Ухвала
від 19.02.2024 по справі 910/16077/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

19.02.2024Справа № 910/16077/23

Господарський суд міста Києва у складі судді Бондарчук В.В., за участю секретаря судового засідання Ярошевської І.О., розглянувши матеріали справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Галерна затока», м. Київ

до Київської міської ради, м. Київ

за участю Київської міської прокуратури, м. Київ

про визнання укладеним договору про внесення змін до договору,

Представники сторін:

від позивача: Орел І.В.;

від відповідача: Буханистий О.В.;

прокурор: Самолюк Т.В.;

вільні слухачі: ОСОБА_1., ОСОБА_2.;

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Галерна затока» (далі - ТзОВ «Галерна затока»/позивач) звернулося до Господарського суду міста Києва із позовом до Київської міської ради (далі - Київрада/відповідач) про визнання укладеним договору про внесення змін до договору, визнаного укладеним рішенням Господарського суду міста Києва від 06.10.2008 у справі №17/354, між Київською міською радою та Товариством з обмеженою відповідальністю «Галерна затока» щодо оренди земельних ділянок для реконструкції об`єктів і споруд під об`єкти відпочинку та спорту з подальшими їх експлуатацією та обслуговуванням, для благоустрою території з озелененням на вул. Галерній, 2, у редакції, що додається.

Господарський суд міста Києва ухвалою від 19.10.2023 позовну заяву ТзОВ «Галерна затока» залишив без руху, встановив позивачу спосіб та строк усунення недоліків поданої позовної заяви.

26.10.2023 до суду від ТзОВ «Галерна затока» надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви.

Господарський суд міста Києва ухвалою від 30.10.2023 прийняв позовну заяву ТзОВ «Галерна затока» до розгляду, відкрив провадження у справі за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначив на 04.12.2023.

04.12.2023 суд відклав підготовче засідання на 29.01.2024.

29.01.2024 до суду надійшло дві аналогічні заяви Благодійної організації «Благодійний фонд Дніпровського району м. Києва "Київський еколого-культурний центр"» про вступ у справу в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

29.01.2024 суд відклав вирішення питання щодо прийняття до розгляду заяв Благодійної організації «Благодійний фонд Дніпровського району м. Києва "Київський еколого-культурний центр"» про вступ у справу в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача та відклав підготовче засідання на 19.02.2024.

16.02.2024 до канцелярії суду від Київської міської ради надійшов відзив на позовну заяву.

19.02.2024 до канцелярії суду Київською міською прокуратурою подано повідомлення про вступ у справу у порядку ст.23 Закону України «Про прокуратуру», крім того, позивачем подано заперечення проти прийняття до розгляду заяви Благодійної організації «Благодійний фонд Дніпровського району м. Києва "Київський еколого-культурний центр"» про вступ у справу в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Так, згідно ч. 1 ст. 183 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України), підготовче засідання проводиться за правилами, передбаченими статтями 196 - 205 цього Кодексу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених главою 3 ГПК України.

У підготовче засідання 19.02.2024 з`явилися прокурор та представники сторін.

Розглянувши у підготовчому засіданні 19.02.2024 заяви Благодійної організації «Благодійний фонд Дніпровського району м. Києва "Київський еколого-культурний центр"» про вступ у справу в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, суд дійшов висновку про повернення їх заявнику без розгляду з огляду на наступне.

За змістом ч. 6 ст. 6 ГПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку. Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат. Якщо реєстрація електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, суперечить релігійним переконанням особи, яка зобов`язана його зареєструвати відповідно до цієї частини, передбачені цим Кодексом процесуальні наслідки звернення до суду такою особою без реєстрації електронного кабінету у вигляді залишення її документа без руху, його повернення або залишення без розгляду не застосовуються за умови, що особа заявила про такі обставини одночасно із поданням відповідного документа шляхом подання окремої обґрунтованої письмової заяви.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 ГПК України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву, клопотання або заперечення, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для такої фізичної особи), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету; 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Проте, як встановлено судом, станом на 19.02.2024 юридична особа за ідентифікаційним кодом: 24363925 - Благодійна організація «Благодійний фонд Дніпровського району м. Києва "Київський еколого-культурний центр"», не має зареєстрованого електронного кабінету у підсистемі «Електронний суд» ЄСІТС.

Отже, відповідно до вимог ч. 4 ст. 170 ГПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду. Суд повертає письмову заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду також у разі, якщо її подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

За таких обставин, керуючись статтями 170, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Заяви Благодійної організації «Благодійний фонд Дніпровського району м. Києва "Київський еколого-культурний центр"» про вступ у справу в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, які надійшли до суду 29.01.2024, з доданими до них документами - повернути заявнику без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом десяти днів згідно ст.ст. 253-259, з урахуванням підпункту 17.5 пункту 17 розділу XI «Перехідні положення» Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено: 20.02.2024.

Суддя В. В. Бондарчук

Дата ухвалення рішення19.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117104296
СудочинствоГосподарське
Сутьвнесення змін до договору

Судовий реєстр по справі —910/16077/23

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондарчук В.В.

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондарчук В.В.

Ухвала від 30.10.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондарчук В.В.

Ухвала від 19.10.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондарчук В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні