Ухвала
від 20.02.2024 по справі 369/19872/23
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/19872/23

Провадження №2-о/369/131/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.02.2024 року м. Київ

Суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області Янченко А.В., перевіривши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області про звільнення особи від повноважень опікуна та призначення за поданням органу опіки та піклування іншої особи опікуна, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Києво-Святошинського районного суду Київської області знаходиться цивільна справа № 369/19872/23за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області про звільнення особи від повноважень опікуна та призначення за поданням органу опіки та піклування іншої особи опікуна.

Ухвалою судді Києво-Святошинського районного суду Київської області Дубас Т.В. від 04.12.2023 року постановлено заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області про звільнення особи від повноважень опікуна та призначення за поданням органу опіки та піклування іншої особи опікуна - залишити без руху та надати строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення заявнику копії ухвали про залишення заяви без руху, і роз`яснено, що в разі невиконання вимог ухвали заява буде вважатися неподаною та підлягає поверненню заявнику.

Згідно з розпорядженням керівника апарату Києво-Святошинського районного суду Київської області Распутної Н.О. № 132 від 14.02.2024 року щодо повторного автоматичного розподілу справи № 369/12821/23 та протоколу повторного автоматичного розподілу судової справи між суддями від 14.02.2024 року у зв`язку з мобілізацією головуючого судді Дубас Т.В. вказану справу передано на розгляд судді Києво-Святошинського районного суду Київської області Янченку А.В.

З матеріалів справи вбачається, що ухвала судді Києво-Святошинського районного суду Київської області Дубас Т.В. від 04.12.2023 року направлялася на адресу заявниці та повернута на адресу суду з відміткою працівника поштового зв`язку «за закінченням терміну зберігання».

Таким чином, станом на 20.02.2024 року ОСОБА_1 недоліки заяви про звільнення особи від повноважень опікуна та призначення за поданням органу опіки та піклування іншої особи опікуна визначені в ухвалі суду від 04.12.2023 року не усунула.

Згідно ст. 129 Конституції України, однією із засад судочинства визначено рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом.

Відповідно до ч. 3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Оскільки, заявниця не усунула недоліки заяви, то заяву слід вважати неподаною та повернути заявниці.

При цьому суд роз`яснює, що згідно ч. 7 ст. 185 ЦПК України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 185, 353, 354 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

ОСОБА_2 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Виконавчого комітету Борщагівської сільської ради Бучанського району Київської області про звільнення особи від повноважень опікуна та призначення за поданням органу опіки та піклування іншої особи опікуна - вважати неподаною та повернути заявниці.

Роз`яснити заявниці, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви, в загальному порядку, передбаченому законом.

Ухвалу може бути оскаржено до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її отримання шляхом подання апеляційної скарги.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили у порядку встановленому ст. 261 ЦПК України.

Суддя А.В. Янченко

Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено21.02.2024
Номер документу117093412
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення особи від повноважень опікуна та призначення за поданням органу опіки та піклування іншої особи опікуна

Судовий реєстр по справі —369/19872/23

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Янченко А. В.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні