Ухвала
від 19.09.2023 по справі 756/11878/23
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 756/11878/23

Номер провадження № 1-кс/756/2151/23

УКРАЇНА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 вересня 2023 року місто Київ

Оболонський районний суд міста Києва в складі слідчого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі судових засідань № 6 Оболонського районного суду міста Києва клопотання слідчого, поданого в рамках кримінального провадження, внесеного 04.12.2021 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021100050002692, про дозвіл на затримання з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою, відносно:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українки, громадянки України, уродженки м. Сарни, Рівненської області, фізичної особи - підприємця, зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 та проживаючої за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимої,

підозрюваного в вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 361-2, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 362 КК України,

УСТАНОВИВ:

15.09.2023 до Оболонського районного суду міста Києва надійшло клопотання старшого слідчого СВ Оболонського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_5 , поданого в рамках кримінального провадження, внесеного 04.12.2021 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021100050002692, про дозвіл на затримання ОСОБА_4 з метою приводу для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою. Клопотання погоджене прокурором Оболонської окружної прокуратури м.Києва.

Разом з цим клопотанням подано також клопотання про застосування запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою відносно ОСОБА_4 , яка підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 361-2, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 362 КК України.

В обґрунтування клопотання про надання дозволу на затримання з метою приводу слідчий посилається на те, що у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, але не пізніше 2015 року, за невстановлених досудовим розслідуванням обставин у ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами виник умисел направлений на збут, без законних на те підстав, інформації з обмеженим доступом яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах, комп`ютерних мережах та зберігається на носіях такої інформації, а саме інформаційних систем Головного сервісного центру МВС України, Пенсійного фонду України, Державної податкової служби, АТ «КБ «Приватбанк», Бюро технічної інвентаризації, Держгеокадастру та інших державних органів та установ.

З метою реалізації свого умислу, ОСОБА_4 за попередньою змовою з іншими учасниками групи знаючи, що зазначені вище відомості користуються попитом серед юридичних осіб банківської сфери та фінансових послуг, а також одночасно розуміючи, що вони становлять інформацію з обмеженим доступом, яку не можливо одержати з відкритих джерел, переслідуючи мету отримання постійного прибутку від збуту такої інформації, домовились про спільне надання доступу до вказаної інформації через віддалений доступ до бази даних під умовною назвою «Піранья».

Розуміючи, що вчинення подібного тяжкого злочину вимагає чітких і узгоджених дій та значної кількості людей, маючи намір здійснювати такі дії протягом тривалого періоду часу, будучи обізнаними про роботу електронно-обчислювальних машин (комп`ютерів), автоматизованих систем та комп`ютерних мереж розробили план злочинної діяльності, який полягав у створенні ряду підконтрольних суб`єктів господарської діяльності, з метою введення зацікавлених осіб в оману та надання ознак законності своїм злочинним діям, а за результатом укладених договорів - виведення грошових коштів отриманих в наслідок збуту інформації з обмеженим доступом в легальний обіг через заздалегідь відкриті рахунки, а також розробку веб - ресурсу за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_2 за допомогою якого через мережу Інтернет здійснюватиметься віддалений доступ до бази даних під умовною назвою «Піранья», яка включає в себе інформацію з обмеженим доступом.

Так, на виконання свого плану, з метою надання ознак законності своїм злочинним намірам та для забезпечення можливості отримувати безготівкові платежі від юридичних осіб за отримання доступу до інформації з обмеженим доступом, ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами підшукала та запропонувала малозабезпеченій ОСОБА_11 стати директором юридичної особи, без мети виконання організаційно-розпорядчих функцій, покладених на директора обов`язків, передбачених статутом та чинним законодавством України, що регулює діяльність товариств, на яку остання погодилася.

В подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, за невстановлених обставин, ОСОБА_11 , бажаючи одержати обіцяну винагороду, не будучи обізнаною про злочинні наміри вказаної групи осіб, завідомо не знаючи, що діяльність юридичної особи буде носити незаконний характер підписавши надані ОСОБА_4 документи стала директором ТОВ «АРЗАМАР», код ЄДРПОУ 38180189, а за результатом проведено державну реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та громадських формувань із зазначенням ОСОБА_11 новим директором вищевказаного товариства.

В подальшому, ОСОБА_4 , у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, серед яких також, і ті які мають доступ до інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах, комп`ютерних мережах та зберігається на носіях такої інформації, у тому числі інформаційних систем Головного сервісного центру МВС України, Пенсійного фонду України, Державної податкової служби, АТ «КБ «Приватбанк», Бюро технічної інвентаризації, Держгеокадастру, та достовірно знаючи, що вказана інформація створена та захищена відповідно до чинного законодавства, а також має персональні дані громадян, у тому числі їх прізвища, ім`я, по батькові, адреси реєстрації, відомості про земельні ділянки, нерухоме майно, транспортні засоби, а також інші дані, які ідентифікують майно та їх інші персональні дані, отримали вказану інформацію з подальшим її копіюванням до заздалегідь створеної електронної інформаційної системи "Піранья" та за попередньою змовою вказаною групою осіб з метою власного збагачення, вирішили здійснити продаж вказаної інформацію зацікавленим особам шляхом надання їм щомісячного доступу до вказаної системи за грошову винагороду.

Відповідно до ст. 21 Закону України «Про інформацію», інформацією з обмеженим доступом є конфіденційна інформація. Конфіденційною інформацією є інформація про фізичну особу.

Згідно ст. 11 Закону України «Про інформацію» та ст. 2 Закону України «Про захист персональних даних», інформація про фізичну особу (персональні дані) - відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована. До конфіденційної інформації про фізичну особу належать, зокрема, дані про її національність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров`я, а також адреса, дата і місце народження.

Статтею 7 Закону України «Про доступ до публічної інформації» визначено, що конфіденційна інформація - інформація, доступ до якої обмежено фізичною або юридичною особою, яка може поширюватися у визначеному ними порядку за їхнім бажанням відповідно до передбачених ними умов.

Статтею 5 Закону України «Про захист персональних даних» передбачено, що персональні дані можуть бути віднесені до конфіденційної інформації про особу законом або відповідною особою.

Ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України. Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини (ст. 32 Конституції України, ст. 11 Закону України «Про інформацію»).

Так, починаючи з 28.12.2015, більш точну дату та час досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, реалізуючи свій умисел, розуміючи, що інформація до якої буде надаватись доступ являється з обмеженим доступом, яку не можливо одержати з відкритих джерел, переслідуючи мету отримання постійного прибутку від збуту такої інформації, домовились про надання віддаленого доступу до вказаної інформації яка зберігається у базі даних під умовною назвою «Піранья», шляхом віддаленого доступу до неї через вхід до веб - ресурсу за посиланням www.bsscdn.com через надання зацікавленим особам необхідних для входу та перегляду інформації логіну та паролю.

Продовжуючи реалізовувати свій умисел, ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, підшукала з числа юридичних осіб банківської сфери та фінансових послуг зацікавлених осіб, серед яких ТОВ «ІЗІ КРЕДИТ», код ЄДРПОУ 36183990, представники якої виявили бажання отримати доступ до інформації з обмеженим доступом.

В подальшому, з метою прикриття майбутньої протиправної діяльності та надання ознак правдивості своїм злочинним намірам, ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами від імені директора ТОВ «АРЗАМАР» ОСОБА_11 уклала договір №04-01-16/3 від 28.12.2015 з ТОВ «ІЗІ КРЕДИТ» в особі першого заступника генерального директора ОСОБА_12 та комерційного директора ОСОБА_13 про надання віддаленого доступу до мережевого Інтернет сервісу для проведення моніторингу відкритих джерел інформації для 5 альтернативних точок доступу (робочих місць), тим самим створила у представників ТОВ «ІЗІ КРЕДИТ» видимість законності майбутнім послугам. Обов`язковою умовою надання вказаних послуг була щомісячна їх оплата в розмірі еквівалентному 1400 Євро згідно курсу НБУ на дату виставлення рахунку, шляхом безготівкового банківського переказу на рахунок ТОВ «АРЗАМАР» відкритий у АТ «Ідея Банк» за № НОМЕР_1 .

У свою чергу, ТОВ «ІЗІ КРЕДИТ» не усвідомлюючи протиправних дій, з боку ОСОБА_4 , яка діяла за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, сприймаючи вказані вимоги щодо оплати як достовірні, спрямовані на забезпечення виконання договірних зобов`язань, починаючи з 01.02.2018 отримало необхідні для входу та перегляду інформації логін та пароль та почало отримувати віддалений доступ для 5 альтернативних точок доступу (робочих місць) до бази даних під умовною назвою « ІНФОРМАЦІЯ_3 », шляхом віддаленого доступу до неї через вхід до веб - ресурсу за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В подальшому, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, під виглядом надання віддаленого доступу до мережевого Інтернет сервісу для проведення моніторингу відкритих джерел інформації для 5 альтернативних точок доступу (робочих місць) в період часу з 01.02.2018 по 01.12.2022 надали доступ ТОВ «ІЗІ КРЕДИТ» до бази даних під умовною назвою «Піранья», шляхом віддаленого доступу до неї через вхід до веб - ресурсу за посиланням www.bsscdn.com та видаючи себе за представників ТОВ «АРЗАМАР» на підставі виставлених рахунків на оплату: №4 від 01.02.2018 р. на суму 48558,49 грн., №12 від 01.03.18р. на суму 45836,36 грн., №26-03/4 від 26.03.18р. на суму 45398 грн., № 23-04/4 від 23.04.18р. на суму 45112, № 01-06/1 від 01.06.18р. на суму 42784, № 02-07/1 від 02.07.18р. на суму 42814, № 31-07/2 від 31.07.18р. на суму 43765, № 31-08/2 від 31.08.18р. на суму 4629, № 01-10/1 від 01.10.18р. на суму 45815, № 01-11/1 від 01.10.18р. на суму 44554,85 № 03-12/1 від 03.12.18р. на суму 44881,53 грн., № 26-12/3 від 26.12.18р. на суму 43838,33 грн., № 01-02/1 від 01.02.19р. на суму 44616,34 грн., № 01-03/1 від 01.03.19р. на суму 42927,39 грн., № 01-04/2 від 01.04.19р. на суму 42797,20 грн., № 06-05/4 від 06.05.19р. на суму 41354,54 грн., № 03-06/1 від 03.06.19р. на суму 41923,94 грн., № 01-07/1 від 01.07.19р. на суму 41670,04 грн., № 01-08/1 від 01.08.19р. на суму 39060,90 грн., № 02-09/1 від 02.09.19р. на суму 38848,66 грн., № 01-10/1 від 01.10.19р. на суму 36888,08 грн., № 01-11/1 від 01.11.19р. на суму 38756,50 грн., № 02-12/1 від 02.12.19р. на суму 36856,90 грн., № 03-01/1 від 03.01.20р. на суму 36990,80 грн., № 03-02/1 від 03.01.20р. на суму 38722,18 грн., № 02-03/1 від 02.03.20р. на суму 37770,46 грн., № 08-04/1 від 08.04.20р. на суму 41393,80 грн., № 04-05/1 від 04.05.20р. на суму 41011,46 грн., № 01-06/1 від 01.06.20р. на суму 41898,50 грн., № 01-07/1 від 01.07.20р. на суму 41814,78 грн., № 01-08/1 від 03.08.20р. на суму 45893,68 грн., № 01-09/1 від 01.09.20р. на суму 46053,00 грн., № 01-10/1 від 01.10.20р. на суму 46430,02 грн., № 02-11/1 від 02.11.20р. на суму 46546,50 грн., № 01-12/1 від 01.12.20р. на суму 47803,84 грн., № 04-01/1 від 04.01.21р. на суму 48635,44 грн., № 01-02/1 від 01.02.21р. на суму 47819,80 грн. № 22-02/2 від 22.02.21р. на суму 47287,52 грн., № 25-03/1 від 25.03.21р. на суму 46114,46 грн., № 30-04/2 від 30.04.21р. на суму 47099,78 грн., № 01-06/1 від 01.06.21р. на суму 46916,24 грн., № 30-06/2 від 30.06.21р. на суму 45222,52 грн., № 02-08/2 від 02.08.21р. на суму 44652,44 грн., № 02-09/1 від 02.09.21р. на суму 44705,22 грн., № 30-09/3 від 30.09.21р. на суму 43373,40 грн., № 01-11/2 від 01.11.21р на суму 42833,42 грн., № 01-12/1 від 01.12.21р на суму 43290,94 грн., № 22-12/1 від 22.12.21р. на суму 43100,26 грн., № 01-02/2 від 01.02.22р. на суму 44444,96 грн., № 01-03/1 від 01.03.22р. на суму 23219,49 грн., № 01-04/1 від 01.04.22р. на суму 22734,11 грн., № 05-05/1 від 05.05.22р. на суму 21560,70 грн., № 01-06/1 від 01.06.22р. на суму 21935,48 грн., № 01-07/1 від 01.07.22р. на суму 42562,38 грн., № 01-08/1 від 01.08.22р. на суму 52271,10 грн., № 01-09/1 від 01.09.22р. на суму 51198,56 грн., № 03-10/1 від 03.10.22р. на суму 49890,54 грн., № 01-11/1 від 01.11.22р. на суму 50732,78 грн., № 01-12/1 від 01.12.22р. на суму 53087,72 грн., № 28-12/1 від 28.12.22р. на суму 54439,28 грн., отримали оплату за 60 місяців користування нею на загальну суму 2 535 144, 61 грн. (без ПДВ) шляхом щомісячних безготівкових банківських переказів на підконтрольний рахунок ТОВ «АРЗАМАР» відкритий у АТ «Ідея Банк» за № НОМЕР_1 , тим самим здійснили збут інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах, комп`ютерних мережах або на носіях такої інформації, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства, шляхом продажу інформації під час дії воєнного стану.

Отже, ОСОБА_4 обґрунтовано підозрюється у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах, комп`ютерних мережах або на носіях такої інформації, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства вчиненого за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 361-2 КК України.

Крім того, у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, але не пізніше 2017 року, за невстановлених досудовим розслідуванням обставин у ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_14 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами виник злочинний умисел направлений на збут, без законних на те підстав, інформації з обмеженим доступом яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах, комп`ютерних мережах та зберігається на носіях такої інформації, а саме інформаційних систем Головного сервісного центру МВС України, Пенсійного фонду України, Державної податкової служби, АТ «КБ «Приватбанк», Бюро технічної інвентаризації, Держгеокадастру та інших державних органів та установ.

З метою реалізації свого умислу, ОСОБА_4 за попередньою змовою з іншими учасниками групи знаючи, що зазначені вище відомості користуються попитом серед юридичних осіб банківської сфери та фінансових послуг, а також одночасно розуміючи, що вони становлять інформацію з обмеженим доступом, яку не можливо одержати з відкритих джерел, переслідуючи мету отримання постійного прибутку від збуту такої інформації, домовились про спільне надання доступу до вказаної інформації через віддалений доступ до бази даних під умовною назвою «Піранья».

Розуміючи, що вчинення подібного тяжкого злочину вимагає чітких і узгоджених дій та значної кількості людей, маючи намір здійснювати такі дії протягом тривалого періоду часу, будучи обізнаними про роботу електронно-обчислювальних машин (комп`ютерів), автоматизованих систем та комп`ютерних мереж розробили план злочинної діяльності, який полягав у створенні ряду підконтрольних суб`єктів господарської діяльності, з метою введення зацікавлених осіб в оману та надання ознак законності своїм злочинним діям, а за результатом укладених договорів - виведення грошових коштів отриманих в наслідок збуту інформації з обмеженим доступом в легальний обіг через заздалегідь відкриті рахунки, а також розробку веб - ресурсу за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_2 за допомогою якого через мережу Інтернет здійснюватиметься віддалений доступ до бази даних під умовною назвою «Піранья», яка включає в себе інформацію з обмеженим доступом.

Так, на виконання свого плану, з метою надання ознак законності своїм злочинним намірам та для забезпечення можливості отримувати безготівкові платежі від юридичних осіб за отримання доступу до інформації з обмеженим доступом ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_14 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами вирішили, що ОСОБА_14 необхідно стати директором юридичної особи, без мети виконання організаційно-розпорядчих функцій, покладених на директора обов`язків, передбачених статутом та чинним законодавством України, що регулює діяльність товариств, на що останній погодився.

В подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, за невстановлених обставин, ОСОБА_14 , продовжуючи реалізовувати умисел, будучи обізнаним про злочинні наміри вказаної групи осіб, завідомо знаючи, що діяльність юридичної особи буде носити незаконний характер підписавши надані ОСОБА_4 документи та став директором ТОВ «С.Д.Н.», код ЄДРПОУ 40357833, а за результатом проведено державну реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та громадських формувань із зазначенням ОСОБА_14 новим керівником вищевказаного товариства.

В подальшому, ОСОБА_4 , у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_14 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, серед яких також, і ті які мають доступ до інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах, комп`ютерних мережах та зберігається на носіях такої інформації, у тому числі інформаційних систем Головного сервісного центру МВС України, Пенсійного фонду України, Державної податкової служби, АТ «КБ «Приватбанк», Бюро технічної інвентаризації, Держгеокадастру, та достовірно знаючи, що вказана інформація створена та захищена відповідно до чинного законодавства, а також має персональні дані громадян, у тому числі їх прізвища, ім`я, по батькові, адреси реєстрації, відомості про земельні ділянки, нерухоме майно, транспортні засоби, а також інші дані, які ідентифікують майно та їх інші персональні дані, отримали вказану інформацію з подальшим її копіюванням до заздалегідь створеної електронної інформаційної системи "Піранья" та за попередньою змовою вказаною групою осіб з метою власного збагачення, вирішили здійснити продаж вказаної інформацію зацікавленим особам шляхом надання їм щомісячного доступу до вказаної системи за грошову винагороду.

Відповідно до ст. 21 Закону України «Про інформацію», інформацією з обмеженим доступом є конфіденційна інформація. Конфіденційною інформацією є інформація про фізичну особу.

Згідно ст. 11 Закону України «Про інформацію» та ст. 2 Закону України «Про захист персональних даних», інформація про фізичну особу (персональні дані) - відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована. До конфіденційної інформації про фізичну особу належать, зокрема, дані про її національність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров`я, а також адреса, дата і місце народження.

Статтею 7 Закону України «Про доступ до публічної інформації» визначено, що конфіденційна інформація - інформація, доступ до якої обмежено фізичною або юридичною особою, яка може поширюватися у визначеному ними порядку за їхнім бажанням відповідно до передбачених ними умов.

Статтею 5 Закону України «Про захист персональних даних» передбачено, що персональні дані можуть бути віднесені до конфіденційної інформації про особу законом або відповідною особою.

Ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України. Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини (ст. 32 Конституції України, ст. 11 Закону України «Про інформацію»).

Так, починаючи з 28.02.2017, більш точну дату та час досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_14 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, реалізуючи свій умисел, розуміючи, що інформація до якої буде надаватись доступ являється з обмеженим доступом, яку не можливо одержати з відкритих джерел, переслідуючи мету отримання постійного прибутку від збуту такої інформації, домовились про надання віддаленого доступу до вказаної інформації яка зберігається у базі даних під умовною назвою «Піранья», шляхом віддаленого доступу до неї через вхід до веб - ресурсу за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_2 через надання зацікавленим особам необхідних для входу та перегляду інформації логіну та паролю.

Продовжуючи реалізовувати свій злочинний умисел, ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_14 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, підшукала з числа юридичних осіб банківської сфери та фінансових послуг зацікавлених осіб, серед яких АТ «БАНК КРЕДИТ ДНІПРО», код ЄДРПОУ 14352406, представники якої виявили бажання отримати доступ до інформації з обмеженим доступом.

В подальшому, з метою прикриття майбутньої протиправної діяльності та надання ознак правдивості своїм злочинним намірам, ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_14 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами використовуючи ТОВ «С.Д.Н.», код ЄДРПОУ 40357833 в особі ОСОБА_14 уклали договір №369 від 28.02.2017 з АТ «БАНК КРЕДИТ ДНІПРО», код ЄДРПОУ 14352406 в особі заступника голови правління - директора з роздрібного бізнесу ОСОБА_15 та заступника голови правління - директора з фінансів ОСОБА_16 про надання віддаленого доступу до мережевого ресурсу Інтернет сервісу моніторингу для моніторингу відкритих джерел інформації з метою повного та всебічного аналізу ризиків під час надання банківських послуг для різної щомісячної кількості альтернативних точок доступу (робочих місць), тим самим створили у представників АТ «БАНК КРЕДИТ ДНІПРО» видимість законності майбутнім послугам. Обов`язковою умовою надання вказаних послуг була щомісячна їх оплата в розмірі еквівалентному 1700 Євро згідно курсу НБУ на дату виставлення рахунку за надання мінімум 5 альтернативних точок доступу (робочих місць), шляхом безготівкового банківського переказу на рахунок ТОВ «С.Д.Н.» відкритий у АТ «БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ» за № НОМЕР_2 .

У свою чергу, АТ «БАНК КРЕДИТ ДНІПРО» не усвідомлюючи протиправних дій, з боку ОСОБА_4 , яка діяла за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_14 та інших невстановлених досудовим розслідуванням осіб, сприймаючи вказані вимоги щодо оплати як достовірні, спрямовані на забезпечення виконання договірних зобов`язань, починаючи з 26.01.2018 отримало необхідні для входу та перегляду інформації логін та пароль та почало отримувати віддалений доступ для щомісячної різної кількості альтернативних точок доступу (робочих місць) до бази даних під умовною назвою « ІНФОРМАЦІЯ_3 », шляхом віддаленого доступу до неї через вхід до веб - ресурсу за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В подальшому, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_14 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, під виглядом надання віддаленого доступу до мережевого Інтернет сервісу для проведення моніторингу відкритих джерел інформації для різної щомісячної кількості альтернативних точок доступу (робочих місць) в період часу з 26.01.2018 по 25.01.2022 надали доступ АТ «БАНК КРЕДИТ ДНІПРО» до бази даних під умовною назвою «Піранья», шляхом віддаленого доступу до неї через вхід до веб - ресурсу за посиланням www.bsscdn.com та використовуючи ТОВ «С.Д.Н.» на підставі виставлених рахунків на оплату: №4 від 26.01.2018р. на суму 74894,88 грн., №22 від 22.02.2018р. на суму 69778,12 грн., №26-03/4 від 26.03.2018р. на суму 68097,45 грн., №23-04/4 від 23.04.2018р. на суму 67668,43 грн., №02-05/1 від 02.05.2018р. на суму 44265,41 грн., №23-05/3 від 23.05.2018р. на суму 107619,16 грн., №14-06/1 від 14.06.2018р. на суму 7990,46 грн., №20-06/2 від 20.06.2018р. на суму 125063,62 грн., №24-07/2 від 24.07.2018р. на суму 127052,64 грн., №31-08/1 від 31.08.2018р. на суму 135563,70 грн., №24-09/1 від 24.09.2018р. на суму 135296,48 грн., №25-10/3 від 25.10.2018р. на суму 131740,77 грн., №26-11/3 від 26.11.2018р. на суму 129370,68 грн., №14-12/2 від 14.12.2018 на суму 129919,05 грн., №25-01/2 від 25.01.2019 на суму 129202,07 грн., №21-02/2 від 21.02.2019 на суму 125963,13 грн., №22-03/3 від 22.03.2019 на суму 127250,72 грн., №26-04/1 від 26.04.2019 на суму 121395,58 грн., №27-05/2 від 27.05.2019 на суму 121431,08 грн., №20-06/3 від 20.06.2019 на суму 121002,48 грн., №25-07/3 від 25.07.2019 на суму 116543,15 грн., №30-08/1 від 30.08.2019 на суму 114542,52 грн., №25-09/1 від 25.09.2019 на суму 109214,58 грн., №24-10/1 від 24.10.2019 на суму 113520,64 грн., №04-11/1 від 04.11.2019 на суму 52487,27 грн., №25-11/1 від 25.11.2019 на суму 162997,13 грн., №16-12/1 від 16.12.2019 на суму 160165,63 грн., №27-01/1 від 27.01.2020 на суму 163781,95 грн., №26-02/1 від 26.02.2020 на суму 162281,35 грн., №26-03/1 від 26.03.2020 на суму 184629,31 грн., №27-04/1 від 27.04.2020 на суму 178916,66 грн., №25-05/1 від 25.05.2020 на суму 177922,36 грн., №22-06/1 від 22.06.2020 на суму 182971,33 грн., №27-07/1 від 27.07.2020 на суму 196570,06 грн., №25-08/1 від 25.08.2020 на суму 198018,81 грн., №28-09/1 від 28.09.2020 на суму 200545,43 грн., №26-10/1 від 26.10.2020 на суму 204648,90 грн., №24-11/1 від 24.11.2020 на суму 205907,33 грн., №22-12/1 від 22.12.2020 на суму 208504,71 грн., №01-02/2 від 01.02.2021 на суму 208357,70 грн., №23-02/1 від 23.02.2021 на суму 206708,26 грн., №25-03/2 від 25.03.2021 на суму 200927,29 грн., №23-04/2 від 23.04.2021 на суму 206242,83 грн., №31-05/1 від 31.05.2021 на суму 203676,56 грн., №30-06/1 від 30.06.2021 на суму 197040,98 грн., №30-07/1 від 30.07.2021 на суму 194735,79 грн., №31-08/1 від 31.08.2021 на суму 193347,43 грн., №30-09/1 від 30.09.2021 на суму 188984,10 грн., №01-11/1 від 01.11.2021 на суму 186631,33 грн., №01-12/1 від 01.12.2021 на суму 188624,81 грн., №22-12/2 від 22.12.2021 на суму 187793,99 грн., №25-01/1 від 25.01.2022 на суму 195562,34 грн., отримали оплату за 52 місяці користування нею на загальну суму 7753368,44 грн. (без ПДВ) шляхом щомісячних безготівкових банківських переказів на підконтрольний рахунок ТОВ «С.Д.Н.» відкритий у АТ «БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ» за № НОМЕР_2 , тим самим здійснили збут інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах, комп`ютерних мережах або на носіях такої інформації, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства, шляхом продажу інформації під час дії воєнного стану.

Отже, ОСОБА_4 обґрунтовано підозрюється у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах, комп`ютерних мережах або на носіях такої інформації, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб, передбаченого ч. 2 ст. 361-2 КК України.

Крім того, ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, вступили в злочинну змову з невстановленими особами, які мають доступ до інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах, комп`ютерних мережах та зберігається на носіях такої інформації, інформаційних систем Головного сервісного центру МВС України, Пенсійного фонду України, Державної податкової служби, АТ «КБ «Приватбанк», Бюро технічної інвентаризації, Держгеокадастру та інших державних органів та установ.

Достовірно знаючи, що вказана інформація яка створена та захищена відповідно до чинного законодавства та має персональні дані громадян, у тому числі їх прізвища, ім`я, по батькові, адреси реєстрації, відомості про земельні ділянки, нерухоме майно, транспортні засоби, а також інші дані, які ідентифікують майно та їх інші персональні дані вчинила пособництво у вчиненні несанкціонованих дій з вказаною інформацією невстановленим особам, які мають право доступу до неї, шляхом її копіювання на власні переносні матеріальні носії інформації та їх розміщення у заздалегідь створену систему «Піранья», з метою подальшого збуту.

У подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, але не пізніше 2015 року, за невстановлених досудовим розслідуванням обставин у ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами виник злочинний умисел направлений на збут, без законних на те підстав, інформації з обмеженим доступом яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах, комп`ютерних мережах та зберігається на носіях такої інформації, а саме інформаційних систем Головного сервісного центру МВС України, Пенсійного фонду України, Державної податкової служби, АТ «КБ «Приватбанк», Бюро технічної інвентаризації, Держгеокадастру та інших державних органів та установ.

З метою реалізації свого умислу, ОСОБА_4 за попередньою змовою з іншими учасниками групи знаючи, що зазначені вище відомості користуються попитом серед юридичних осіб банківської сфери та фінансових послуг, а також одночасно розуміючи, що вони становлять інформацію з обмеженим доступом, яку не можливо одержати з відкритих джерел, переслідуючи мету отримання постійного прибутку від збуту такої інформації, домовились про спільне надання доступу до вказаної інформації через віддалений доступ до бази даних під умовною назвою «Піранья».

Розуміючи, що вчинення подібного тяжкого злочину вимагає чітких і узгоджених дій та значної кількості людей, маючи намір здійснювати такі дії протягом тривалого періоду часу, будучи обізнаними про роботу електронно-обчислювальних машин (комп`ютерів), автоматизованих систем та комп`ютерних мереж розробили план злочинної діяльності, який полягав у створенні ряду підконтрольних суб`єктів господарської діяльності, з метою введення зацікавлених осіб в оману та надання ознак законності своїм злочинним діям, а за результатом укладених договорів - виведення грошових коштів отриманих в наслідок збуту інформації з обмеженим доступом в легальний обіг через заздалегідь відкриті рахунки, а також розробку веб - ресурсу за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_2 за допомогою якого через мережу Інтернет здійснюватиметься віддалений доступ до бази даних під умовною назвою «Піранья», яка включає в себе інформацію з обмеженим доступом.

Так, на виконання свого плану, з метою надання ознак законності своїм злочинним намірам та для забезпечення можливості отримувати безготівкові платежі від юридичних осіб за отримання доступу до інформації з обмеженим доступом ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами підшукала та запропонувала малозабезпеченій ОСОБА_11 стати директором юридичної особи, без мети виконання організаційно-розпорядчих функцій, покладених на директора обов`язків, передбачених статутом та чинним законодавством України, що регулює діяльність товариств, на яку остання погодилася.

В подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, за невстановлених обставин, ОСОБА_11 , бажаючи одержати обіцяну винагороду, не будучи обізнаною про злочинні наміри вказаної групи осіб, завідомо не знаючи, що діяльність юридичної особи буде носити незаконний характер підписавши надані ОСОБА_4 документи стала директором ТОВ «АРЗАМАР», код ЄДРПОУ 38180189, а за результатом проведено державну реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та громадських формувань із зазначенням ОСОБА_11 новим директором вищевказаного товариства.

В подальшому, ОСОБА_4 , у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, серед яких також, і ті які мають доступ до інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах, комп`ютерних мережах та зберігається на носіях такої інформації, у тому числі інформаційних систем Головного сервісного центру МВС України, Пенсійного фонду України, Державної податкової служби, АТ «КБ «Приватбанк», Бюро технічної інвентаризації, Держгеокадастру, та достовірно знаючи, що вказана інформація створена та захищена відповідно до чинного законодавства, а також має персональні дані громадян, у тому числі їх прізвища, ім`я, по батькові, адреси реєстрації, відомості про земельні ділянки, нерухоме майно, транспортні засоби, а також інші дані, які ідентифікують майно та їх інші персональні дані, отримали вказану інформацію з подальшим її копіюванням до заздалегідь створеної електронної інформаційної системи "Піранья" та за попередньою змовою вказаною групою осіб з метою власного збагачення, вирішили здійснити продаж вказаної інформацію зацікавленим особам шляхом надання їм щомісячного доступу до вказаної системи за грошову винагороду.

Так, починаючи з 28.12.2015, більш точну дату та час досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, реалізуючи свій умисел, розуміючи, що інформація до якої буде надаватись доступ являється з обмеженим доступом, яку не можливо одержати з відкритих джерел, переслідуючи мету отримання постійного прибутку від збуту такої інформації, домовились про надання віддаленого доступу до вказаної інформації яка зберігається у базі даних під умовною назвою «Піранья», шляхом віддаленого доступу до неї через вхід до веб - ресурсу за посиланням www.bsscdn.com через надання зацікавленим особам необхідних для входу та перегляду інформації логіну та паролю.

Продовжуючи реалізовувати свій умисел, ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, підшукала з числа юридичних осіб банківської сфери та фінансових послуг зацікавлених осіб, серед яких ТОВ «ІЗІ КРЕДИТ», код ЄДРПОУ 36183990, представники якої виявили бажання отримати доступ до інформації з обмеженим доступом.

В подальшому, з метою прикриття майбутньої протиправної діяльності та надання ознак правдивості своїм злочинним намірам, ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами від імені директора ТОВ «АРЗАМАР» ОСОБА_11 уклала договір №04-01-16/3 від 28.12.2015 з ТОВ «ІЗІ КРЕДИТ» в особі першого заступника генерального директора ОСОБА_12 та комерційного директора ОСОБА_13 про надання віддаленого доступу до мережевого Інтернет сервісу для проведення моніторингу відкритих джерел інформації для 5 альтернативних точок доступу (робочих місць), тим самим створила у представників ТОВ «ІЗІ КРЕДИТ» видимість законності майбутнім послугам. Обов`язковою умовою надання вказаних послуг була щомісячна їх оплата в розмірі еквівалентному 1400 Євро згідно курсу НБУ на дату виставлення рахунку, шляхом безготівкового банківського переказу на рахунок ТОВ «АРЗАМАР» відкритий у АТ «Ідея Банк» за № НОМЕР_1 .

У свою чергу, ТОВ «ІЗІ КРЕДИТ» не усвідомлюючи протиправних дій, з боку ОСОБА_4 , яка діяла за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, сприймаючи вказані вимоги щодо оплати як достовірні, спрямовані на забезпечення виконання договірних зобов`язань, починаючи з 01.02.2018 отримало необхідні для входу та перегляду інформації логін та пароль та почало отримувати віддалений доступ для 5 альтернативних точок доступу (робочих місць) до бази даних під умовною назвою « ІНФОРМАЦІЯ_3 », шляхом віддаленого доступу до неї через вхід до веб - ресурсу за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В подальшому, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, під виглядом надання віддаленого доступу до мережевого Інтернет сервісу для проведення моніторингу відкритих джерел інформації для 5 альтернативних точок доступу (робочих місць) в період часу з 01.02.2018 по 01.12.2022 надали доступ ТОВ «ІЗІ КРЕДИТ» до бази даних під умовною назвою «Піранья», шляхом віддаленого доступу до неї через вхід до веб - ресурсу за посиланням www.bsscdn.com та видаючи себе за представників ТОВ «АРЗАМАР» на підставі виставлених рахунків на оплату: №4 від 01.02.2018 р. на суму 48558,49 грн., №12 від 01.03.18р. на суму 45836,36 грн., №26-03/4 від 26.03.18р. на суму 45398 грн., № 23-04/4 від 23.04.18р. на суму 45112, № 01-06/1 від 01.06.18р. на суму 42784, № 02-07/1 від 02.07.18р. на суму 42814, № 31-07/2 від 31.07.18р. на суму 43765, № 31-08/2 від 31.08.18р. на суму 4629, № 01-10/1 від 01.10.18р. на суму 45815, № 01-11/1 від 01.10.18р. на суму 44554,85 № 03-12/1 від 03.12.18р. на суму 44881,53 грн., № 26-12/3 від 26.12.18р. на суму 43838,33 грн., № 01-02/1 від 01.02.19р. на суму 44616,34 грн., № 01-03/1 від 01.03.19р. на суму 42927,39 грн., № 01-04/2 від 01.04.19р. на суму 42797,20 грн., № 06-05/4 від 06.05.19р. на суму 41354,54 грн., № 03-06/1 від 03.06.19р. на суму 41923,94 грн., № 01-07/1 від 01.07.19р. на суму 41670,04 грн., № 01-08/1 від 01.08.19р. на суму 39060,90 грн., № 02-09/1 від 02.09.19р. на суму 38848,66 грн., № 01-10/1 від 01.10.19р. на суму 36888,08 грн., № 01-11/1 від 01.11.19р. на суму 38756,50 грн., № 02-12/1 від 02.12.19р. на суму 36856,90 грн., № 03-01/1 від 03.01.20р. на суму 36990,80 грн., № 03-02/1 від 03.01.20р. на суму 38722,18 грн., № 02-03/1 від 02.03.20р. на суму 37770,46 грн., № 08-04/1 від 08.04.20р. на суму 41393,80 грн., № 04-05/1 від 04.05.20р. на суму 41011,46 грн., № 01-06/1 від 01.06.20р. на суму 41898,50 грн., № 01-07/1 від 01.07.20р. на суму 41814,78 грн., № 01-08/1 від 03.08.20р. на суму 45893,68 грн., № 01-09/1 від 01.09.20р. на суму 46053,00 грн., № 01-10/1 від 01.10.20р. на суму 46430,02 грн., № 02-11/1 від 02.11.20р. на суму 46546,50 грн., № 01-12/1 від 01.12.20р. на суму 47803,84 грн., № 04-01/1 від 04.01.21р. на суму 48635,44 грн., № 01-02/1 від 01.02.21р. на суму 47819,80 грн. № 22-02/2 від 22.02.21р. на суму 47287,52 грн., № 25-03/1 від 25.03.21р. на суму 46114,46 грн., № 30-04/2 від 30.04.21р. на суму 47099,78 грн., № 01-06/1 від 01.06.21р. на суму 46916,24 грн., № 30-06/2 від 30.06.21р. на суму 45222,52 грн., № 02-08/2 від 02.08.21р. на суму 44652,44 грн., № 02-09/1 від 02.09.21р. на суму 44705,22 грн., № 30-09/3 від 30.09.21р. на суму 43373,40 грн., № 01-11/2 від 01.11.21р на суму 42833,42 грн., № 01-12/1 від 01.12.21р на суму 43290,94 грн., № 22-12/1 від 22.12.21р. на суму 43100,26 грн., № 01-02/2 від 01.02.22р. на суму 44444,96 грн., № 01-03/1 від 01.03.22р. на суму 23219,49 грн., № 01-04/1 від 01.04.22р. на суму 22734,11 грн., № 05-05/1 від 05.05.22р. на суму 21560,70 грн., № 01-06/1 від 01.06.22р. на суму 21935,48 грн., № 01-07/1 від 01.07.22р. на суму 42562,38 грн., № 01-08/1 від 01.08.22р. на суму 52271,10 грн., № 01-09/1 від 01.09.22р. на суму 51198,56 грн., № 03-10/1 від 03.10.22р. на суму 49890,54 грн., № 01-11/1 від 01.11.22р. на суму 50732,78 грн., № 01-12/1 від 01.12.22р. на суму 53087,72 грн., № 28-12/1 від 28.12.22р. на суму 54439,28 грн., отримали оплату за 60 місяців користування нею на загальну суму 2 535 144, 61 грн. (без ПДВ) шляхом щомісячних безготівкових банківських переказів на підконтрольний рахунок ТОВ «АРЗАМАР» відкритий у АТ «Ідея Банк» за № НОМЕР_1 , тим самим здійснили збут інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах, комп`ютерних мережах або на носіях такої інформації, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства, шляхом продажу інформації під час дії воєнного стану.

Отже, ОСОБА_4 обґрунтовано підозрюється у пособництві у вчиненні несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах, комп`ютерних мережах та зберігається на носіях такої інформації, особі, яка має право доступу до неї, вчинене за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 362 КК України.

Крім того, ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_14 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, вступили в злочинну змову з невстановленими особами, які мають доступ до інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах, комп`ютерних мережах та зберігається на носіях такої інформації, інформаційних систем Головного сервісного центру МВС України, Пенсійного фонду України, Державної податкової служби, АТ «КБ «Приватбанк», Бюро технічної інвентаризації, Держгеокадастру та інших державних органів та установ.

Достовірно знаючи, що вказана інформація яка створена та захищена відповідно до чинного законодавства та має персональні дані громадян, у тому числі їх прізвища, ім`я, по батькові, адреси реєстрації, відомості про земельні ділянки, нерухоме майно, транспортні засоби, а також інші дані, які ідентифікують майно та їх інші персональні дані вчинила пособництво у вчиненні несанкціонованих дій з вказаною інформацією невстановленим особам, які мають право доступу до неї, шляхом її копіювання на власні переносні матеріальні носії інформації та їх розміщення у заздалегідь створену систему «Піранья», з метою подальшого збуту.

В подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, але не пізніше 2015 року, але не пізніше 2017 року, за невстановлених досудовим розслідуванням обставин у ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_14 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами виник злочинний умисел направлений на збут, без законних на те підстав, інформації з обмеженим доступом яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах, комп`ютерних мережах та зберігається на носіях такої інформації, а саме інформаційних систем Головного сервісного центру МВС України, Пенсійного фонду України, Державної податкової служби, АТ «КБ «Приватбанк», Бюро технічної інвентаризації, Держгеокадастру та інших державних органів та установ.

З метою реалізації свого умислу, ОСОБА_4 за попередньою змовою з іншими учасниками групи знаючи, що зазначені вище відомості користуються попитом серед юридичних осіб банківської сфери та фінансових послуг, а також одночасно розуміючи, що вони становлять інформацію з обмеженим доступом, яку не можливо одержати з відкритих джерел, переслідуючи мету отримання постійного прибутку від збуту такої інформації, домовились про спільне надання доступу до вказаної інформації через віддалений доступ до бази даних під умовною назвою «Піранья».

Розуміючи, що вчинення подібного тяжкого злочину вимагає чітких і узгоджених дій та значної кількості людей, маючи намір здійснювати такі дії протягом тривалого періоду часу, будучи обізнаними про роботу електронно-обчислювальних машин (комп`ютерів), автоматизованих систем та комп`ютерних мереж розробили план злочинної діяльності, який полягав у створенні ряду підконтрольних суб`єктів господарської діяльності, з метою введення зацікавлених осіб в оману та надання ознак законності своїм злочинним діям, а за результатом укладених договорів - виведення грошових коштів отриманих в наслідок збуту інформації з обмеженим доступом в легальний обіг через заздалегідь відкриті рахунки, а також розробку веб - ресурсу за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_2 за допомогою якого через мережу Інтернет здійснюватиметься віддалений доступ до бази даних під умовною назвою «Піранья», яка включає в себе інформацію з обмеженим доступом.

Так, на виконання свого плану, з метою надання ознак законності своїм злочинним намірам та для забезпечення можливості отримувати безготівкові платежі від юридичних осіб за отримання доступу до інформації з обмеженим доступом ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_14 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами вирішили, що ОСОБА_14 необхідно стати директором юридичної особи, без мети виконання організаційно-розпорядчих функцій, покладених на директора обов`язків, передбачених статутом та чинним законодавством України, що регулює діяльність товариств, на що останній погодився.

В подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, за невстановлених обставин, ОСОБА_14 , продовжуючи реалізовувати умисел, будучи обізнаним про злочинні наміри вказаної групи осіб, завідомо знаючи, що діяльність юридичної особи буде носити незаконний характер підписавши надані ОСОБА_4 документи та став директором ТОВ «С.Д.Н.», код ЄДРПОУ 40357833, а за результатом проведено державну реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та громадських формувань із зазначенням ОСОБА_14 новим керівником вищевказаного товариства.

В подальшому, ОСОБА_4 , у невстановлений досудовим розслідуванням час та місці, за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_14 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, серед яких також, і ті які мають доступ до інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах, комп`ютерних мережах та зберігається на носіях такої інформації, у тому числі інформаційних систем Головного сервісного центру МВС України, Пенсійного фонду України, Державної податкової служби, АТ «КБ «Приватбанк», Бюро технічної інвентаризації, Держгеокадастру, та достовірно знаючи, що вказана інформація створена та захищена відповідно до чинного законодавства, а також має персональні дані громадян, у тому числі їх прізвища, ім`я, по батькові, адреси реєстрації, відомості про земельні ділянки, нерухоме майно, транспортні засоби, а також інші дані, які ідентифікують майно та їх інші персональні дані, отримали вказану інформацію з подальшим її копіюванням до заздалегідь створеної електронної інформаційної системи "Піранья" та за попередньою змовою вказаною групою осіб з метою власного збагачення, вирішили здійснити продаж вказаної інформацію зацікавленим особам шляхом надання їм щомісячного доступу до вказаної системи за грошову винагороду.

Відповідно до ст. 21 Закону України «Про інформацію», інформацією з обмеженим доступом є конфіденційна інформація. Конфіденційною інформацією є інформація про фізичну особу.

Згідно ст. 11 Закону України «Про інформацію» та ст. 2 Закону України «Про захист персональних даних», інформація про фізичну особу (персональні дані) - відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована. До конфіденційної інформації про фізичну особу належать, зокрема, дані про її національність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров`я, а також адреса, дата і місце народження.

Статтею 7 Закону України «Про доступ до публічної інформації» визначено, що конфіденційна інформація - інформація, доступ до якої обмежено фізичною або юридичною особою, яка може поширюватися у визначеному ними порядку за їхнім бажанням відповідно до передбачених ними умов.

Статтею 5 Закону України «Про захист персональних даних» передбачено, що персональні дані можуть бути віднесені до конфіденційної інформації про особу законом або відповідною особою.

Ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України. Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини (ст. 32 Конституції України, ст. 11 Закону України «Про інформацію»).

Так, починаючи з 28.02.2017, більш точну дату та час досудовим розслідуванням не встановлено, ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_14 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, реалізуючи свій умисел, розуміючи, що інформація до якої буде надаватись доступ являється з обмеженим доступом, яку не можливо одержати з відкритих джерел, переслідуючи мету отримання постійного прибутку від збуту такої інформації, домовились про надання віддаленого доступу до вказаної інформації яка зберігається у базі даних під умовною назвою «Піранья», шляхом віддаленого доступу до неї через вхід до веб - ресурсу за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_2 через надання зацікавленим особам необхідних для входу та перегляду інформації логіну та паролю.

Продовжуючи реалізовувати свій умисел, ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_14 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, підшукала з числа юридичних осіб банківської сфери та фінансових послуг зацікавлених осіб, серед яких АТ «БАНК КРЕДИТ ДНІПРО», код ЄДРПОУ 14352406, представники якої виявили бажання отримати доступ до інформації з обмеженим доступом.

В подальшому, з метою прикриття майбутньої протиправної діяльності та надання ознак правдивості своїм злочинним намірам, ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_14 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами використовуючи ТОВ «С.Д.Н.», код ЄДРПОУ 40357833 в особі ОСОБА_14 уклали договір №369 від 28.02.2017 з АТ «БАНК КРЕДИТ ДНІПРО», код ЄДРПОУ 14352406 в особі заступника голови правління - директора з роздрібного бізнесу ОСОБА_15 та заступника голови правління - директора з фінансів ОСОБА_16 про надання віддаленого доступу до мережевого ресурсу Інтернет сервісу моніторингу для моніторингу відкритих джерел інформації з метою повного та всебічного аналізу ризиків під час надання банківських послуг для різної щомісячної кількості альтернативних точок доступу (робочих місць), тим самим створили у представників АТ «БАНК КРЕДИТ ДНІПРО» видимість законності майбутнім послугам. Обов`язковою умовою надання вказаних послуг була щомісячна їх оплата в розмірі еквівалентному 1700 Євро згідно курсу НБУ на дату виставлення рахунку за надання мінімум 5 альтернативних точок доступу (робочих місць), шляхом безготівкового банківського переказу на рахунок ТОВ «С.Д.Н.» відкритий у АТ «БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ» за № НОМЕР_2 .

У свою чергу, АТ «БАНК КРЕДИТ ДНІПРО» не усвідомлюючи протиправних дій, з боку ОСОБА_4 , яка діяла за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_14 та інших невстановлених досудовим розслідуванням осіб, сприймаючи вказані вимоги щодо оплати як достовірні, спрямовані на забезпечення виконання договірних зобов`язань, починаючи з 26.01.2018 отримало необхідні для входу та перегляду інформації логін та пароль та почало отримувати віддалений доступ для щомісячної різної кількості альтернативних точок доступу (робочих місць) до бази даних під умовною назвою « ІНФОРМАЦІЯ_3 », шляхом віддаленого доступу до неї через вхід до веб - ресурсу за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В подальшому, ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_14 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, під виглядом надання віддаленого доступу до мережевого Інтернет сервісу для проведення моніторингу відкритих джерел інформації для 21 альтернативної точки доступу (робочих місць) в період часу з 26.01.2018 по 25.01.2022 надали доступ АТ «БАНК КРЕДИТ ДНІПРО» до бази даних під умовною назвою «Піранья», шляхом віддаленого доступу до неї через вхід до веб - ресурсу за посиланням www.bsscdn.com та використовуючи ТОВ «С.Д.Н.» на підставі виставлених рахунків на оплату: №4 від 26.01.2018р. на суму 74894,88 грн., №22 від 22.02.2018р. на суму 69778,12 грн., №26-03/4 від 26.03.2018р. на суму 68097,45 грн., №23-04/4 від 23.04.2018р. на суму 67668,43 грн., №02-05/1 від 02.05.2018р. на суму 44265,41 грн., №23-05/3 від 23.05.2018р. на суму 107619,16 грн., №14-06/1 від 14.06.2018р. на суму 7990,46 грн., №20-06/2 від 20.06.2018р. на суму 125063,62 грн., №24-07/2 від 24.07.2018р. на суму 127052,64 грн., №31-08/1 від 31.08.2018р. на суму 135563,70 грн., №24-09/1 від 24.09.2018р. на суму 135296,48 грн., №25-10/3 від 25.10.2018р. на суму 131740,77 грн., №26-11/3 від 26.11.2018р. на суму 129370,68 грн., №14-12/2 від 14.12.2018 на суму 129919,05 грн., №25-01/2 від 25.01.2019 на суму 129202,07 грн., №21-02/2 від 21.02.2019 на суму 125963,13 грн., №22-03/3 від 22.03.2019 на суму 127250,72 грн., №26-04/1 від 26.04.2019 на суму 121395,58 грн., №27-05/2 від 27.05.2019 на суму 121431,08 грн., №20-06/3 від 20.06.2019 на суму 121002,48 грн., №25-07/3 від 25.07.2019 на суму 116543,15 грн., №30-08/1 від 30.08.2019 на суму 114542,52 грн., №25-09/1 від 25.09.2019 на суму 109214,58 грн., №24-10/1 від 24.10.2019 на суму 113520,64 грн., №04-11/1 від 04.11.2019 на суму 52487,27 грн., №25-11/1 від 25.11.2019 на суму 162997,13 грн., №16-12/1 від 16.12.2019 на суму 160165,63 грн., №27-01/1 від 27.01.2020 на суму 163781,95 грн., №26-02/1 від 26.02.2020 на суму 162281,35 грн., №26-03/1 від 26.03.2020 на суму 184629,31 грн., №27-04/1 від 27.04.2020 на суму 178916,66 грн., №25-05/1 від 25.05.2020 на суму 177922,36 грн., №22-06/1 від 22.06.2020 на суму 182971,33 грн., №27-07/1 від 27.07.2020 на суму 196570,06 грн., №25-08/1 від 25.08.2020 на суму 198018,81 грн., №28-09/1 від 28.09.2020 на суму 200545,43 грн., №26-10/1 від 26.10.2020 на суму 204648,90 грн., №24-11/1 від 24.11.2020 на суму 205907,33 грн., №22-12/1 від 22.12.2020 на суму 208504,71 грн., №01-02/2 від 01.02.2021 на суму 208357,70 грн., №23-02/1 від 23.02.2021 на суму 206708,26 грн., №25-03/2 від 25.03.2021 на суму 200927,29 грн., №23-04/2 від 23.04.2021 на суму 206242,83 грн., №31-05/1 від 31.05.2021 на суму 203676,56 грн., №30-06/1 від 30.06.2021 на суму 197040,98 грн., №30-07/1 від 30.07.2021 на суму 194735,79 грн., №31-08/1 від 31.08.2021 на суму 193347,43 грн., №30-09/1 від 30.09.2021 на суму 188984,10 грн., №01-11/1 від 01.11.2021 на суму 186631,33 грн., №01-12/1 від 01.12.2021 на суму 188624,81 грн., №22-12/2 від 22.12.2021 на суму 187793,99 грн., №25-01/1 від 25.01.2022 на суму 195562,34 грн., отримали оплату за 52 місяці користування нею на загальну суму 7753368,44 грн. (без ПДВ) шляхом щомісячних безготівкових банківських переказів на підконтрольний рахунок ТОВ «С.Д.Н.» відкритий у АТ «БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ» за № НОМЕР_2 , тим самим здійснили збут інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах, комп`ютерних мережах або на носіях такої інформації, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства, шляхом продажу інформації під час дії воєнного стану.

Отже, ОСОБА_4 обґрунтовано підозрюється у пособництві у вчиненні несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп`ютерах), автоматизованих системах, комп`ютерних мережах та зберігається на носіях такої інформації, особі, яка має право доступу до неї, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 362 КК України.

Як свідчить клопотання, місцезнаходження підозрюваної ОСОБА_4 на теперішній час не встановлено, що унеможливлює її участь у розгляді клопотання про застосування стосовно неї запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке подано до суду.

На підставі зазначеного, на думку слідчого, доцільно затримати підозрювану ОСОБА_4 з метою його приводу до Оболонського районного суду міста Києва для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У судовому засіданні прокурор підтримав клопотання та доводи, що його обґрунтовують, просив суд клопотання задовольнити та надати дозвіл на затримання особи, підозрювану у вчиненні злочину, з метою приводу до слідчого судді для розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу.

Вислухавши в судовому засіданні прокурора, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали кримінального провадження, суд установив наступні обставини.

З клопотання та доданих матеріалів встановлено, що в провадженні СВ Оболонського УП ГУНП в м. Києві перебуває кримінальне провадження, внесене 04.12.2021 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021100050002692 щодо вчинення ОСОБА_4 злочину, передбаченого ч. 2 ст. 361-2, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 362 КК України, що підтверджується наданим витягом з кримінального провадження.

29.06.2023 ОСОБА_4 , повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 361-2, ч. 5 ст. 27 ч. 3ст. 362 КК України, в порядку, визначеному у главі 22, 11 КПК України, ст.135 КПК України.

Наявність обґрунтованої підозри ОСОБА_4 у вчиненні інкримінованого злочину, передбаченого ч. 2 ст. 361-2, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 362 КК України, повністю підтверджується відповідно до ст. 94 КПК України зібраними у кримінальному провадженні доказами, а саме:

- протоколом огляду системи «Піранья» від 01.12.2022;

- протоколом обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_4 , за адресою: АДРЕСА_2 від 26.01.2023;

- протоколом обшуку за місцем здійснення бухгалтерської діяльності ОСОБА_4 , за адресою: АДРЕСА_3 від 26.01.2023;

- протоколом огляду зовнішнього накопичувача інформації, вилученого за місцем здійснення бухгалтерської діяльності ОСОБА_4 , за адресою: АДРЕСА_3 від 12.02.2023;

- протоколом огляду печаток вилучених за місцем здійснення бухгалтерської діяльності ОСОБА_4 , за адресою: АДРЕСА_3 від 12.02.2023;

- протоколом огляду мобільного телефона, вилученого під час затримання ОСОБА_6 від 01.02.2023;

- протоколом огляду мобільного телефона, вилученого під час затримання ОСОБА_6 від 06.02.2023;

- протоколом допиту свідка ОСОБА_11 від 29.06.2023;

- протоколом допиту свідка ОСОБА_17 від 11.05.2023;

- протоколом допиту свідка ОСОБА_18 від 16.05.2023;

- протоколом допиту свідка ОСОБА_19 ;

- протоколом допиту свідка ОСОБА_20 ;

- протоколом допиту свідка ОСОБА_21 .

Матеріалами за результатами проведених негласних слідчих (розшукових) дій, а саме:

- протоколом про проведення негласної слідчої (розшукової) дії - зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж від 30 травня 2022 року;

- протоколом про проведення негласної слідчої (розшукової) дії - зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж від 12 вересня 2022 року;

- протоколом про проведення негласної слідчої (розшукової) дії - зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж від 07 листопада 2022 року;

- протоколом про проведення негласної слідчої (розшукової) дії - зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж від 19 січня 2022 року

- протоколом про проведення негласної слідчої (розшукової) дії - зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж від 26 квітня 2022 року.

Підозрювана ОСОБА_4 , обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, за який відповідно до ч. 2 ст. 361-2, ч. 5 ст. 27 ч. 3ст. 362 КК України, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років. Відповідно до вимог п. 4 ч. 1 ст. 184 КПК України під час досудового слідства встановлено наявність ризиків, передбачених у п. п. 1, 2,3, 5 ч. 1 ст. 177 КПК України, і в обґрунтування застосування запобіжного заходу щодо ОСОБА_4 , покладається необхідність запобігання подальшим спробам переховуватися від органу досудового розслідування та суду, вчинити інше кримінальне правопорушення.

Згідно з ч. 1 ст. 188 КПК України прокурор, слідчий за погодження з прокурором має право звернутися до слідчого судді із клопотанням про дозвіл на затримання підозрюваного, обвинуваченого з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Вказане клопотання, у відповідності до вимог ч. 2 ст.188 КПК України, може бути подане, зокрема одночасно з поданням клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або зміни іншого запобіжного заходу на тримання під вартою.

Згідно з ч. 4 ст. 189 КПК України слідчий суддя, суд відмовляє у наданні дозволу на затримання підозрюваного, обвинуваченого з метою його приводу, якщо прокурор не доведе, що зазначені у клопотанні про застосування запобіжного заходу обставини вказують на наявність підстав для тримання під вартою підозрюваного, обвинуваченого, а також є достатні підстави вважати, що:

1) підозрюваний, обвинувачений переховується від органів досудового розслідування чи суду;

2) одержавши відомості про звернення слідчого, прокурора до суду із клопотанням про застосування запобіжного заходу, підозрюваний, обвинувачений до початку розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу вчинить дії, які є підставою для застосування запобіжного заходу і зазначені у статті 177 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 190 КПК України ухвала про дозвіл на затримання з метою приводу повинна містити: 1) найменування суду, прізвище та ініціали слідчого судді, судді (суддів); 2) прізвище, ім`я, по батькові підозрюваного, обвинуваченого, для затримання якого постановляється ухвала, відомі на момент постановлення ухвали, а якщо прізвище, ім`я, по батькові не відомі, - докладний опис такої особи; 3) короткий виклад фактичних обставин кримінального правопорушення, у вчиненні якого підозрюється, обвинувачується особа, і його правову кваліфікацію за законом України про кримінальну відповідальність; 4) посилання на обставини, які дають підстави для: обґрунтованої підозри про вчинення особою кримінального правопорушення; висновку про існування ризику, зазначеного у клопотанні про застосування запобіжного заходу; висновку щодо існування обставин, зазначених у пунктах 1 або 2 частини четвертої статті 189 цього Кодексу, для прийняття рішення про надання дозволу на затримання; 5) дату постановлення ухвали; 6) дату втрати законної сили ухвалою; 7) підпис слідчого судді, судді (суддів), який постановив ухвалу.

Перевіривши надані матеріали, на думку суду, є наявність достатніх підстав вважати, що підозрювана ОСОБА_4 може згідно з пунктами 1, 2, 3, 5 ч. 1 ст. 177 КПК України переховуватися від слідства і суду, може вжити заходів щодо знищення, переховування або спотворення речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, незаконно впливати на свідків у кримінальному провадженні, може продовжити свою злочинну діяльність, перебуваючи на волі..

Судом не встановлено обставин, які відповідно до ч. 4 ст. 189 КПК України могли бути підставою для відмови в задоволенні клопотання про надання дозволу на затримання особи з метою приводу.

Ураховуючи викладене, суд дійшов висновку, що клопотання прокурора про дозвіл на затримання підозрюваної ОСОБА_4 з метою приводу його для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою є обґрунтованим, а отже підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 7, 110, 131, 132, 176-178, 183, 187-190, 369-372, 376, 395 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого, поданого в рамках кримінального провадження, внесеного 04.12.2021 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021100050002692, про дозвіл на затримання з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою відносно ОСОБА_4 , підозрюваної в вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 361-2, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 362 КК України - задовольнити.

Дозволити затримання підозрюваної ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою його приводу до Оболонського районного суду міста Києва для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою.

Затримана особа не пізніше тридцяти шести годин з моменту затримання повинна бути звільнена або доставлена до слідчого суді, який постановив ухвалу про дозвіл на затримання з метою приводу, з метою розгляду питання, протягом тридцяти шести годин з моменту затримання, щодо обрання запобіжного в вигляді тримання під вартою.

Ухвала слідчого судді діє до 19 грудня 2023 року, добровільного з`явлення підозрюваної до слідчого судді в межах цього строку, або відкликання ухвали прокурором.

У разі затримання підозрюваної ОСОБА_4 невідкладно повідомити прокурора ОСОБА_3 за телефоном НОМЕР_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає, але заперечення відносно неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОболонський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення19.09.2023
Оприлюднено21.02.2024
Номер документу117094729
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про дозвіл на затримання з метою приводу

Судовий реєстр по справі —756/11878/23

Ухвала від 19.12.2023

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Макаренко І. Г.

Ухвала від 19.09.2023

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Макаренко І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні