Ухвала
від 19.02.2024 по справі 127/4123/24
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/4123/24

Провадження № 2/127/496/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 лютого 2024 року м. Вінниця

Суддя Вінницького міського суду Вінницької області Ан О.В., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико санітарної допомоги №3 м. Вінниці», третя особа Департамент охорони здоров`я Вінницької міської ради про визнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинити дії та стягнення матеріальної та моральної шкоди,-

ВСТАНОВИВ:

У лютому із заявою до суду звернувся ОСОБА_1 який просив визнати бездіяльність КНП «Центр первинної медико санітарної допомоги №3 м. Вінниці» протиправною, зобов`язання вчинити дії та стягнути матеріальну та моральну шкоду.

Ухвалою суду від 08.02.2024 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження, розгляд справи вирішено проводити у порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

На адресу суду 16.02.2024 надійшла заява від позивача про залишення позовної заяви без розгляду.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судому передбачених цим Кодексом випадках. Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Судом враховано, що особи, які беруть участь у справі, мають право, зокрема, заявляти клопотання в процесі розгляду справи, згідно ст. 43 ЦПК України, тому, суд дійшов до переконання про задоволення заяви позивача про залишення позовної заяви без розгляду, оскільки звернення до суду із даною заявою є проявом принципу диспозитивності цивільного судочинства.

За наведених вище обставин суд вважає, що наявні підстави для залишення позову без розгляду.

Керуючись п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про залишення без розгляду його позовної заяви задовольнити.

Позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико санітарної допомоги №3 м. Вінниці», третя особа Департамент охорони здоров`я Вінницької міської ради про визнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинити дії та стягнення матеріальної та моральної шкоди залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено Цивільним процесуальним кодексом України. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення19.02.2024
Оприлюднено21.02.2024
Номер документу117098214
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинити дії та стягнення матеріальної та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —127/4123/24

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ан О. В.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ан О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні