Ухвала
від 19.02.2024 по справі 240/18965/23
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про витребування доказів

19 лютого 2024 року м. Житомир справа № 240/18965/23

категорія 112040201

Житомирський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Майстренко Н.М., розглянувши у порядку письмового провадження з власної ініціативи питання про витребування доказів в адміністративній справі за позовом Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Фермерського господарства "Межирічка" про стягнення санкцій та пені,

встановив:

Житомирське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю звернулося до Житомирського окружного адміністративного суду з позовом про стягнення з Фермерського господарства "Межирічка" суми адміністративно-господарських санкцій та пені.

Ухвалою суду від 07.07.2023 позов прийнято до провадження та призначено до розгляду у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Ухвалою суду від 25.12.2023 витребувано від:

- Фермерського господарства "Межирічка" - докази щодо створення робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю (накази про створення вакансій та/або спеціальних робочих місць, тощо); копії звітів Форми №3-ПН про наявність вакантних робочих місць для осіб з інвалідністю за результатами створення таких вакантних посад разом з доказами отримання органом центру зайнятості вказаних звітів (відповідна довідка, тощо);

- Житомирського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю докази направлення претензії №207/23 за невиконання нормативу робочих місць по працевлаштуванню осіб з інвалідністю у 2022 році Фермерському господарству "Межирічка".

Однак, позивачем та відповідачем не виконано вимоги суду.

Відповідно до частини 4 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Положеннями частин 3 та 6 статті 80 КАС України передбачено, що про витребування доказів за власною ініціативою суд постановляє ухвалу. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Разом із тим, суд враховує строки розгляду справи, а тому зазначає, що відповідно до ч. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, ратифікованої Законом України №475/97-ВР від 17.07.1997, кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру.

Захищене статтею 6 Конвенції право на справедливий судовий розгляд також передбачає право на змагальність провадження. Кожна сторона провадження має бути поінформована про подання та аргументи іншої сторони та має отримувати нагоду коментувати чи спростовувати їх.

Приймаючи до уваги наведені положення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, для забезпечення реалізації всіма учасниками процесу своїх процесуальних прав і обов`язків, з метою повного, об`єктивного, всебічного розгляду справи, суд дійшов висновку про необхідність продовження строку розгляду справи поза межами строків, визначених КАС України, застосувавши ч. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Керуючись статтями 9, 72, 77, 79, 80, 243, 248, 250, 256, 293, 294 КАС України, суд

ухвалив:

Продовжити строк розгляду справи поза межами строків, визначених КАС України, застосувавши ч. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Зобов`язати Фермерське господарство "Межирічка" надати суду протягом 10 (десяти) днів з моменту отримання цієї ухвали, з доказами направлення іншій стороні, докази щодо створення робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю (накази про створення вакансій та/або спеціальних робочих місць, тощо); копії звітів Форми №3-ПН про наявність вакантних робочих місць для осіб з інвалідністю за результатами створення таких вакантних посад разом з доказами отримання органом центру зайнятості вказаних звітів (відповідна довідка, тощо).

Зобов`язати Житомирське обласне відділенню Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю надати суду протягом 10 (десяти) днів з моменту отримання цієї ухвали, з доказами направлення іншій стороні, докази направлення претензії №207/23 за невиконання нормативу робочих місць по працевлаштуванню осіб з інвалідністю у 2022 році Фермерському господарству "Межирічка".

Попередити позивача та відповідача, що у разі невиконання ухвали суду про витребування доказів судом буде застосовано штраф відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 145 КАС України.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України, та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.М. Майстренко

Дата ухвалення рішення19.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117113410
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення санкцій та пені

Судовий реєстр по справі —240/18965/23

Ухвала від 18.03.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Майстренко Наталія Миколаївна

Ухвала від 19.02.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Майстренко Наталія Миколаївна

Ухвала від 25.12.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Майстренко Наталія Миколаївна

Ухвала від 07.07.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Майстренко Наталія Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні