Ухвала
від 19.02.2024 по справі 753/3463/24
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/3463/24

провадження № 1-кс/753/687/24

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до документів

"19" лютого 2024 р. слідчий суддя Дарницького районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання дізнавача відділу дізнання Дарницького УП ГУ НП в м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами кримінального провадження №12024105020000210, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.02.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України,

ВСТАНОВИВ:

16.02.2024 дізнавач відділу дізнання Дарницького УП ГУ НП в м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Дарницької окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , звернулася до слідчого судді Дарницького районного суду м. Києва з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами кримінального провадження №12024105020000210, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.02.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України.

У клопотанніслідчийпроситьнадати дозвілнатимчасовийдоступ домедичної документації з можливістю її вилучення (медичної карти стаціонарного хворого рентгензнімків, МРТ, СКТ) ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що належить КНП " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", яка знаходиться в АДРЕСА_1 .

Суд вважає можливим відповідно до положень ч. 2 ст. 163 КПК України розглянути клопотання без виклику в судове засідання особи, у володіння якої перебувають документи, питання про тимчасовий доступ до яких ставиться питання у клопотанні, з підстав вказаних слідчим у клопотанні.

У судове засідання дізнаач не з`явилася, однак подала до суду заяву, в якій просить про розгляд клопотання за її відсутності, вимоги клопотання підтримала у повному обсязі.

Статтею 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Частиною 1 статті 160 КПК України встановлено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Як вбачаєтьсязматеріалівклопотання,упровадженні відділу дізнання Дарницького УП ГУНП у м. Києві знаходиться кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, відомості про яке 04.02.2024 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024105020000210.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 03.02.2024 до Дарницького УП ГУНП у м. Києві звернулась ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про те, що 03.02.2024 о 14 год 26 хв, за адресою: АДРЕСА_2 , невстановлена особа жіночої статті нанесла їй тілесні ушкодження.

Під час досудового розслідування виникла необхідність у проведенні судово-медичної експертизи з метою встановлення ступеню тяжкості отриманих тілесних ушкоджень ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка 03.02.2024 зверталася за медичною допомогою до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », за адресою: АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 .

Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування факту, зокрема, для отримання відомостей, котрі є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння, у цьому провадженні є потреба встановлення ступеня тяжкості й характеру завданих особі тілесних ушкоджень. У свою чергу, проведення судово-медичної експертизи вимагає надання експертові для ознайомлення відомостей про стан особи як на момент отримання тілесних ушкоджень, так і в подальшому.

Одержати в інший спосіб інформацію, яка міститься в документах, в межах вказаного кримінального провадження неможливо.

Проведення виїмки оригіналів документів обумовлене тим, що у відповідності до п.7 п.п.4 «Рішення координаційної наради з проблем судової експертизи при Міністерстві юстиції України» від 02.03.2012 проведення експертизи по копіям документів, а саме її висновок, формулюється виключно у вірогідній формі з відповідним обґрунтуванням, зокрема фактом відсутності оригіналу документа, тому у слідства виникає необхідність у безпосередньому вилучені саме оригіналів документів, а не їх копій.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону (ч. 6 ст. 163 КПК України).

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що дізнавачем та прокурором у клопотанні доведено наявність достатніх підстав для отримання вказаної інформації, оскільки згадана інформація як сама по собі так і у сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження буде мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, крім того суду доведено, те, що витребувані відомості можуть бути використані як докази, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Керуючись ст.ст. 159, 161-164 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання дізнавача відділу дізнання Дарницького УП ГУ НП в м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами кримінального провадження №12024105020000210, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.02.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, задовольнити.

Надати дізнавачам відділу дізнання Дарницького УП ГУ НП у місті Києві, ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів медичної документації та можливість її вилучення (рентген-знімків, МРТ, СКТ, медичної карти хворого) ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка 03.02.2024 зверталася за медичною допомогою до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », за адресою: АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 .

Ухвала слідчого судді набирає законної сили з моменту її оголошення.

Строк дії даної ухвали складає один місяць з дня її постановлення.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Відповідно до ст.309 КПК України дана ухвала слідчого судді оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.02.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117060237
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —753/3463/24

Ухвала від 19.02.2024

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Котвицький В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні