Ухвала
від 16.02.2024 по справі 761/2123/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/2123/23

Провадження № 2/761/1906/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 лютого 2024 року Шевченківський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Пономаренко Н.В.,

за участю секретаря Чигрин К.К.,

представника позивача ОСОБА_2,

представника відповідача Сівовни Ю.В., Дем`яненка Д.О.,

розглянувши в загальному провадженні у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Києві спільну заяву сторін про затвердження мирової угоди в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «НОВІ ІНЖИНІРИНГОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» про дій протиправними та стягнення моральної шкоди, -

в с т а н о в и в:

у січні 2023 року до Шевченківського районного суду м. Києва надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «НОВІ ІНЖИНІРИНГОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» про дій протиправними та стягнення моральної шкоди.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 20.01.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у цивільній справі за вказаним позовом, розгляд цивільної справи вирішено проводити в порядку загального позовного провадження.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 30.03.2023 закрито підготовче провадження по вказаній справі та призначити її до судового розгляду по суті в загальному позовному провадженні.

05.01.2024 через канцелярію суду надійшла спільна заява представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Кулачко Тараса Миколайовича та представника відповідача Приватного акціонерного товариства «НОВІ ІНЖИНІРИНГОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» - генерального директора Брудного Андрія Ігоровича про затвердження мирової угоди у якій сторони просили затвердити мирову угоду, яка укладена між стороною позивача та відповідача, текст якої підписано сторонами і надано для затвердження.

Відповідно до змісту мирової угоди сторони дійшли згоди, зокрема:

1. Керуючись статтею 207 Цивільного процесуального кодексу України (надалі - ЦПК України), Сторони дійшли згоди про врегулювання спору у цивільній справі № 761/2123/23, шляхом підписання Мирової угоди.

2. Позивач та Відповідач домовилися про те, що у них немає жодних претензій один до одного (в тому числі матеріальних) щодо предмету спору у цивільній справі № 761/2123/23 та проживання Позивача у листопаді-грудні 2022 року у готелі « Hyatt Regency Kyiv », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , власником якого є Відповідач (надалі - Готель).

3. У зв`язку із укладенням даної Мирової угоди Позивач, шляхом поступок зі своєї сторони:

- відмовляється від своїх позовних вимог щодо визнання протиправними дій Відповідача щодо виселення Позивача з Готелю та щодо стягнення з Відповідача на свою користь моральної шкоди у розмірі 13 000 000,00 грн. (тринадцять мільйонів гривень 00 копійок);

- зобов`язується протягом 7 (семи) календарних днів після затвердження Шевченківським районним судом міста Києва даної Мирової угоди та набрання Ухвалою про затвердження даної мирової Угоди чинності у відповідності до положень Цивільного процесуального кодексу України видалити з власної веб-сторінки в мережі Фейсбук зроблені ним в період з 12.11.2022 р. по 24.12.2022 р. дописи, що стосуються Готелю.

4. У зв`язку із укладенням даної Мирової угоди Відповідач, шляхом поступок зі своєї сторони зобов`язується протягом 7 (семи) календарних днів після затвердження Шевченківським районним судом міста Києва даної Мирової угоди та набрання Ухвалою про затвердження даної мирової Угоди чинності у відповідності до положень Цивільного процесуального кодексу України відкликати свою відмову у наданні Позивачу готельних послуг на майбутнє. Сторони досягли згоди, що вони не чинитимуть одна одній будь-яких перешкод в питаннях, що стосуються надання та споживання готельних послуг.

5. Сторони укладанням даної Мирової угоди дійшли згоди, що всі судові витрати по цивільній справі № 761/2123/23, якщо вони були понесені Сторонами, відшкодуванню не підлягають.

6. Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї Мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам.

7. Сторонам відомо, що наслідком укладення цієї є Мирової угоди є закриття провадження у цивільній справі №761/2123/23, а отже повторне звернення до суду із спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав не допускається.

8. Сторони підтверджують, що особи, які підписали від імені Сторін цю Мирову угоду, мають всі необхідні для підписання цієї Мирової угоди повноваження і не мають будь-яких обмежень їх повноважень, правоздатності та/або дієздатності.

9. Мирова угода набирає чинності з моменту затвердження її судом і діє до повного виконання зобов`язань Сторонами, передбачених цією Мировою угодою.

10. Ухвала суду про затвердження цієї Мирової угоди є виконавчим документом згідно пунктом 2 частини 1 статті 3 Закону України «Про виконавче провадження».

11. Якщо в процесі виконання цієї Мирової угоди відбудуться реорганізація, зміни підпорядкованості чи форми власності однієї зі Сторін, ця угода зберігає силу для правонаступника такої Сторони.

12. Ця Мирова угода складена українською мовою у трьох примірниках, по одному для Позивача, Відповідача та Шевченківського районного суду міста Києва.

В судовому засіданні представник позивача подану спільну заяву про затвердження мирової угоди підтримав у повному обсязі, просив її задовольнити та затвердити укладену між сторонами мирову угоду.

В судовому засіданні представники відповідача подану спільну заяву про затвердження мирової угоди підтримали у повному обсязі, просили її задовольнити та затвердити укладену між сторонами мирову угоду

Відповідно до ч. 7 ст. 49 ЦПК України сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії цивільного процесу.

Відповідно до ч. 1 ст. 207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу (ч. 2 ст. 207 ЦПК України).

Статтею 207 ч. 4 ЦПК України встановлено, що укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Крім того, ч.5 ст. 207 ЦПК України встановлено, що суд постановляє ухвалу про відмову у затвердженні мирової угоди і продовжує судовий розгляд, якщо: 1) умови мирової угоди суперечать закону чи порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, є невиконуваними; або 2) одну із сторін мирової угоди представляє її законний представник, дії якого суперечать інтересам особи, яку він представляє.

При цьому, судом роз`яснено правові наслідки передбачені ст. 256 ЦПК України в разі затвердження судом мирової угоди у відповідності до ст.207 ЦПК України, а саме: у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Відповідно до п.5 ч.1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Відповідно до вимог ст. 208 ЦПК України виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою.

Враховуючи, що умови мирової угоди не суперечать вимогам закону, в даному випадку не виходять за межі спору, не порушують права, свободи та інтереси інших осіб, суд вважає необхідним затвердити дану мирову угоду на умовах, запропонованих сторонами та закрити провадження у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 207, 208, 255, 256, 259-261, 353-355 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

затвердити мирову угоду, укладену в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «НОВІ ІНЖИНІРИНГОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» про дій протиправними та стягнення моральної шкоди, на наступних умовах:

1. Позивач та Відповідач домовилися про те, що у них немає жодних претензій один до одного (в тому числі матеріальних) щодо предмету спору у цивільній справі № 761/2123/23 та проживання Позивача у листопаді-грудні 2022 року у готелі « Hyatt Regency Kyiv », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , власником якого є Відповідач (надалі - Готель).

2. У зв`язку із укладенням даної Мирової угоди Позивач, шляхом поступок зі своєї сторони:

- відмовляється від своїх позовних вимог щодо визнання протиправними дій Відповідача щодо виселення Позивача з Готелю та щодо стягнення з Відповідача на свою користь моральної шкоди у розмірі 13 000 000,00 грн. (тринадцять мільйонів гривень 00 копійок);

- зобов`язується протягом 7 (семи) календарних днів після затвердження Шевченківським районним судом міста Києва даної Мирової угоди та набрання Ухвалою про затвердження даної мирової Угоди чинності у відповідності до положень Цивільного процесуального кодексу України видалити з власної веб-сторінки в мережі Фейсбук зроблені ним в період з 12.11.2022 р. по 24.12.2022 р. дописи, що стосуються Готелю.

3. У зв`язку із укладенням даної Мирової угоди Відповідач, шляхом поступок зі своєї сторони зобов`язується протягом 7 (семи) календарних днів після затвердження Шевченківським районним судом міста Києва даної Мирової угоди та набрання Ухвалою про затвердження даної мирової Угоди чинності у відповідності до положень Цивільного процесуального кодексу України відкликати свою відмову у наданні Позивачу готельних послуг на майбутнє. Сторони досягли згоди, що вони не чинитимуть одна одній будь-яких перешкод в питаннях, що стосуються надання та споживання готельних послуг.

4. Сторони укладанням даної Мирової угоди дійшли згоди, що всі судові витрати по цивільній справі № 761/2123/23, якщо вони були понесені Сторонами, відшкодуванню не підлягають.

5. Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї Мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам.

6. Сторонам відомо, що наслідком укладення цієї є Мирової угоди є закриття провадження у цивільній справі №761/2123/23, а отже повторне звернення до суду із спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав не допускається.

7. Сторони підтверджують, що особи, які підписали від імені Сторін цю Мирову угоду, мають всі необхідні для підписання цієї Мирової угоди повноваження і не мають будь-яких обмежень їх повноважень, правоздатності та/або дієздатності.

8. Мирова угода набирає чинності з моменту затвердження її судом і діє до повного виконання зобов`язань Сторонами, передбачених цією Мировою угодою.

9. Ухвала суду про затвердження цієї Мирової угоди є виконавчим документом згідно пунктом 2 частини 1 статті 3 Закону України «Про виконавче провадження».

10. Якщо в процесі виконання цієї Мирової угоди відбудуться реорганізація, зміни підпорядкованості чи форми власності однієї зі Сторін, ця угода зберігає силу для правонаступника такої Сторони.

11. Ця Мирова угода складена українською мовою у трьох примірниках, по одному для Позивача, Відповідача та Шевченківського районного суду міста Києва.

Провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «НОВІ ІНЖИНІРИНГОВІ ТЕХНОЛОГІЇ» про дій протиправними та стягнення моральної шкоди, - закрити.

Ухвала набирає законної сили відповідно до ст.261 ЦПК України.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повний текст ухвали суду не був вручений у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Інформація про сторін:

Позивач: ОСОБА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_2 .

Відповідач: Приватне акціонерне товариство «НОВІ ІНЖИНІРИНГОВІ ТЕХНОЛОГІЇ», код ЄДРПОУ: 32962525, адреса місцезнаходження: 01030, м. Київ, вул. Івана Франка, буд. 40-Б.

Повний текс ухвали складено 16.02.2024.

Суддя:

Дата ухвалення рішення16.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117120680
СудочинствоЦивільне
Сутьдій протиправними та стягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —761/2123/23

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 20.01.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні