Рішення
від 19.02.2024 по справі 925/1427/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

ДОДАТКОВЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 лютого 2024 року м. Черкаси Справа № 925/1427/23

Господарський суд Черкаської області у складі судді Зарічанської З.В., за участю секретаря судового засідання Філіпової І.С. розглянув у відкритому судовому засіданні заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Черкаси-Дніпро Агро" про ухвалення додаткового судового рішення у справі

за позовом ОСОБА_1 ,

до відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю "Черкаси-Дніпро Агро",

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - ОСОБА_2 ,

про визнання недійсним рішення загальних зборів,

за участю представників сторін:

від позивача - участі не брали,

від відповідача - Кравчук С.І., адвокат, Ордер від 20.11.2023 серія СА № 1070031,

від третьої особи - участі не брали.

До Господарського суду Черкаської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 (далі - ОСОБА_1 ) з вимогою визнати недійсним рішення Загальних Зборів Учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Черкаси-Дніпро Агро" (далі - ТОВ "Черкаси-Дніпро Агро") від 01.12.2022, оформлене протоколом Загальних Зборів Учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Черкаси-Дніпро Агро" № 01/12/2022 від 01.12.2022.

Позовні вимоги позивач обґрунтовує порушенням відповідачем вимог передбачених Статутом Товариства, щодо порядку скликання, порядку проведення, голосування та участі Учасника в Загальних зборах Товариства.

05.02.2024 господарський суд ухвалив рішення, яким у задоволенні позову відмовив повністю.

07.02.2024 від Товариство з обмеженою відповідальністю "Черкаси-Дніпро Агро" за допомогою системи "Електронний суд" подало заяву про ухвалення додаткового судового рішення з вимогою стягнути з ОСОБА_1 понесені відповідачем судові витрати за надання правничої допомоги у розмірі 3 000 грн.

Ухвалою від 08.02.2024 господарський суд заяву ТОВ "Черкаси-Дніпро Агро" про ухвалення додаткового судового рішення призначив до розгляду в судовому засіданні 19.02.2024 о 10:30.

11.02.2024 за допомогою системи "Електронний суд" позивач подав заперечення на клопотання (заяву) відповідача про розподіл судових витрат, в якій зазначив, що суд має відмовити в задоволенні зазначеної заяви щодо розподілу судових витрат та стягнення їх з позивача з урахуванням наступних підстав та доводів.

1. Суд встановив, що спір виник внаслідок неправильних дій відповідача як сторони взаємовідносин з позивачем. Зокрема в рішенні суд встановив, що "відповідач не подав суду жодних доказів повідомлення позивача, як учасника Товариства з часткою статутного капіталу в 25%, про дату проведення зборів 01.12.2022".

Позивач покликається на положення ч. 9 ст. 129 ГПК України, відповідно до якої, якщо спір виник внаслідок неправильних дій сторони, суд має право покласти на таку сторону судові витрати повністю або частково незалежно від результатів вирішення спору.

Оскільки спір виник внаслідок неправильних дій відповідача, так як ним не дотримано порядок повідомлення позивача про загальні збори учасників Товариства, позивач вважає за можливе не покладати витрати з правничої допомоги на нього, а покласти їх на повністю на відповідача.

2. Крім того, позивач стверджує, що всі подані сторонами заяви по суті цих справ є також аналогічними за своїм змістом, а тому час витрачений адвокатом на подання відзиву на позов в цій справі та вартість відповідних послуг слід враховувати з урахуванням таких обставин. Станом на 11.02.2024, рішеннями Господарського суду Черкаської області зі справ: № 925/1344/23, 925/1398/23, 925/1352/23, 925/1351/23, 925/1357/23, 925/1442/23, 925/1349/23, 925/1346/23 в позові відмовлено повністю з тих підстав, що позивач обрав неефективний спосіб захисту своїх порушених прав. Обрання стороною неефективного способу захисту само по собі не означає, що при цьому право позивача не було порушено і що саме дії (бездіяльність) відповідача призвели до виникнення спору між учасниками даних правовідносин. Разом з тим судом встановлено, що у наведених вище справах, за наслідками розгляду справ по суті, відповідачу вже було відшкодовано витрати на послуги адвоката, в тому числі за подання ним аналогічних відзивів на позовні заяви, всього на суму 17 500 грн, з яких станом на 11.02.2023 відповідачу, позивачем вже сплачено на виконання 9 000 грн.

Отже, позивач вважає, що наявні підстави для відмови відповідачу в задоволенні заяви про розподіл судових витрат, щодо стягнення з позивача судових витрат за надання правничої допомоги у розмірі 3 000 грн.

Також у запереченнях позивач заявив клопотання про проведення судового засідання без його участі.

Присутній у судовому засіданні 19.02.2024 представник відповідача заяву про ухвалення додаткового судового рішення підтримав.

Представники позивача та третьої особи у судовому засіданні участі не брали, про дату та час судового засідання належно повідомлені, що підтверджується довідками про доставку електронних листів (копій ухвал суду від 08.02.2024) до їх електронних кабінетів.

У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви. (ч. 4 ст. 244 ГПК України)

Відповідно до ч. 8 ст. 129 ГПК України розмір судових витрат, які сторона сплатила або має сплатити у зв`язку з розглядом справи, встановлюється судом на підставі поданих сторонами доказів (договорів, рахунків тощо). Такі докази подаються до закінчення судових дебатів у справі або протягом п`яти днів після ухвалення рішення суду, за умови, що до закінчення судових дебатів у справі сторона зробила про це відповідну заяву. У разі неподання відповідних доказів протягом встановленого строку така заява залишається без розгляду.

За ч. 1 ст. 221 ГПК України, якщо сторона з поважних причин не може до закінчення судових дебатів у справі подати докази, що підтверджують розмір понесених нею судових витрат, суд за заявою такої сторони, поданою до закінчення судових дебатів у справі, може вирішити питання про судові витрати після ухвалення рішення по суті позовних вимог.

Згідно зі ст. 244 ГПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо: 1) стосовно якої-небудь позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення; 2) суд, вирішивши питання про право, не зазначив точної грошової суми, присудженої до стягнення, або майно, яке підлягає передачі, або дії, що потрібно виконати; 3) судом не вирішено питання про судові витрати.

Заяву про ухвалення додаткового рішення може бути подано до закінчення строку на виконання рішення.

Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів з дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення.

У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Додаткове рішення або ухвала про відмову в прийнятті додаткового рішення можуть бути оскаржені.

На підтвердження понесення витрат на правничу допомогу відповідач надав такі документи: Договір № 11 про надання правничої допомоги від 20.10.2023, Акт від 03.11.2023 № 14 приймання-передачі послуг з надання правничої допомоги до Договору від "20" жовтня 2023 року № 11 "Про надання правничої допомоги".

Згідно з ч. 1, п. 1, 4 ч. 3 ст. 123 ГПК України судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи. До витрат, пов`язаних з розглядом справи, належать витрати на професійну правничу допомогу; витрати пов`язані з вчиненням інших процесуальних дій, необхідних для розгляду справи або підготовки до її розгляду.

Витрати, пов`язані з правничою допомогою адвоката, несуть сторони, крім випадків надання правничої допомоги за рахунок держави.

За результатами розгляду справи витрати на професійну правничу допомогу адвоката підлягають розподілу між сторонами разом із іншими судовими витратами.

Для цілей розподілу судових витрат:

1) розмір витрат на професійну правничу допомогу адвоката, в тому числі гонорару адвоката за представництво в суді та іншу професійну правничу допомогу, пов`язану зі справою, включаючи підготовку до її розгляду, збір доказів тощо, а також вартість послуг помічника адвоката, визначається згідно з умовами договору про надання правничої допомоги та на підставі відповідних доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, що сплачена або підлягає сплаті відповідною стороною або третьою особою;

2) розмір суми, що підлягає сплаті в порядку компенсації витрат адвоката, необхідних для надання правничої допомоги, встановлюється згідно з умовами договору про надання правничої допомоги на підставі відповідних доказів, які підтверджують здійснення відповідних витрат.

Для визначення розміру витрат на професійну правничу допомогу з метою розподілу судових витрат учасник справи подає детальний опис робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, та здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги.

Розмір витрат на оплату послуг адвоката має бути співмірним із:

1) складністю справи та виконаних адвокатом робіт (наданих послуг);

2) часом, витраченим адвокатом на виконання відповідних робіт (надання послуг);

3) обсягом наданих адвокатом послуг та виконаних робіт;

4) ціною позову та (або) значенням справи для сторони, в тому числі впливом вирішення справи на репутацію сторони або публічним інтересом до справи. (ч. 1-4 ст. 126 ГПК України)

Поняття особи, котра є адвокатом, наводиться в статті 6 Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" (далі - Закон № 5076-VI), котра зазначає, що адвокатом може бути фізична особа, яка має повну вищу юридичну освіту, володіє державною мовою, має стаж роботи в галузі права не менше двох років, склала кваліфікаційний іспит, пройшла стажування (крім випадків, встановлених цим Законом), склала присягу адвоката України та отримала свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 1 Закону № 5076-VI договір про надання правової допомоги - домовленість, за якою одна сторона (адвокат, адвокатське бюро, адвокатське об`єднання) зобов`язується здійснити захист, представництво або надати інші види правової допомоги другій стороні (клієнту) на умовах і в порядку, що визначені договором, а клієнт зобов`язується оплатити надання правової допомоги та фактичні витрати, необхідні для виконання договору.

Пунктом 9 ч. 1 ст. 1 Закону № 5076-VI встановлено, що представництво - вид адвокатської діяльності, що полягає в забезпеченні реалізації прав і обов`язків клієнта в цивільному, господарському, адміністративному та конституційному судочинстві, в інших державних органах, перед фізичними та юридичними особами, прав і обов`язків потерпілого під час розгляду справ про адміністративні правопорушення, а також прав і обов`язків потерпілого, цивільного відповідача у кримінальному провадженні.

Інші види правової допомоги - види адвокатської діяльності з надання правової інформації, консультацій і роз`яснень з правових питань, правового супроводу діяльності клієнта, складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру, спрямованих на забезпечення реалізації прав, свобод і законних інтересів клієнта, недопущення їх порушень, а також на сприяння їх відновленню в разі порушення. (п. 6 ч. 1 ст. 1 Закону № 5076-VI)

Відповідно до ст. 19 Закону № 5076-VI видами адвокатської діяльності, зокрема, є:

- надання правової інформації, консультацій і роз`яснень з правових питань, правовий супровід діяльності юридичних і фізичних осіб, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, держави;

- складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру;

- представництво інтересів фізичних і юридичних осіб у судах під час здійснення цивільного, господарського, адміністративного та конституційного судочинства, а також в інших державних органах, перед фізичними та юридичними особами.

Гонорар є формою винагороди адвоката за здійснення представництва та надання інших видів правової допомоги клієнту. Порядок обчислення гонорару (фіксований розмір, погодинна оплата), підстави для зміни розміру гонорару, порядок його сплати, умови повернення тощо визначаються в договорі про надання правової допомоги. При встановленні розміру гонорару враховуються складність справи, кваліфікація і досвід адвоката, фінансовий стан клієнта та інші істотні обставини. Гонорар має бути розумним та враховувати витрачений адвокатом час (ст. 30 Закону № 5076-VI).

Дослідивши матеріали справи, господарський суд установив, що 20.10.2023 ТОВ "Черкаси-Дніпро Агро" (Клієнт) та адвокат Троян Ю.О. (Адвокат) підписали Договір № 11 про надання правничої допомоги. (далі - Договір)

Відповідно до п. 1.1. Договору Адвокат бере на себе зобов`язання надавати необхідну правничу допомогу Клієнту у формі, обсязі та на умовах, передбачених цим договором.

Адвокат зобов`язується надавати правничу допомогу Клієнту за його дорученням, яка полягає у:

- підготовці процесуальних документів у судових справах, що перебувають на розгляді у Господарському суді Черкаської області, а саме: №925/1346/23, №925/1349/23, №925/1344/23, №923/1351/23, №925/1352/23. №925/1364/23, №925/1365/23, №925/1398/23, №925/1348/23, №925/1353/23, №925/1347/23, №925/137523. №925/1401/23, №925/1427/23: №925/1429/23.

- забезпечення представництва інтересів Клієнта у Господарському суді Черкаської області під час розгляду судових справ, вказаних у попередньому абзаці. (п. 1.2. Договору)

Відповідно до п. 2.1. Договору, Адвокат зобов`язується, зокрема:

2.1.1. Надавати Клієнту необхідну правничу допомогу, відповідно до вимог законодавства України. а також чинних міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

2.1.3. Представляти і захищати права та інтереси Клієнта.

Згідно з пп. 3.1.2. п. 3.1. Договору, Клієнт зобов`язаний своєчасно і у повному обсязі сплачувати обумовлений цим договором гонорар адвоката.

Отримання винагороди адвокатом за надання правничої допомоги відбувається у формі гонорару. (п. 4.1. Договору)

Гонорар адвоката складається виходячи з обсягу наданих послуг:

4.2.1. підготовка відзиву на 1 (одну) позовну заяву - 3 000,00 грн. без ПДВ;

4.2.2. підготовка 1 (одної) заяви про застосування строків позовної давності - 1000,00 грн. без ПДВ;

4.2.3. участь у судовому засіданні - 3000,00 грн/без ПДВ за кожне судове засідання.

При виконанні договору Адвокат надає Клієнту акт наданих послуг, в якому зазначається перелік наданих адвокатом послуг за цим договором. (п. 4.3. Договору)

Оплата гонорару Адвоката проводиться на підставі виданих рахунків, але це не позбавляє Клієнта права здійснювати оплату шляхом внесення авансових платежів в розмірі узгодженому Сторонами. (п. 4.4. Договору)

Цей Договір набирає чинності з моменту його підписання Сторонами. (п. 7.1. Договору)

Договір діє до моменту фактичного виконання умов Договору або до моменту його розірвання. (п. 7.2. Договору)

03.11.2023 Адвокат Троян Ю.О. та ТОВ "Черкаси-Дніпро Агро" підписали Акт № 14 приймання-передачі послуг з надання правничої допомоги до Договору від "20" жовтня 2023 року № 11 "Про надання правничої допомоги". (далі - Акт)

Відповідно до п. 1 Акту, Адвокатом надано правничу допомогу Клієнту за його дорученням, яка полягає у:

- підготовці відзиву на позовну заяву по справі № 925/1427/23 про визнання недійсним рішення загальних зборів гр. ОСОБА_1 до ТОВ "Черкаси-Дніпро Агро", третя особа ОСОБА_2 - вартість 3000,00 грн (три тисячі гривень 00 копійок).

Загальна вартість наданих послуг за цим актом становить 3 000,00 (три тисячі гривень 00 копійок) без податку на додану вартість. (п. 2 Акту)

Клієнт не має жодних претензій до якості наданих Адвокатом послуг та виконанням Адвокатом завдань Клієнта. (п. 3 Акту)

З аналізу положень ст. 30 Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" випливає, що за здійснення захисту, представництва та надання інших видів правової допомоги клієнту адвокат отримує винагороду у вигляді гонорару, обчислення якого, підстави для зміни розміру гонорару, порядок його сплати, умови повернення тощо визначаються в договорі про надання правової допомоги.

Водночас, розмір гонорару визначається за погодженням адвоката з клієнтом. Адвокат має право у розумних межах визначати розмір гонорару, виходячи із власних міркувань, з урахуванням складності справи, кваліфікації, досвіду і завантаженості адвоката та інших обставин. Погоджений адвокатом з клієнтом та/або особою, яка уклала договір в інтересах клієнта, розмір гонорару може бути змінений лише за взаємною домовленістю. У разі виникнення особливих по складності доручень клієнта або у випадку збільшення затрат часу й обсягу роботи адвоката на фактичне виконання доручення (підготовку до виконання) розмір гонорару може бути збільшено за взаємною домовленістю.

При цьому адвокатський гонорар може існувати в двох формах - фіксований розмір та погодинна оплата. Вказані форми відрізняються порядком обчислення - при зазначенні фіксованого розміру для виплати адвокатського гонорару не обчислюється фактична кількість часу, витраченого адвокатом при наданні послуг клієнту, і навпаки, підставою для виплати гонорару, який зазначено як погодинну оплату, є кількість годин помножена на вартість такої години того чи іншого адвоката у залежності від його кваліфікації, досвіду, складності справи та інших критеріїв (аналогічну правову позицію викладено у постанові Верховного Суду від 07.09.2020 у справі №910/4201/19).

Отже, встановлення сторонами в умовах договору про надання правової допомоги гонорару у фіксованому розмірі, не передбачає необхідності зазначення адвокатом відомостей щодо витраченого часу та вартості кожної дії виконаної ним на захист інтересів свого клієнта в суді, оскільки розмір винагороди за надання правової допомоги визначений у Договорі у вигляді фіксованої суми, він не змінюється залежно від обсягу послуг та витраченого адвокатом часу.

Верховний Суд у постанові від 01.08.2019 по справі № 915/237/18 зазначив, що розмір гонорару визначається за погодженням адвоката з клієнтом, і може бути змінений лише за їх взаємною домовленістю. Суд не має права його змінювати і втручатися у правовідносини адвоката та його клієнта.

У розумінні положень ч. 5 ст. 126 ГПК України у разі недотримання вимог частини четвертої цієї статті суд може, за клопотанням іншої сторони, зменшити розмір витрат на професійну правничу допомогу адвоката, які підлягають розподілу між сторонами.

Крім того, зважаючи на наведені положення законодавства, у разі недотримання вимог ч. 4 ст. 126 ГПК України суду надано право зменшити розмір витрат на професійну правничу допомогу адвоката, які підлягають розподілу між сторонами, лише за клопотанням іншої сторони.

Зазначеної позиції дотримується Об`єднана палата Касаційного господарського суду у складі Верховного суду у справі №922/445/19 від 03.10.2019.

Позивач, заперечуючи проти стягнення з нього витрат на правничу допомогу відповідача зазначив, що оскільки спір виник внаслідок неправильних дій відповідача, так як ним не дотримано порядок повідомлення позивача про загальні збори учасників Товариства, він вважає за можливе не покладати витрати з правничої допомоги на нього, а покласти їх на повністю на відповідача.

Відповідно до ч. 5 ст. 129 ГПК України під час вирішення питання про розподіл судових витрат суд враховує:

1) чи пов`язані ці витрати з розглядом справи;

2) чи є розмір таких витрат обґрунтованим та пропорційним до предмета спору, з урахуванням ціни позову, значення справи для сторін, у тому числі чи міг результат її вирішення вплинути на репутацію сторони або чи викликала справа публічний інтерес;

3) поведінку сторони під час розгляду справи, що призвела до затягування розгляду справи, зокрема, подання стороною явно необґрунтованих заяв і клопотань, безпідставне твердження або заперечення стороною певних обставин, які мають значення для справи, безпідставне завищення позивачем позовних вимог тощо;

4) дії сторони щодо досудового вирішення спору та щодо врегулювання спору мирним шляхом під час розгляду справи, стадію розгляду справи, на якій такі дії вчинялись.

Так зі змісту Акту № 14 приймання-передачі послуг з надання правничої допомоги до Договору від "20" жовтня 2023 року № 11 "Про надання правничої допомоги" випливає, що загальна вартість наданих послуг за ним становить 3 000 грн.

Отже, витрати відповідача на правничу допомогу під час розгляду цієї справи належно підтверджені в розмірі 3 000 грн.

Відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 129 ГПК України інші судові витрати, пов`язані з розглядом справи, покладаються у разі відмови в позові - на позивача.

Водночас відповідно до ч. 9 ст. 129 ГПК України у випадку зловживання стороною чи її представником процесуальними правами або якщо спір виник внаслідок неправильних дій сторони, суд має право покласти на таку сторону судові витрати повністю або частково незалежно від результатів вирішення спору.

Оскільки спір виник внаслідок неправильних дій відповідача, так як ним не дотримано порядок повідомлення позивача про загальні збори учасників Товариства, господарський суд вважає за можливе не покладати всі витрати відповідача з правничої допомоги на позивача, а покласти їх на обох сторін порівну.

Водночас заперечення позивача щодо наявності інших судових справ та сплати позивачем на користь відповідача витрат на правничу допомогу за результатами розгляду таких справ суд вважає необґрунтованими, враховуючи що саме позивачем заявлено таку кількість позовних заяв до суду і на підставі таких заяв відкрито провадження у всіх справах, у зв`язку з чим відповідач був змушений готувати відзив на позовну заяву у кожній справі окремо. Оскільки подано кожен позов окремо, то сам позивач не вважав їх подібними та такими, що можливо розглядати в одному позовному провадженні. Отже, кожна справа розглядалася окремо в різних провадженнях, що потребувало затрат, зокрема, відповідача та його адвоката на кожну таку справу.

Керуючись ст. 126, 129, 233, 236-241, 244, 327 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

ВИРІШИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Черкаси-Дніпро Агро" про ухвалення додаткового судового рішення задовольнити частково.

Розподілити судові витрати Товариства з обмеженою відповідальністю "Черкаси-Дніпро Агро" на правничу допомогу у розмірі 3 000 грн між сторонами: покласти на ОСОБА_1 1 500 грн, на Товариство з обмеженою відповідальністю "Черкаси-Дніпро Агро" - 1 500 грн.

Стягнути із ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Черкаси-Дніпро Агро" (ідентифікаційний код 38833440, вул. Цвітківська, 44, с. Орловець, Черкаський район, Черкаська область, 19515) 1 500 грн витрат на професійну правничу допомогу.

Наказ видати після набрання додатковим рішенням законної сили.

В решті заяви відмовити.

Додаткове рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Додаткове рішення може бути оскаржено до Північного апеляційного господарського суду протягом двадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Копії додаткового рішення надіслати представнику позивача, відповідачу та третій особі за допомогою системи "Електронний суд".

Повне додаткове рішення складене та підписане 19.02.2024.

Суддя Зоя ЗАРІЧАНСЬКА

Дата ухвалення рішення19.02.2024
Оприлюднено21.02.2024
Номер документу117073903
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним рішення загальних зборів

Судовий реєстр по справі —925/1427/23

Судовий наказ від 18.03.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Зарічанська З.В.

Рішення від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Зарічанська З.В.

Рішення від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Зарічанська З.В.

Ухвала від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Зарічанська З.В.

Рішення від 05.02.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Зарічанська З.В.

Рішення від 05.02.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Зарічанська З.В.

Ухвала від 17.01.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Зарічанська З.В.

Ухвала від 20.11.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Зарічанська З.В.

Ухвала від 20.11.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Зарічанська З.В.

Ухвала від 20.10.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Зарічанська З.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні