Ухвала
від 16.02.2024 по справі 553/391/24
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

16.02.2024

Ленінський районний суд м.Полтави

Справа № 553/391/24

Провадження № 2-а/553/11/2024

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

16 лютого 2024 року м.Полтава

Суддя Ленінського районного суду м.Полтави Високих М.С., перевіривши адміністративний позов ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Виконавчого комітету Подільської районної у м. Полтаві ради (36022, м. Полтава, вул. Гайового, 3), третя особа: Інспекція по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста (36040, м. Полтава, вул. Героїв Сталінграду, 28) про скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до суду із адміністративним позовом в якому прохає, визнати протиправною та скасувати постанову №192 від 05.09.2023 винесену адміністративною комісією виконавчого комітету Ленінської районної у м. Полтаві ради щодо ОСОБА_2 на підставі протоколу №0670 від 05.09.2023 та стягнути з відповідача понесені судові витрати.

Одночасно позивач із поданим до суду позовом заявив клопотання про поновлення строку звернення до суду.

Відповідно до ст.121 КАС України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Враховуючи повідомлені позивачем обставини щодо причин пропуску строку на оскарження постанови у справі про адміністративне правопорушення, вважаю за можливе поновити позивачу вказаний строк, як такий що пропущений з поважних причин.

Позовна заява оформлена з дотриманням вимог ст.ст.160,161 КАС України.

Підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Справа підсудна Ленінському районному суду м.Полтави та підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.2 ст.12 КАС України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Враховуючи особливості розгляду адміністративних справ з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності, вважаю за можливе справу призначити до судового розгляду у порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Одночасно з пред`явленням позовної заяви, позивачем заявлено клопотання про витребування з виконавчого комітету Подільської районної у м. Полтаві ради належним чином завіреної постанови №192 від 05.09.2023 винесеної адміністративною комісією виконавчого комітету Ленінської районної у місті Полтаві ради щодо ОСОБА_1 та всі матеріали на підставі яких була винесена оскаржувана постанова.

Розглядаючи клопотання щодо витребування доказів, суддя приходить до наступного висновку.

Згідно ст. 80 КАС України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено: 1)який доказвитребовується; 2)обставини,які можепідтвердити цейдоказ,або аргументи,які вінможе спростувати; 3)підстави,з якихвипливає,що цейдоказ маєвідповідна особа; 4) заходи, яких особа, що подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів, та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Враховуючи викладене, беручи до уваги відсутність достатнього обґрунтування необхідності витребування вказаних документів саме в оригіналах, суддя вважає за можливе витребувати ці документи у належним чином завірених копіях.

Керуючись ст.ст. 80, 121,171, 286 КАС України, суддя,

п о с т а н о в и в :

Клопотання ОСОБА_1 задовольнити та поновити йому строк на оскарження постанови №192 від 05.09.2023.

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Подільської районної у м. Полтаві ради, третя особа: Інспекція по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста про скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності.

Справу розглянути за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Призначити судовий розгляд справи у приміщенні Ленінського районного суду м.Полтави на 16 год. 00 хв. 27.03.2024.

Витребувати з Виконавчого комітету Подільської районної у м. Полтаві ради (36022, м. Полтава, вул. Гайового, 3) належним чином завірену копію постанови №192 від 05.09.2023 винесену адміністративною комісією виконавчого комітету Ленінської районної у місті Полтаві ради щодо ОСОБА_1 та належним чином завірені копії усіх матеріалів на підставі яких була винесена оскаржувана постанова.

Відповідачу у порядку, визначеному КАС України, подати суду відзив на позов та докази, у разі заперечення позовних вимог, за наявності. При цьому суддя зазначає, що у відповідності до ч.2 ст.77 КАС України обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ч.4 ст.159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Роз`яснити сторонам, що за змістом ч.ч.2,5 ст.94 КАС України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України: http://court.gov.ua/fair/sud1616/.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду.

Суддя

Ленінського районного суду м.Полтави М.С. Високих

Дата ухвалення рішення16.02.2024
Оприлюднено21.02.2024
Номер документу117075835
СудочинствоАдміністративне
Сутьпритягнення до адміністративної відповідальності

Судовий реєстр по справі —553/391/24

Рішення від 24.04.2024

Адміністративне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

Ухвала від 16.02.2024

Адміністративне

Ленінський районний суд м.Полтави

Високих М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні