Рішення
від 15.02.2024 по справі 234/1864/22
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 234/1864/22

Провадження № 2-о/202/67/2024

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Р І Ш Е Н Н Я

І м е н е м У к р а ї н и

15 лютого 2024 року місто Дніпро

Індустріальний районний суд міста Дніпропетровська в складі головуючого судді Марченко Н.Ю., за участю секретаря судового засідання Шульги А.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту належності правовстановлюючого документа (заінтересована особа Олександрівський районний виробничий відділ Донецької регіональної філії державного підприємства «Центр державного земельного кадастру»), -

В С Т А Н О В И В:

У лютому 2022 року ОСОБА_1 в особі свого представника адвоката Чаус К.В. звернулася до Краматорського міського суду Донецької області з заявою, в якій просить встановити факт належності їй державного акта на право приватної власності на землю І-ДН № 029484, зареєстрованого в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 71.

Заява обґрунтована тим, що 03 вересня 2002 року їй, ОСОБА_1 , був даний вищевказаний акт на право приватної власності на земельну ділянку площею 5,12 гектарів, що розташована на території Староварварівської сільської ради, в якому помилково вказано її прізвище як « ОСОБА_2 » замість вірного - ОСОБА_3 . Через невірне зазначення прізвища в акті на право приватної власності на землю їй було відмовлено у виготовлені технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки.

Ухвалою Краматорського міського суду Донецької області від 22 лютого 2022 року у даній справі було відкрито провадження.

Розпорядженням Верховного Суду від 15.03.2022 року за № 8/0/9-22 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану (Краматорський міський суд Донецької області)» змінено територіальну підсудність судових справ Краматорського міського суду Донецької області Індустріальному районному суду м. Дніпропетровська.

16.11.2023 року зазначена справа була зареєстрована в Індустріальному районному суді міста Дніпропетровська, ухвалою якого від 04.12.2023 року справу призначено до розгляду.

В судове засідання заявник та представник заінтересованої особи не з`явилися.

Представником заявника адвокатом Чаус К.В. була надана заяви про розгляд справи без її участі.

Суд, з`ясувавши всі обставини справи та перевіривши їх доказами, вважає, що заява підлягає задоволенню з огляду на наступне:

Відповідно до пункту 6 частини 1статті 315 ЦПК Українисуд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Як убачається з долучених до матеріалів справи документів, завірених підписом заявника, 03 вересня 2002 року Олександрівською райдержадміністрацією на підставі розпорядження від 11 липня 2002 року № 280 на ім?я ОСОБА_1 був виданий державний акт на право приватної власності на землю серії І-ДН № 029484, який зареєстрований у Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 71, згідно з яким передається у приватну власність земельна ділянка площею 5,12 гектарів, що розташована на території Староварварівської сільської ради.

В цьому державному акті на право приватної власності на землю зазначено місце мешкання власниці: АДРЕСА_1 .

Відповідно до відмітки в паспорті громадянина України серії НОМЕР_1 , копія якого долучена до заяви, заявник ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженка села Староварварівка Олександрівського району Донецької області, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Отже, аналізуючи досліджені в судовому засіданні докази, суд вважає доведеним факт належності заявнику державного акта на право приватної власності на землю серії І-ДН № 029484, який зареєстрований у Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 71.

Підстав ставити під сумнів правдивість тверджень заявниці про належність їй цього державного акта про право приватної власності на землю немає, оскільки зазначені в ньому особисті дані власника співпадають із особистими даними та місцем проживання заявника.

За таких обставин, суд вважає, що заяву ОСОБА_1 можливо задовольнити, встановивши факт належності їй державного акта на право приватної власності на землю серії І-ДН № 029484, який виданий 03 вересня 2002 року Олександрівською райдержадміністрацією на підставі розпорядження від 11 липня 2002 року № 280 та зареєстрований у Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 71.

Керуючись ст. ст.258-259,263-265 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 задовольнити.

Встановити факт належності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (РНОКПП НОМЕР_2 ) державного акта на право приватної власності на землю серії І-ДН № 029484, який виданий 03 вересня 2002 року Олександрівською райдержадміністрацією на підставі розпорядження від 11 липня 2002 року № 280 та зареєстрований у Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 71.

Рішення може бути оскаржено до Дніпровського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня складення.

Учасник справи, якому рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя Наталія Марченкo

Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено20.02.2024
Номер документу117061599
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту належності правовстановлюючого документа (заінтересована особа Олександрівський районний виробничий відділ Донецької регіональної філії державного підприємства «Центр державного земельного кадастру

Судовий реєстр по справі —234/1864/22

Рішення від 15.02.2024

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні