Ухвала
від 19.02.2024 по справі 480/12269/23
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про витребування доказів

19 лютого 2024 року Справа № 480/12269/23

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Прилипчук О.А., розглянувши у приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом Первинної профспілкової організації Сумської обласної дитячої клинічної лікарні до Департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради, третя особа - Комунальне некомерційне підприємство Сумської обласної ради "Обласна дитяча клінічна лікарня" про визнання незаконною повідомну реєстрацію змін та її скасування,-

В С Т А Н О В И В:

20.11.2023 р. через систему "Електронний суд" до Сумського окружного адміністративного суду через представника Романовську Ю.М. звернулась Первинна профспілкова організація Сумської обласної дитячої клінічної лікарні з позовною заявою до Департаменту соціального захисту населення Сумської міської ради, в якій просить:

- визнати незаконною повідомну реєстрацію змін у "Колективному договір між адміністрацією Сумської обласної дитячої клінічної лікарні і профспілковим комітетом Сумської обласної дитячої клінічної лікарні на 2015-2019 роки", які зареєстровані в "Реєстрі територіальних угод та колективних договорів, змін і доповнень до них" згідно рішення Сумської міської ради №863 від 16.08.2023 та скасувати реєстрацію внесених в Колективний договір змін.

Ухвалою суду від 24.11.2023 відкрито провадження в даній справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) та залучено до участі в розгляді даної справи у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Комунальне некомерційне підприємство Сумської обласної ради "Обласна дитяча клінічна лікарня". Встановлено відповідачу 15-денний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 9 КАС України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з ч. 1, 3 ст. 80 КАС України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

З метою забезпечення повного, об`єктивного та всебічного дослідження обставин справи суд дійшов висновку про необхідність витребування у Комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради "Обласна дитяча клінічна лікарня" додаткових доказів.

Керуючись ст.ст. 80, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Зобов`язати Комунальне некомерційне підприємство Сумської обласної ради "Обласна дитяча клінічна лікарня" надати суду:

1) докази на підтвердження наявності на підприємстві двох первинних профспілкових організацій із зазначенням кількості її членів;

2) докази на підтвердження обставин, викладених у запереченні щодо позовних вимог, а саме докази щодо наступного:

"08.06.2023 року за ініціативи адміністрації підприємства розпочато процедуру проведення переговорів по внесенню змін до діючого Колективного договору.

22.06.2023 року Позивач запропонував кандидатуру голови НПО Романовської ІО.М. до складу робочої комісії по розробці змін та доповнень до Колективного договору.

07.07.2023 року було проведено конференцію трудового колективу та обрано членів від трудового колективу до складу робочої комісії по розробці змін до колдоговору.

07.07.2023 року Наказом № 116-ОД сформовано склад робочої комісії, та запропоновано на її розгляд проект змін до розділу 1 «Загальні положення» Колдоговору.

07.07.2023 року запрошення до участі з проектом відповідних змін до розділу І «Загальні положення» Колективного договору було розіслано всім членам робочої комісії на електронні адреси , втому числі і голові ППО СОДКЛ Романовській ІО.М.

10.07.2023 року робоча комісія у повному складі провела засідання, було обрано голову комісії, секретаря, запропоновано падати на розгляд трудового колективу відповідний проект змін. Також пропонувалося внести від колективу та профспілки можливі пропозиції до цього проекту.

Прийнято рішення провести наступне засідання робочої комісії 24.07.23 року, на якому розглянути пропозиції від трудового колективу та профспілки.

До 20.07.2023 року Проект змін до колективного договору було розглянуто на загальних зборах трудовою колективу (по структурним підрозділах підприємства).

19.07.2023 року від Позивача надійшов лист, що мав назву «Відмова у погодженні пропозиції щодо внесення змін у Колективний договір».

В цьому листі зокрема ППО СОДКЛ пропонувала адміністрації внести зміни до проекту наданих нею пропозицій та надати скореговану редакцію своїх пропозицій для обговорення.

Оскільки корегування змін позивачем було запропоновано зробити саме адміністрації підприємства, то 20.07.2023 року адміністрацією було внесено до проекту зміни, письмово запропоновані позивачем, та направлено Скореговану редакцію пропозицій стосовно змін для обговорення на електронні адреси членів робочої комісії, в т.ч. на офіційну електронну адресу голови ППО СОДКЛ Романовської Ю.М.

Також 20.07.2023 року було направлено письмове нагадування всім членам робочої комісії щодо участі у засіданні на 24.07.23 р., в т.ч. і ОСОБА_1

24.07.2023 року проведено друге засідання робочої комісії по внесенню змін до розділу 1 «Загальні положення» Колективного договору.

На засіданні було розглянуто всі пропозиції від трудового колективу відповідно до Протоколів загальних зборів по відділеннях, та письмові пропозиції від ППО СОДКЛ (позивача по справі). Прийнято рішення відкритим голосуванням за кожний запропонований пункт змін. На підставі розглянутих пропозицій було розроблено остаточний проект змін до розділу 1 Колективного договору та викладено його в новій редакції.

31.07.2023 року на конференції трудового колективу затверджено відповідні зміни. обрано уповноважених осіб, що підпишуть зміни з боку адміністрації підприємства та з боку трудового колективу.".

Витребувані судом докази надати протягом семи днів з моменту отримання даної ухвали.

Ухвала набирає законної сили в момент її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.А. Прилипчук

Дата ухвалення рішення19.02.2024
Оприлюднено21.02.2024
Номер документу117081134
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання незаконною повідомну реєстрацію змін та її скасування

Судовий реєстр по справі —480/12269/23

Ухвала від 19.02.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

Ухвала від 16.02.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

Ухвала від 16.01.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

Ухвала від 24.11.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.А. Прилипчук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні