Ухвала
від 16.02.2024 по справі 569/7696/23
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/7696/23

У Х В А Л А

про залишення позову без розгляду

16 лютого 2024 року м.Рівне

Рівненський міський суд Рівненської області

в складі головуючого судді Бучко Т.М.

секретар судового засідання Дем`янчук Н.В.

розглянувши увідкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,треті особи,які незаявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Акціонерне товариство "Закритий недиверсифікований венчурнийкорпоративний інвестиційнийфонд "Фінрайз",Товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Інтер Буд", про визнання права власності на2/3майнових правв порядкуподілу спільногомайна подружжя,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернулася в суд з позовом до відповідача про визнання права власності на2/3майнових правв порядкуподілу спільногомайна подружжя.

Ухвалою від 19 травня 2023 року позовну заяву ОСОБА_1 суд прийняв до розгляду та відкрив загальне позовне провадження у справі.

Ухвалою від 01 листопада 2023 року суд закрив підготовче провадження та призначив справу до судового розгляду по суті.

15 лютого 2024 року суд отримав заяву позивача, подану предстаником позивача ОСОБА_3 , про залишення позову без розгляду.

За положеннями ст.13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Враховуючи, що залишення позову без розгляду на підставі заяви є диспозитивним правом позивача, представник позивача не обмежений у праві на подання заяви про залишення позову без розгляду, розгляд справи по суті не розпочато, суд вважає за можливе задовольнити заяву позивача та залишити позов без розгляду.

На підставі наведеного та керуючись ст.257, 260, 261, 353, 354 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,треті особи,які незаявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Акціонерне товариство "Закритий недиверсифікований венчурнийкорпоративний інвестиційнийфонд "Фінрайз",Товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Інтер Буд", про визнання права власності на2/3майнових правв порядкуподілу спільногомайна подружжя - залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу, що після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, особа, позов якої залишено без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Рівненського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя

Дата ухвалення рішення16.02.2024
Оприлюднено20.02.2024
Номер документу117059700
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на2/3майнових правв порядкуподілу спільногомайна подружжя

Судовий реєстр по справі —569/7696/23

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні