Ухвала
від 19.02.2024 по справі 283/391/24
МАЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 283/391/24

Провадження №2-о/283/30/2024

У Х В А Л А

19 лютого 2024 року м. Малин

Малинський районний суд Житомирської області у складі: головуючої судді Саланди О.М., присяжних: Тарасюк О.О., Крушевської Н.А. з секретарем судового засідання Кравець Л.Ю., розглядаючи у судовому засіданні питання залучення адвоката особі щодо якої вирішується питання про визнання недієздатною за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Малинської міської ради, про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

В С Т А Н О В И В:

Заявник звернулась до суду із заявою про визнання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення ОСОБА_1 опікуном.

За змістом ч.1 ст.299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Відповідно до положень ч.5 ст.293 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктами 1,9 та 10 частини другої цієї статті, тобто, у т.ч. у випадку розгляду судом в порядку окремого провадження справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи (пункт 1 ч.2 ст.293 ЦПК України), розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Враховуючи положення ч. 5 ст. 293 ЦПК України та зважаючи на те, що адвокат у справі не залучений, а участь адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, є обов`язковою, суд дійшов висновку про необхідність залучення адвоката через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги.

Керуючись ст. 293 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Залучити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у цивільній справі №283/391/24 за заявою ОСОБА_1 , особа, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною: ОСОБА_2 , заінтересована особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Малинської міської ради, про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Доручити Коростенському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Забезпечити прибуття призначеного адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, у судове засідання 23 лютого 2024 о 09.00 год, яке відбудеться у приміщенні Малинського районного суду Житомирської області за адресою: м. Малин, площа Соборна,8, зал № 3.

Копію ухвали негайно направити до Коростенському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для відома та виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання складом суду.

Суддя: О.М. Саланда

Присяжні: О.О.Тарасюк

Н.А. Крушевська

СудМалинський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення19.02.2024
Оприлюднено20.02.2024
Номер документу117058199
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —283/391/24

Рішення від 15.05.2024

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Саланда О. М.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Саланда О. М.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Саланда О. М.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Саланда О. М.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Малинський районний суд Житомирської області

Саланда О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні