Ухвала
від 16.02.2024 по справі 320/5326/24
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

16 лютого 2024 року м. Київ№ 320/5326/24

Суддя Київського окружного адміністративного суду Жукова Є.О., ознайомившись з заявою позивача про забезпечення позову в адміністративній справі

за позовомОСОБА_1 до1. Політичної партії Всеукраїнське об`єднання Батьківщина; 2. Київська обласна організація політично партії Всеукраїнське об`єднання Батьківщина; 3. Київська обласна виборча комісіяпровизнання протиправними та скасування рішень,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Політичної партії Всеукраїнське об`єднання Батьківщина, Київська обласна організація політично партії Всеукраїнське об`єднання Батьківщина, Київська обласна виборча комісія, в якому просить суд:

- визнати протиправним та скасувати рішення конференції Київської обласної організація політичної партії Всеукраїнське об`єднання Батьківщина від 15 грудня 2023 року про внесення пропозиції про відкликання ОСОБА_1 , як депутатки Київської обласної ради VIII скликання за народною ініціативою;

- визнати протиправним та скасувати Рішення Політичної ради партії Всеукраїнське об`єднання Батьківщина №06-11-467/1 від 18.12.2023 року про відкликання депутатки Київської обласної ради, ОСОБА_1 , що обрана на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року шляхом висування від Київською обласної організації політичною партії Всеукраїнське об`єднання Батьківщина;

- визнати протиправним та скасувати п. 1, 2 Постанови Київської обласної територіальної виборчої комісії №120 від 29 грудня 2023 року Про реєстрацію депутатів Київської обласної ради.

Поряд з цим, ОСОБА_1 подано заяву (вх.№16751) про забезпечення позову.

Відповідно до протоколу передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 16.02.2024 заяву передано судді Жуковій Є.О.

Розглянувши заяву про забезпечення позову, суд зазначає наступне.

Відповідно до частини 1 статті 150 Кодексу адміністративного судочинства України суд за заявою учасника справи або з власної ініціативи має право вжити визначені цією статтею заходи забезпечення позову.

Згідно частини першої статті 151 Кодексу адміністративного судочинства України позов може бути забезпечено:

1) зупиненням дії індивідуального акта або нормативно-правового акта;

2) забороною відповідачу вчиняти певні дії;

4) забороною іншим особам вчиняти дії, що стосуються предмета спору;

5) зупиненням стягнення на підставі виконавчого документа або іншого документа, за яким стягнення здійснюється у безспірному порядку.

При цьому, вимоги до змісту та форми заяви про забезпечення позову визначені в статті 152 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до приписів статті 152 Кодексу адміністративного судочинства України заява про забезпечення позову подається в письмовій формі і повинна містити:

1) найменування суду;

2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності; або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку, офіційну електронну адресу або адресу електронної пошти;

3) предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову;

4) захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; 5) інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Також, частиною 4 статті 152 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що до заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Суд звертає увагу на положення частини 3 статті 4 Закону України Про судовий збір, згідно з якою за подання до адміністративного суду заяви про забезпечення доказів або позову, заяви про видачу виконавчого документа на підставі рішення іноземного суду, заяви про зміну чи встановлення способу, порядку і строку виконання судового рішення судовий збір встановлюється у розмірі 0,3 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Статтею 7 Закону України Про державний бюджет України на 2024 рік установлено у 2024 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі для працездатних осіб з 1 січня 2024 року 3028 гривень.

З урахуванням зазначеного, ставка судового збору за звернення до суду із заявою про забезпечення позову становить 908,40 грн., поряд з цим, до заяви не надано жодного належного доказу сплати судового збору за подання заяви про забезпечення позову.

Відповідно до частини 7 статті 154 Кодексу адміністративного судочинства України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 152 цього Кодексу, повертає її заявнику без розгляду, про що постановляє ухвалу.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 150, 151, 153-155, 241-243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову повернути без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку за правилами, встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Жукова Є.О.

Дата ухвалення рішення16.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117051152
СудочинствоАдміністративне
Сутьзабезпечення позову в адміністративній справі за позовомОСОБА_1 до1. Політичної партії Всеукраїнське об`єднання Батьківщина; 2. Київська обласна організація політично партії Всеукраїнське об`єднання Батьківщина; 3. Київська обласна виборча комісіяпровизнання протиправними та скасування рішень

Судовий реєстр по справі —320/5326/24

Ухвала від 12.03.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Жукова Є.О.

Ухвала від 16.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Жукова Є.О.

Ухвала від 16.02.2024

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Жукова Є.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні