. Врона

Дата ухвалення рішення14.05.2010
Оприлюднено22.10.2010
Номер документу11705048
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-14569/09/0470

Постанова від 14.05.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона О.В.

Постанова від 14.05.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні