Ухвала
від 12.01.2024 по справі 760/30075/23
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/30075/23

2/760/5328/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

/про відкриття провадження в справі/

12 січня 2024 року Суддя Солом`янського районного суду м. Києва

Шереметьєва Л. А.

перевіривши виконання вимог ст. ст. 175-177, 274-279 ЦПК України в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «СОВКИ-ІНВЕСТ» про визнання майнових прав на об`єкт незавершеного будівництва, суддя

В С Т А Н О В И В:

Справа підсудна Солом`янському районному суду м. Києва, обраному позивачем.

Форма та зміст позовної заяви, додані до неї документи відповідають вимогам ст.ст.175, 177, 274 ЦПК України та дають підстави для відкриття провадження в справі.

Склад суду визначено відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду.

Підстави для відмови в відкритті провадження в справі та повернення позовної заяви відстутні.

Відповідно до ухвали суду від 12 січня 2024 року, з урахуванням ч.3 ст.22 Закону України «Про захист прав споживачів», позивача звільнено від сплати судового збору.

Керуючись ст. 19,27, 33,175, 177, 274-279 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

Прийняти справу до провадження Солом`янського районного суду м. Києва.

Відкрити провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «СОВКИ-ІНВЕСТ» про визнання майнових прав на об`єкт незавершеного будівництва за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 3 ст. 187 ЦПК України якщо при відкритті провадження у справі було вирішено питання про залучення третіх осіб, позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити таким третім особам копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання або до початку розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження.

В порядку ч.7 ст. 178 ЦПК України встановити відповідачу 15-денний строк з дня вручення /отримання / копії ухвали про відкриття провадження в справі для подання відзиву на позовну заяву

Відповідно до ч. 4 ст.178 ЦПК України копія відзиву і додатки до нього мають бути надіслані позивачу /ам/ та іншим учасникам справи одночасно з надісланням /наданням / до суду.

У порядку, передбаченому ст.179 ЦПК України, позивач має право подати відповідь на відзив протягом 5-ти днів з дня отримання відзиву на позов.

Копія відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана /надана/ одночасно з надісланням / наданням/ до суду.

Відповідно до ст.180 ЦПК Ураїни відповідач має право подати заперечення на відповідь на відзив протягом 5-ти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Копія заперечення на відповідь на відзив та додані до нього документи іншим учасникам справи повинна бути надіслана /надана/ одночасно з надісланням / наданням/ до суду.

Відповідно до ст. 181 ЦПК України треті особи мають право подати пояснення щодо позову у 10-денний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження в справі та додатків до неї, а щодо відзиву - протягом 5-ти днів із дня його отримання.

Згідно з ч. 4 ст. 187 ЦПК України відповідачу /ам/ роз`яснюється право подати заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження в 5-денний термін з дня отримання ухвали про відкриття провадження в справі та додатків до неї.

Відповідно до ст.83 ЦПК України:

- позивач повинен надати суду докази разом з поданням позовної заяви;

- відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи;

- якщо докази не можуть бути подані у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи має повідомити про це суд;

- докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду не приймаються.

Розгляд справи проводити без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Учасники судового розгляду зобов`язані повідомити суд про всі відомі їм рішення судів, що стосуються предмету спору, а також про всі відомі їм незавершені судові провадження, що стосуються предмету спору.

Інформацію щодо розгляду справи сторони можуть отримати на веб-сайті Солом`янського районного суду м. Києва за посиланням: «https://court.gov.ua/sud2609/».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Л.А. Шереметьєва

Дата ухвалення рішення12.01.2024
Оприлюднено20.02.2024
Номер документу117077821
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання майнових прав на об`єкт незавершеного будівництва,

Судовий реєстр по справі —760/30075/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Шереметьєва Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні