Ухвала
від 09.02.2024 по справі 665/118/22
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 665/118/22

2/214/957/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 лютого 2024 року Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Малаховської І.Б.

за участю секретаря судового засідання Митрофанової К.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ТОВ « Башак» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Головного управління Держпродспживслужби в Херсонської області, Фермерське господарство « Оазис Півдня» (вул. Молодіжна буд. 24, с. Надеждівка, Каховського району, Херсонської області, ЄДРПОУ 38687890) про витребування майна із чужого незаконного володіння та визнання довіреності недійсною

Установив:

Представник позивача звернувся до суду з позовом про визнання недійсною довіреність № 18 від 07.05.2017 року ТОВ «Башак», яка видана на ім`я ОСОБА_1 та витребувати у ОСОБА_2 колісний трактор на користь позивача

Ухвалою Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 20 жовтня 2023 року вищезазначену позовну заяву було залишено без руху в зв`язку з відсутністю доказів про сплату судового збору за подання до суду даного позову.

31.10.2023 року на адресу суду від представника позивача надійшла заява на виконання ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Ухвалою суду від 02 листопада 2023 року прийнято до розгляду позовну заяву та відкрито провадження у справі.

Однак, судом під час підготовки справи до розгляду було встановлено, що судовий збір 2270,00 грн. та 24250,00 грн. було сплачено на розрахунковий рахунок ГУК у Херсонській області.

Відповідно до ч. 2ст. 133 ЦПК Українирозмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюється законом.

Правові засади справляння судового збору, платники, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначаютьсяЗаконом України «Про судовий збір».

Статтею 9 Закону України «Про судовий збір»передбачено, що судовий збір сплачується за місцем розгляду справи та зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України. Суд перед відкриттям (порушенням) провадження у справі, прийняттям до розгляду заяв (скарг) перевіряє зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України.

Так, до матеріалів позовної заяви додано платіжне доручення, однак, перевірити зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України, відповідно до вимогст. 9 Закону України «Про судовий збір»Саксаганським районним судом м. Кривого Рогу Дніпропетровської області неможливо, оскільки судовий збір сплачено на рахунок Херсонського міського суду Херсонської області.

Однак, суд зауважує, що позовна заява ТОВ « Башак» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Головного управління Держпродспживслужби в Херсонської області, Фермерське господарство « Оазис Півдня» (вул. Молодіжна буд. 24, с. Надеждівка, Каховського району, Херсонської області, ЄДРПОУ 38687890) про витребування майна із чужого незаконного володіння та визнання довіреності недійсною подана саме до Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області та вважається вперше поданою, тому на підставі ч. 4ст. 177 ЦПК Українипозивачу необхідно сплатити судовий збір за подання саме до Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області позовної заяви про стягнення заборгованості та надати суду оригінал квитанції.

Разом з тим, зміна територіальної підсудності справ не змінює порядок оплати судового збору при поданні позовної заяви до суду.

За таких обставин, позивачеві необхідно надати до суду документи, які підтверджують зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України або надати суду оригінал квитанції про сплату судового збору у відповідному розмірі саме до Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Відповідно до ч. 11 ст. 187 ЦПК України суддя, встановивши, після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених устаттях 175,177цього Кодексу, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали.

Враховуючи вищевикладене, суд доходить висновку про залишення даної позовної заяви без руху

Керуючись ст.ст.175,177,187 ЦПК України, -

Постановив:

Позовну заяву позовом ТОВ « Башак» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Головного управління Держпродспживслужби в Херсонської області, Фермерське господарство « Оазис Півдня» про витребування майна із чужого незаконного володіння та визнання довіреності недійсною залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків, що не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити позивачу, що у випадку невиконання ним вимог, викладених в ухвалі, заява вважається неподаною і повертається позивачу. Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає

Суддя І.Б. Малаховська

Дата ухвалення рішення09.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117107151
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування майна із чужого незаконного володіння та визнання довіреності недійсною

Судовий реєстр по справі —665/118/22

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

Ухвала від 06.09.2022

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Малаховська І. Б.

Ухвала від 27.01.2022

Цивільне

Чаплинський районний суд Херсонської області

Березніков О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні