Ухвала
від 20.02.2024 по справі 686/4103/24
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/4103/24

Провадження № 2/686/2564/24

УХВАЛА

(про залишення позовної заяви без руху)

20 лютого 2024 р. м. Хмельницький

Суддя Хмельницького міськрайонного суду Продан Б.Г., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до АТ «Імексбанк», ТОВ «Дасті», ТОВ «Довіра та Гарантія»

про повернення коштів, закриття кредиту за строком позовної давності та стягнення моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду із позовом до АТ «Імексбанк», ТОВ «Дасті», ТОВ «Довіра та Гарантія» про повернення коштів, закриття кредиту за строком позовної давності та стягнення моральної шкоди.

Під час прийняття позовної заяви, встановлено, що вона не відповідає вимогам ст. ст. 175-177 ЦПК України.

Відповідно до вимог ст. 175 ЦПК України, у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обгрунтування. Позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Позовна заява повинна містити:

- повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

Згідно вимогст.177ЦПК України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Позивачу необхідно подати докази на підтвердження зазначених ним обставин.

Також позовна заява повинна містити, зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні.

Позивачу слід привести позовну заяву у відповідність вимогам ст. 175 ЦПК України, а саме: чітко зазначити зміст позовних вимог до кожного з відповідачів.

Оскільки подана заява не відповідає вимогам закону, суддя вважає, що її слід залишити без руху.

Керуючись ст. 185 України, суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до АТ «Імексбанк», ТОВ «Дасті», ТОВ «Довіра та Гарантія» про повернення коштів, закриття кредиту за строком позовної давності та стягнення моральної шкоди, залишити без руху і надати позивачу термін для виправлення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення позивачеві ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити позивачу його право на звернення за професійною правничою допомогою для захисту своїх прав.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117102343
СудочинствоЦивільне
Сутьповернення коштів, закриття кредиту за строком позовної давності та стягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —686/4103/24

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Продан Б. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні