Ухвала
від 01.02.2024 по справі 917/202/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Капітана Володимира Кісельова, 1, м. Полтава, 36000, тел. (0532) 61 04 21E-mail: inbox@pl.arbitr.gov.ua, https://pl.arbitr.gov.ua/sud5018/Код ЄДРПОУ 03500004

УХВАЛА

01.02.2024 Справа № 917/202/21

Суддя господарського суду Полтавської області Ореховська О.О., при секретарі судового засідання Кобець Н.С. розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Аграрно-хімічна компанія" (03040, м. Київ, вул. Стельмаха, 6а, код ЄДРПОУ 41694117) (ухвалою суду від 25.05.2021 р. замінено на ТОВ "Фінансова компанія "Мустанг Фінанс", м. Київ, БЦ "Сенатор", 4 поверх, вул. Московька, буд. 32/2, код ЄДРПОУ 40916672)

до Селянського (фермерського) господарства "Весела Долина" (36008, м. Полтава, вул. Європейська, буд. 124-А, код ЄДРПОУ 21900245)

про банкрутство,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Аграрно-хімічна компанія" (далі - ТОВ "Аграрно-хімічна компанія", ініціюючий кредитор) звернулось до господарського суду Полтавської області із заявою ( вх. № 216/21 від 15.02.2021) про відкриття провадження у справі про банкрутство Селянського (фермерського) господарства "Весела Долина" (далі - СФГ "Весела долина", боржник) з підстав неплатоспроможності.

Згідно Протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 15.02.2021 дану заяву було передано на розгляд судді Ореховській О.О.

Ухвалою Господарського суду Полтавської області від 22.02.2021 заяву ТОВ "Аграрно-хімічна компанія" про відкриття провадження у справі про банкрутство СФГ "Весела Долина" прийнято судом до розгляду та призначено до розгляду у підготовчому засіданні.

За результатами підготовчого засідання згідно ухвали Господарського суду Полтавської області від 25.05.2021 відкрито провадження у справі про банкрутство СФГ "Весела Долина" (36008, м. Полтава, вул. Європейська, буд. 124-А, код ЄДРПОУ 21900245), введено процедуру розпорядження майном боржника СФГ "Весела Долина" та призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Родя Андрія Олександровича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 875 від 23.05.2013).

Постановою Господарського суду Полтавської області від 07.11.2023 СФГ "Весела Долина" (36008, м. Полтава, вул. Європейська, буд. 124-А, код ЄДРПОУ 21900245) визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором підприємства - банкрута призначено арбітражного керуючого Родя А.О. (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 875 від 23.05. 2013) з наданням йому повноважень відповідно до положень Кодексу України з процедур банкрутства.

На даний час ліквідаційна процедура СФГ "Весела Долина" триває.

В ході ліквідаційної процедури від ліквідатора СФГ "Весела Долина" Родя А.О. надійшли:

- клопотання про скасування арештів з майна і коштів боржника за вх. № 15895 від 18.12.2023 (а.с. 1-18 т. 35)

- клопотання про скасування податкової застави за вх. № 763 від 19.01.2024 (а.с. 101-112 т. 35).

Зазначені клопотання ліквідатора вмотивовані тим, що СФГ "Весела Долина" знаходиться у процедурі банкрутства - ліквідації, введеної постановою Господарського суду Полтавської області від 07.11.2023. Відповідно до приписів Кодексу України з процедур банкрутства з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури підлягає скасуванню арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. В ході ліквідаційної процедури на підставі відомостей з державних реєстрів ліквідатором встановлено наявність обтяжень активів СФГ "Весела Долина" (рухомого та нерухомого майна, грошових коштів) у вигляді податкової застави та арештів, накладених органом державної виконавчої служби. Ліквідатор зазначає, що наявність обтяжень майна "Весела Долина" та арешт рахунків боржника унеможливлює виконання ним ліквідаційних заходів, в т.ч. перешкоджає проведенню реалізації майна, необхідної для задоволення вимог кредиторів.

При розгляді вищевказаних клопотань ліквідатора судом прийнято до уваги наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України. Застосування положень Господарського процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

За змістом ст. 1 Кодексу України з процедур банкрутства, ліквідатор - арбітражний керуючий, призначений господарським судом для здійснення ліквідаційної процедури.

Частиною 1 ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що з дня ухвалення господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури скасовуються арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Отже, з моменту відкриття щодо боржника ліквідаційної процедури всі без винятку обтяження його активів підлягають скасуванню. Це пов`язано з тим, що у процедурі ліквідації задоволення вимог кредиторів відбувається за рахунок коштів, отриманих від здійснення у встановленому порядку реалізації майна банкрута. Тому майно банкрута повинно бути вільним від будь-яких обтяжень.

Існування не скасованих заборон на відчуження активів банкрута перешкоджає ліквідатору у виконанні покладених на нього Законом обов`язків.

Зняття заборон та арештів із майна боржника є безумовним, стосується будь-яких органів і посадових осіб та не потребує сплати коштів.

Аналогічна правова позиція викладена в постанові Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного господарського суду від 14.03.2018 у справі № Б-5022/1359/2011.

Крім того, у п. 36 п. 38 постанови Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного господарського суду від 20.09.2023 у справі № 918/454/18 роз`яснено: "Слід зауважити, що подібна правова позиція висвітлена і в постанові Великої Палати Верховного суду від 16.11.2022 у справі № 910/6355/20. Зокрема Велика Палата Верховного Суду дійшла наступного висновку: "Згідно із частиною першою статті 59 КУзПБ (частиною першою статті 38 Закону про банкрутство в редакції Закону № 4212-VI) з дня ухвалення господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, зокрема, скасовуються арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, та інші обмеження щодо розпорядження його майном. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається". Аналізуючи викладені вище положення закону та правові позиції Верховного Суду щодо застосування статті 59 КУзПБ, колегія суддів дійшла висновку, що накладене обтяження на майно банкрута є перешкодою (обмеженням) у здійсненні ліквідатором ліквідаційних заходів щодо банкрута, а саме, виявлення майна банкрута, включення такого майна до ліквідаційної маси, його оцінки та реалізації, одержання та накопичення коштів на ліквідаційному рахунку та послідуючим проведенням задоволення вимог кредиторів у порядку, визначеному КУзПБ. Відтак, під час здійснення ліквідатором покладених на нього обов`язків щодо задоволення вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, майнові активи боржника, визнаного банкрутом, мають бути вільними від будь-яких обмежень щодо розпорядження ними, оскільки одним із завдань ліквідаційної процедури є продаж майна боржника, у тому чисті і заставного, з метою задоволення визнаних вимог кредиторів."

Також, суд звертає увагу на те, що в п. 11 резолютивної частини постанови Господарського суду Полтавської області від 07.11.2023 про визнання СФГ "Весела Долина" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури ухвалено скасовувати арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом СФГ "Весела Долина", у тому числі скасувати арешт, накладений на грошові кошти боржника на банківських рахунках, скасувати податкову заставу та інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Постанова Господарського суду Полтавської області від 07.11.2023 учасниками у справі про банкрутство не оскаржена та набрала чинності.

Стаття 124 Конституції України передбачає, що судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов`язковими до виконання на всій території України.

Відповідно до ст. 326 Господарського процесуального кодексу України судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.

Стаття 13 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" встановлює, що судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України. Обов`язковість урахування (преюдиційність) судових рішень для інших судів визначається законом.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов до висновку, що провести реалізацію майна СФГ "Весела Долина" щодо якого наявні записи про обтяження, не видається за можливе, а тому, ліквідатор правомірно зазначає, що наявність обмежень щодо розпорядження майном СФГ "Весела Долина" та робить неможливим виконання ліквідатором обов`язків, передбачених Кодексом України з процедур банкрутства та суперечить приписам зазначеного Кодексу щодо обов`язкового зняття арештів чи інших обмежень розпорядження майном боржника.

Враховуючи вищевикладене, з метою належного виконання ліквідатором поскладаних на нього обов"язків, суд дійшов висновку про обґрунтованість поданих ліквідатором клопотання про скасування арештів з майна і коштів боржника за вх. № 15895 від 18.12.2023 та клопотання про скасування податкової застави за вх. № 763 від 19.01.2024.

Як вбачається з матеріалів справи, в процедурі розпорядження майном СФГ "Весела Долина" арбітражним керуючим Родя А.О., який виконував повноваження розпорядника майна боржника, були подані :

- заява про звільнення активів СФГ "Весела Долина" з податкової застави за вх. № 3790 від 15.06.2022 (а.с. 9-15 т. 25)

- клопотання про скасування арештів коштів боржника на банківських рахунках за вх. № 7055 від 03.10.2022 (а.с. 13-10 т. 27) з урахуванням уточнення до клопотання про скасування арештів коштів боржника на банківських рахунках за вх. № 2787 від 03.03.2023 (а.с. 11-27 т. 31).

Дослідивши вищевказані заяву та клопотання суд дійшов до висновку, що обставини, на які посилається арбітражного керуючий Родь А.О. в їх обґрунтування не є актуальними на даний час, а відтак суд залишає їх без розгляду.

Керуючись ст. ст. 59, 60, 61 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання ліквідатора СФГ "Весела Долина" Родя А.О. про скасування арештів з майна і коштів боржника за вх. № 15895 від 18.12.2023 та клопотання про скасування податкової застави за вх. № 763 від 19.01.2024 задовольнити.

2. Скасувати обтяження рухомого та нерухомого майна Селянського (фермерського) господарства "Весела Долина" (36008, м. Полтава, вул. Європейська, буд. 124-А, код ЄДРПОУ 21900245) за записами про обтяження майна, зокрема:

в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна:

Номер обтяження: 27524698

Тип об"єкту: невизначене майно

Обтяжувач: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області, 43145015

Дата реєстрації: 2020-02-25

в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно:

Номер запису про обтяження: 38841818

Дата, час державної реєстрації: 26.10.2020 09:49:50

Державний реєстратор: Логвінова Людмила Іванівна, Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Дніпропетровська обл.

Документи, подані для державної реєстрації: Рішення про опис майна у податкову заставу, серія та номер: 2726-58, виданий 06.02.2020, видавник: Головне управління ДПС у

Дніпропетровській області; акт опису майна, серія та номер: 54, виданий 20.10.2020, видавник: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області

Підстава внесення запису: Рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 54772556 від 26.10.2020 13:51:02, Логвінова Людмила Іванівна, Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Дніпропетровська обл.

Вид обтяження: податкова застава

Можливість відчуження: за погодженням з обтяжувачем

Відомості про суб`єктів обтяження: Орган державної влади, Обтяжувач: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області, код ЄДРПОУ: 43145015, країна реєстрації: Україна

Боржник: Селянське (фермерське) господарство "Весела долина" ЄДРПОУ: 21900245

Номер запису про обтяження: 38846399

Дата, час державної реєстрації: 26.10.2020 10:11:40

Державний реєстратор: Логвінова Людмила Іванівна, Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Дніпропетровська обл.

Документи, подані для державної реєстрації: рішення про опис майна у податкову заставу, серія та номер: 2726-58, виданий 06.02.2020, видавник: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області; акт опису майна, серія та номер: 54, виданий 20.10.2020, видавник: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області

Підстава внесення запису: Рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 54777616 від 26.10.2020 15:54:13, Логвінова Людмила Іванівна, Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Дніпропетровська обл.

Вид обтяження: податкова застава

Можливість відчуження: за погодженням з обтяжувачем

Відомості про суб`єктів обтяження: Орган державної влади, Обтяжувач: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області, код ЄДРПОУ: 43145015, країна реєстрації: Україна

Боржник: Селянське (фермерське) господарство "Весела долина", код ЄДРПОУ: 21900245

Номер запису про обтяження: 38857149

Дата, час державної реєстрації: 27.10.2020 09:15:18

Державний реєстратор: Логвінова Людмила Іванівна, Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Дніпропетровська обл.

Документи, подані для державної реєстрації: Рішення про опис майна у податкову заставу, серія та номер: 2726-58, виданий 06.02.2020, видавник: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області; Акт опису майна, серія та номер: 54, виданий 20.10.2020, видавник: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області

Підстава внесення запису: Рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 54789575 від 27.10.2020 10:55:51, Логвінова Людмила Іванівна, Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Дніпропетровська обл.

Вид обтяження: податкова застава

Можливість відчуження: за погодженням з обтяжувачем

Відомості про суб`єктів обтяження: Орган державної влади, Обтяжувач: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області, код ЄДРПОУ: 43145015, країна реєстрації: Україна

Боржник: Селянське (фермерське) господарство "Весела долина", код ЄДРПОУ: 21900245

Номер запису про обтяження: 38857426

Дата, час державної реєстрації:27.10.2020 09:28:09

Державний реєстратор: Логвінова Людмила Іванівна, Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Дніпропетровська обл.

Документи, подані для державної реєстрації: рішення про опис майна, серія та номер: 2726-58, виданий 06.02.2020, видавник: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області; акт опису майна, серія та номер: 54, виданий 20.10.2020, видавник: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області

Підстава внесення запису: Рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 54789926 від 27.10.2020 11:04:10, Логвінова Людмила Іванівна, Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Дніпропетровська обл.

Вид обтяження: податкова застава

Можливість відчуження: за погодженням з обтяжувачем

Відомості про суб`єктів обтяження: Орган державної влади, Обтяжувач: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області, код ЄДРПОУ: 43145015, країна реєстрації: Україна

Боржник: Селянське (фермерське) господарство "Весела долина", код ЄДРПОУ: 21900245

Номер запису про обтяження: 38857756

Дата, час державної реєстрації: 27.10.2020 09:36:17

Державний реєстратор: Логвінова Людмила Іванівна, Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Дніпропетровська обл.

Документи, подані для державної реєстрації: рішення про опис майна, серія та номер: 2726-58, виданий 06.02.2020, видавник: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області; акт опису майна, серія та номер: 54, виданий 20.10.2020, видавник: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області

Підстава внесення запису: Рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 54790270 від 27.10.2020 11:11:21, Логвінова Людмила Іванівна, Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Дніпропетровська обл.

Вид обтяження: податкова застава

Можливість відчуження: за погодженням з обтяжувачем

Відомості про суб`єктів обтяження: Орган державної влади, Обтяжувач: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області, код ЄДРПОУ: 43145015, країна реєстрації: Україна

Боржник: Селянське (фермерське) господарство "Весела долина", код ЄДРПОУ: 21900245

Номер запису про обтяження: 38858133

Дата, час державної реєстрації: 27.10.2020 09:48:54

Державний реєстратор: Логвінова Людмила Іванівна, Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Дніпропетровська обл.

Документи, подані для державної реєстрації: рішення про опис майна, серія та номер: 2726-58, виданий 06.02.2020, видавник: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області; акт опису майна, серія та номер: 54, виданий 20.10.2020, видавник: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області

Підстава внесення запису: Рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 54790627 від 27.10.2020 11:18:40, Логвінова Людмила Іванівна, Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Дніпропетровська обл.

Вид обтяження: податкова застава

Можливість відчуження: за погодженням з обтяжувачем

Відомості про суб`єктів обтяження: Орган державної влади, Обтяжувач: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області, код ЄДРПОУ: 43145015, країна реєстрації: Україна

Боржник: Селянське (фермерське) господарство "Весела долина", код ЄДРПОУ: 21900245

Номер запису про обтяження: 38858503

Дата, час державної реєстрації: 27.10.2020 10:05:20

Державний реєстратор: Логвінова Людмила Іванівна, Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Дніпропетровська обл.

Документи, подані для державної реєстрації: Рішення про опис майна, серія та номер: 2726-58, виданий 06.02.2020, видавник: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області; акт опису майна, серія та номер: 54, виданий 20.10.2020, видавник: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області

Підстава внесення запису: Рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 54791044 від 27.10.2020 11:26:25, Логвінова Людмила Іванівна, Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Дніпропетровська обл.

Вид обтяження: податкова застава

Можливість відчуження: за погодженням з обтяжувачем

Відомості про суб`єктів обтяження: Орган державної влади, Обтяжувач: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області, код ЄДРПОУ: 43145015, країна реєстрації: Україна

Боржник: Селянське (фермерське) господарство "Весела долина", код ЄДРПОУ: 21900245

Номер запису про обтяження: 38858986

Дата, час державної реєстрації: 27.10.2020 10:12:10

Державний реєстратор: Логвінова Людмила Іванівна, Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Дніпропетровська обл.

Документи, подані для державної реєстрації: Рішення про опис майна, серія та номер: 2726-58, виданий 06.02.2020, видавник: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області; акт опису майна, серія та номер: 54, виданий 20.10.2020, видавник: Головне управління ДПС у Дніпропетровській область

Підстава внесення запису: Рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 54791498 від 27.10.2020 11:34:59, Логвінова Людмила Іванівна, Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Дніпропетровська обл.

Вид обтяження: податкова застава

Можливість відчуження:за погодженням з обтяжувачем

Відомості про суб`єктів обтяження: Орган державної влади, Обтяжувач: Головне управління ДПС у Дніпропетровській області, код СДРПОУ: 43145015, країна реєстрації: Україна

Боржник: Селянське (фермерське) господарство "Весела долина", код СДРПОУ: 21900245

3. Скасувати арешти, накладені Томаківським районним відділом Державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) на кошти та майно Селянського (фермерського) господарства "Весела Долина" (36008, м. Полтава, вул. Європейська, буд. 124-А, код ЄДРПОУ 21900245) в рамках виконавчого провадження № 65028670 з примусового виконання наказу Господарського суду Дніпропетровської області від 01.03.2021 у справі № 904/3094/20.

4. Заяву арбітражного керуючого Родя А.О. про звільнення активів СФГ "Весела Долина" з податкової застави за вх. № 3790 від 15.06.2022 та клопотання арбітражного керуючого Родя А.О. про скасування арештів коштів боржника на банківських рахунках за вх. № 7055 від 03.10.2022 ( з урахуванням уточнення до клопотання про скасування арештів коштів боржника на банківських рахунках за вх. № 2787 від 23.03.2023) залишити без розгляду.

5. Копію ухвали надіслати учасникам у справі про банкрутство, зокрема, ліквідатору, Головному управлінню ДПС у Дніпропетровській області та Томаківському районному відділу Державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро).

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення (у разі неявки всіх учасників справи з моменту її підписання суддею (суддями)) та може бути оскаржена протягом 10 днів з моменту оголошення (підписання) (ч.5 ст.231, ст.ст.235,255 Господарського процесуального кодексу України). Згідно ст.257 Господарського процесуального кодексу України, апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Повний текст ухвали підписано 19.02.2024

Суддя О.О. Ореховська

Дата ухвалення рішення01.02.2024
Оприлюднено21.02.2024
Номер документу117073462
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —917/202/21

Ухвала від 10.05.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Крестьянінов Олексій Олександрович

Ухвала від 10.05.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 02.05.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 29.04.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Крестьянінов Олексій Олександрович

Ухвала від 29.04.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Крестьянінов Олексій Олександрович

Ухвала від 18.04.2024

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Шутенко Інна Анатоліївна

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Рішення від 15.02.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

Рішення від 15.02.2024

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Паламарчук В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні