Ухвала
від 19.02.2024 по справі 911/270/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"19" лютого 2024 р. Справа № 911/270/24

Господарський суд Київської області у складі судді Щоткіна О.В., розглянувши матеріали позовної заяви у справі

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Медична компанія «Медікус» (02100, м. Київ, вул. Бажова, буд. 12)

до: 1) Калинівської селищної ради Броварського району Київської області (07443, Київська обл., Броварський р-н, смт Калинівка, вул. Чернігівська, буд. 20);

2) Комунального підприємства «Калинівська керуюча компанія з обслуговування житлового фонду «Громадський сервіс» Калинівської селищної ради (07443, Київська обл., Броварський р-н, смт Калинівка, вул. Чернігівська, буд. 20)

про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою,

встановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Медична компанія «Медікус» звернулося до Господарського суду Київської області із позовною заявою від 22.01.2024 до Калинівської селищної ради Броварського району Київської області та Комунального підприємства «Калинівська керуюча компанія з обслуговування житлового фонду «Громадський сервіс» Калинівської селищної ради, у якій просить суд: визнати протиправною бездіяльність відповідача 1; зобов`язати відповідача 1 усунути перешкоди в користуванні Товариством з обмеженою відповідальністю «Медична компанія «Медікус» земельною ділянкою з кадастровим номером: 3221283201:02:008:0002, розташованої в межах Калинівської територіальної громади Броварського району Київської області, шляхом відновлення стану земельної ділянки, який існував до порушення; зобов`язати відновити стан вказаної земельної ділянки, з кадастровим номером: 3221283201:02:008:0002, розташованої в межах Калинівської територіальної громади Броварського району Київської області, шляхом покладання обов`язку на відповідача 1 організувати збирання, перевезення та/або оброблення відходів, власник яких не встановлений, в місячний строк з дня набрання рішенням суду законної сили; зобов`язати відповідача 2 Комунальне підприємство «Калинівська керуюча компанія з обслуговування житлового фонду «Громадський сервіс» Броварського району Київської області прибрати з земельної ділянки 3221283201:02:008:0002 стихійне сміттєзвалище шляхом збирання, перевезення та/або оброблення відходів в спеціально відведених місцях згідно чинного законодавства в місячний строк з дня набрання рішенням суду законної сили.

Позов пред`явлено з підстав невиконання відповідачами своїх обов`язків, передбачених Законом України «Про відходи» (у редакції, яка діяла на дату виявлення відходів), Законом України «Про управління відходами» та Порядком поводження з безхазяйними відходами, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України № 1217 від 03.08.1998, що перешкоджає позивачу, як власнику земельної ділянки, використовувати її за цільовим призначенням.

Господарський суд Київської області ухвалою від 05.02.2024 позовну заяву залишив без руху та постановив усунути виявлені недоліки позовної заяви у строк до десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху шляхом подання до суду документів, які підтверджують доплату судового збору у встановленому законом порядку в розмірі 6056,00 грн.

Повідомлення про доставлення копії судового рішення до електронного кабінету Товариства з обмеженою відповідальністю «Медична компанія «Медікус» суд отримав 07.02.2024.

Через канцелярію суду 13.02.2024 Товариство з обмеженою відповідальністю «Медична компанія «Медікус» подало заяву про усунення недоліків позовної заяви, до якої долучено платіжну інструкцію № 6670 від 12.02.2024, яка свідчить про доплату судового збору в розмірі 6056,00 грн.

Враховуючи викладене, позивач усунув недоліки позовної заяви, які зумовили залишення її без руху, у встановлений судом строк, що, відповідно до приписів частини третьої статті 174 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України), є підставою для прийняття такої позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Згідно із пунктом 4 частини другої статті 176 ГПК України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Проаналізувавши матеріали позовної заяви, врахувавши категорію і складність справи, а також характер та обсяг доказів у справі, суд дійшов висновку, що ця справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Також у вступній частині позовної заяви позивач, окрім сторін, як учасників справи, зазначив третю особу - ОСОБА_1 . Водночас у позовній заяві відсутнє клопотання про залучення ОСОБА_1 до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, а також відсутні обґрунтування підстав для залучення такої особи до участі у справі.

Відповідно до частини першої статті 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Оскільки позивач не подав заяву про залучення ОСОБА_1 до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, з відповідними обґрунтуваннями підстав для залучення такої особи до участі у справі, а суд, виходячи із матеріалів позовної заяви, не встановив, що рішення господарського суду може вплинути на права чи обов`язки ОСОБА_1 , наразі відсутні підстави для залучення останнього до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Керуючись статтями 176, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 911/270/24.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче засідання на 18.03.2024 о 10:00. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Київської області (м. Київ, вул. С.Петлюри, 16/108).

4. Встановити відповідачам строк для подання відзиву на позовну заяву із додержанням вимог статті 165 ГПК України - п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали.

5. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив (відповідь) із додержанням вимог статті 166 ГПК України - п`ять днів з дня отримання відзиву.

6. Викликати в підготовче засідання повноважних представників сторін. Повноваження представників мають бути підтверджені документами відповідно до статті 60 ГПК України.

7. Повідомити відповідачів, що відповідно до частини шостої статті 6 ГПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, їх територіальні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи, зареєстровані за законодавством України, реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку.

8. Попередити відповідачів, що відповідно до частини десятої статті 165 ГПК України суд має право вирішити справу за наявними матеріалами також у разі, якщо відзив подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його і не навела поважних причин невиконання такого обов`язку.

9. Повідомити учасників справи про можливість подати заяви по суті справи та заяви з процесуальних питань поштою або в електронному вигляді на електронну адресу суду (inbox@ko.arbitr.gov.ua) із застосуванням електронного підпису, або з використанням підсистеми Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний суд».

Інформацію по справі, що розглядається, сторони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (http://court.gov.ua/fair/).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Щоткін

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення19.02.2024
Оприлюднено21.02.2024
Номер документу117072934
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин про усунення порушення прав власника

Судовий реєстр по справі —911/270/24

Ухвала від 02.09.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 05.08.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 08.07.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 03.06.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 06.05.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 15.04.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні