Ухвала
від 29.01.2024 по справі 753/19787/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/19787/23

провадження № 2/753/2727/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"29" січня 2024 р. Дарницький районний суд міста Києва у складі судді Якусика О.В., за участю секретаря судового засідання Боклач А.Є., представника позивача - адвоката Горбача І.В., представника відповідача - адвоката Лехкар О.В., розглянувши в підготовчому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Південна Брама 26-Г», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні позивача Дарницьке районне управління Головного управління ДСНС України у м. Києві про зобов`язання вчинити дії, привести технічне приміщення до попереднього стану та відповідно до функціонального призначення,

ВСТАНОВИВ:

У жовтні 2023 року адвокат Горбач Ігор Володимирович в інтересах ОСОБА_1 звернувся до Дарницького районного суду м. Києва з позовом до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Південна Брама 26-Г», в якому просить зобов`язати ОСББ «Південна Брама 26-Г» привести нежитлові приміщення 14-го поверху багатоквартирного житлового будинку АДРЕСА_1 до попереднього стану та функціонального призначення відповідно до плану квартирного багатоповерхового будинку, що міститься в матеріалах інвентаризаційної справи № 122163/72784/2051, що знаходиться у Комунального підприємства Київської міської ради «Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об`єкт нерухомого майна».

Згідно із протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 31жовтня 2023 року позовну заяву було передано для розгляду судді Якусику О.В.

Ухвалою Дарницького районного суду м. Києва від 08 листопада 2023 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі № 753/19787/23 за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 06 грудня 2023 року, залучено до участі у справі, у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні позивача Дарницьке районне управління Головного управління ДСНС України у м. Києві.

27 липня 2023 року від третьої особи надійшли письмові пояснення.

06 грудня 2023 року підготовче засідання відкладено на 18 січня 2024 року.

18 грудня 2023 року відповідач подав відзив на позовну заяву.

18 січня 2024 року представник позивача у підготовчому засіданні подав клопотання про витребування доказів, в якому просив витребувати у ОСББ «Південна Брама 26-Г»: копії проектної документації усього будинку за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: розділ «Опалення, вентиляція та кондиціонування»; плани інженерних мереж; матеріали технічної інвентаризації (технічний паспорт з поверховими планами будинку та експлуатацією приміщень); звіт про технічне обстеження конструкцій та інженерних мереж; витребувати у КП КМР «Київське міське бюро технічної інвентаризації»: копії матеріалів технічної інвентаризації багатоквартирного житлового будинку АДРЕСА_2 (інвентаризаційна справа № 122163/72784/2051), зокрема але не виключно: технічний паспорт з поверховими планами будинку та експлуатацією приміщень; плани інженерних мереж (за наявності); план будинку; інші документи, що містяться в матеріалах технічної інвентаризації; витребувати у ТОВ «Архітектурне мистецтво» копії матеріалів проектної документації щодо об`єкту «Будівництво комплексу багатоповерхових житлових будинків з об`єктами соціально-побутового призначення між просп. Миколи Бажана та АДРЕСА_2 », в частині розділу «Опалення, вентиляція та кондиціонування», а також поверхові плани будинку.

Клопотання обґрунтоване тим, що вказані докази мають значення для повного та всебічного розгляду справи, які самостійно отримати позивач не може.

18 січня 2024 року підготовче засідання відкладено на 29 січня 2024 року.

29 січня 2024 року відповідач подав додаткові пояснення, клопотання про долучення доказів та заперечення щодо клопотання позивача про витребування доказів.

Представник третьої особи у підготовче засідання не прибув, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, у поданих поясненнях просив проводити розгляд справи без їх участі.

У судовому засіданні позивач підтримав клопотання про витребування доказів, представник відповідача заперечував проти задоволення клопотання.

Відповідно до частини 1 статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах 2 та 3 статті 83 цього Кодексу.

Як визначено частинами 1, 2 статті 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Частиною 5 статті 12 ЦПК України встановлено, що суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Розглянувши клопотання представника позивача, з метою забезпечення реалізації позивачем процесуальних прав, пов`язаних з доказуванням обставин, на які він посилається в обґрунтування своїх позовних вимог, суд дійшов висновку про часткове задоволення клопотання позивача про витребування документів.

У зв`язку з витребуванням доказів суд відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України відкладає розгляд справи.

Керуючись статтями 2, 83, 84, 274-279, 258, 260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Частково задовольнити клопотання позивача про витребування доказів.

2. Витребувати у ОСББ «Південна Брама 26-Г»: копії проектної документації усього будинку за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: розділ «Опалення, вентиляція та кондиціонування»; плани інженерних мереж; матеріали технічної інвентаризації (технічний паспорт з поверховими планами будинку та експлуатацією приміщень) на 14 поверх.

3. Витребувати у Комунального підприємства Київської міської ради «Київське міське бюро технічної інвентаризації» (м. Київ, вул. Трьохсвятительська, 4В, код. ЄДРПОУ 0335983): копії матеріалів технічної інвентаризації багатоквартирного житлового будинку АДРЕСА_2 (інвентаризаційна справа № 122163/72784/2051).

4. Витребувати у ТОВ «Архітектурне мистецтво» (м. Київ, вул. Михайлівська, буд. 18Б, приміщення 125, код ЄДРПОУ 32961186): копії матеріалів проектної документації щодо об`єкту «Будівництво комплексу багатоповерхових житлових будинків з об`єктами соціально-побутового призначення між просп. Миколи Бажана та АДРЕСА_2 », в частині розділу «Опалення, вентиляція та кондиціонування», а також поверхові плани будинку.

Зобов`язати ОСББ «Південна Брама 26-Г», КП КМР «Київське міське бюро технічної інвентаризації», ТОВ «Архітектурне мистецтво» надіслати витребувані судом докази на адресу Дарницького районного суду міста Києва (місто Київ, вулиця О. Кошиця, 5-А) протягом п`яти робочих днів з дня отримання ухвали суду.

У разі неможливості подати витребувані докази або неможливості подати такі докази у встановлені строки - повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти робочих днів з дня вручення ухвали.

Попередити ОСББ «Південна Брама 26-Г», КП КМР «Київське міське бюро технічної інвентаризації», ТОВ «Архітектурне мистецтво», що відповідно до ч. 8 ст. 84 ЦПК України у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

5. Відкласти розгляд справи на 13 березня 2024 року на 11:00 год. Засідання відбудеться в приміщенні Дарницького районного суду міста Києва за адресою: місто Київ, вулиця О. Кошиця, 5-А, каб. № 119.

6. Копію даної ухвали надіслати учасникам справі.

7. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://dr.ki.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Якусик

Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117110831
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання

Судовий реєстр по справі —753/19787/23

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Якусик О. В.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Якусик О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні