Ухвала
від 20.02.2024 по справі 631/1716/23
НОВОВОДОЛАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 631/1716/23

провадження № 2/631/257/24

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

20 лютого 2024 року смт Нова Водолага

Нововодолазький районний суд Харківської області в складі :

головуючого - судді Пархоменко І. О.,

при секретарі судового засідання Ляшенко І. М.,

розглянувши увідкритому підготовчомусудовому засіданніцивільну справуза позовом ОСОБА_1 до СТАРОВІРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ КРАСНОГРАДСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ про встановлення факту постійного проживання із спадкодавцем на час відкриття спадщини

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Нововодолазького районного суду Харківської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до СТАРОВІРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ КРАСНОГРАДСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ про встановлення факту постійного проживання із спадкодавцем на час відкриття спадщини.

Позивач ОСОБА_1 та її представник, адвокат Мезін В. В., у підготовче судове засідання не з`явилися. Через канцелярію суду за вхідним №1120/24-вх. 20 лютого 2024 року представник позивача надав заяву, у якій просив викликати усудове засідання у якості свідків ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , закрити підготовче провадження та призначити судовий розгляд по справі, розглянути клопотання за відсутності сторони позивача.

Відповідач не направив свого представника для участі у підготовчому судовому засіданні. Через електронну пошту суду представник відповідача надав клопотання, відповідно до якого просив розгляд справи провести за відсутності сторони відповідача.

Суд, вивчивши клопотання сторін по справі, дослідивши матеріали цивільної справи в межах заявлених клопотань, дійшов наступного.

Завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, що встановлено ч. 1 ст.189 ЦПК України.

Відповідно до ч. 2 ст.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд, серед іншого, з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше та вирішує заяви та клопотання учасників справи.

За приписами ч. 1 ст. 69 ЦПК України свідком може бути кожна особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи.

Отже, для забезпечення повного та об`єктивного розгляду справи по суті суд задовольняє клопотання представника позивача ОСОБА_4 щодо виклику для допиту свідків ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

На виконання вимог ч. 2ст. 197 ЦПК Українисудом було здійснено визначені у вказаній нормі дії, необхідні для забезпечення правильного та своєчасного розгляду справи по суті.

Підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви у відповідності до вимогст.198ЦПК України судом встановлено не було та учасники процесу таких клопотань не заявляли.

За умовами ч. 2 ст. 200 ЦПК Українисуд вважає за можливе закрити підготовче провадження у цій справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 69, 196 - 200, 223,260,261,353 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до СТАРОВІРІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ КРАСНОГРАДСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ про встановлення факту постійного проживання із спадкодавцем на час відкриття спадщини та призначити справу до судового розгляду по суті у судовому засіданні на 10 годину 00 хвилин 18 березня 2024 року.

Клопотання представника позивача ОСОБА_4 про виклик свідків задовольнити.

Викликати у якості свідків: ОСОБА_2 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , та ОСОБА_3 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 , для допиту у судовому засіданні.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І. О. Пархоменко

Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117109989
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту постійного проживання із спадкодавцем на час відкриття спадщини

Судовий реєстр по справі —631/1716/23

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Пархоменко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні