Ухвала
від 16.02.2024 по справі 930/2522/19
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Немирівський районний суд Вінницької області

Справа № 930/2522/19

Провадження № 1-в/930/13/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"16" лютого 2024 р. Немирівський районний суд

Вінницької області в складі:

головуючого судді: ОСОБА_1

за участю секретаря: ОСОБА_2

прокурора: ОСОБА_3

представника лікарні: ОСОБА_4

особи щодо якої вирішується питання про припинення застосування примусового заходу медичного характеру: ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Немирівського районного суду Вінницької області питання про обов`язкове призначення захисника ОСОБА_5 ,відносно якого ставиться питання про припинення примусових заходів медичного характеру,

В С Т А Н О В И В:

До Немирівського районного суду Вінницької області надійшло подання від генерального директора Комунального некомерційного підприємства «Немирівська міська лікарня» Немирівської міської ради Вінницької області про припинення ОСОБА_5 примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторного примусового лікування у лікаря психіатра за місцем проживання, а саме АДРЕСА_1 . До початку розгляду подання по суті виникла необхідність вирішити питання про обов`язкове призначення захисника ОСОБА_5 , до якого застосовані примусові заходи медичного характеру.

Особавідносно якого ставиться питання про припинення примусових заходів медичного характеру ОСОБА_5 просив призначити йому захисника.

Прокурор та представник лікарні не заперечують щодо призначення захисника ОСОБА_5 .

Суд, заслухавши думку учасників провадження, оглянувши матеріали подання, приходить до висновку про необхідність призначення ОСОБА_5 захисника за наступних підстав.

Так, відповідно до вимогст. 52 ч.2 п.5 КПК Україниобов`язкова участь захисника забезпечується щодо осіб, стосовно яких передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішується питання про їх застосування, - з моменту встановлення факту наявності в особи психічного захворювання або інших відомостей, які викликають сумнів щодо її осудності.

В даному випадку комісією лікарів - психіатрів у висновку № 4 ставиться питання про припинення примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_5 .

Таким чином, слід доручити директору Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області призначити адвоката для здійснення захисту особи щодо якої вирішується питання про припинення застосування примусового заходу медичного характеру ОСОБА_5 , за призначенням та забезпечити його прибуття до Немирівського районного суду Вінницької області (м. Немирів вул. Шевченка, 27) для участі у розгляді подання.

Керуючись ст.ст.48,52 КПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Залучити захисника до участі в розгляді подання про припинення застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , через регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Копію ухвали направити для виконання директору Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області (21050, вул. Театральна, 14, каб. 419 Вінницької області).

Призначеному адвокату необхідно прибути до Немирівського районного суду Вінницької області (Вінницька область, Вінницький район, м. Немирів, вул. Шевченка, 27) для участі розгляді подання про припинення ОСОБА_5 примусових заходів медичного характеру, судове засідання призначено на 14 год. 00 хв. 22 лютого 2024 року .

Оплату праці захисника віднести за рахунок Держави.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.02.2024
Оприлюднено20.02.2024
Номер документу117063593
СудочинствоКримінальне
Сутьприпинення примусових заходів медичного характеру

Судовий реєстр по справі —930/2522/19

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 16.02.2024

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 14.09.2020

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 12.12.2019

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 01.10.2019

Кримінальне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні