Ухвала
від 20.02.2024 по справі 337/34/24
ХОРТИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

20.02.2024

ЄУН №337/34/24

Провадження № 2/337/532/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 лютого 2024 року місто Запоріжжя

Хортицький районнийсуд містаЗапоріжжя ускладі головуючогосудді БредунаД.С.,при секретаріСакоян О.В.,розглянувши увідкритому підготовчомусудовому засіданнів порядкузагального позовногопровадження матеріалицивільної справиза позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 (якадіє відсебе тав інтересахнеповнолітньої ОСОБА_5 ),Територіальної громадим.Запоріжжяв особіЗапорізької міськоїради,Хортицької районноїадміністрації Запорізькоїміської ради,треті особи:комунальне підприємство«Наше місто»Запорізької міськоїради,Служба усправах дітейХортицької районноїадміністрації Запорізькоїміської ради, провстановлення порядкукористування квартирою,

ВСТАНОВИВ:

08 січня 2024 року позивачі ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулися до суду з позовом, в якому просять встановити порядок користування квартирою АДРЕСА_1 , виділивши їм в спільне користування кімнату №3 житловою площею 14,5 кв.м з балконом площею 1,0 кв. м., а відповідачам ОСОБА_3 кімнату №4 площею 10,7 кв.м., ОСОБА_4 та її неповнолітній доньці ОСОБА_5 кімнату №2 площею 17,3 кв.м. з балконом площею 1,0 кв.м.; інші приміщення: кухню, туалет, ванну кімнату, коридор, кладову залишити у спільному користуванні.

Ухвалою судді від 10 січня 2024 року справу прийнято до розгляду, відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче засідання.

13 лютого 2024 року третя особа Служба у справах дітей Хортицької районної адміністрації Запорізької міської ради в особі представника Оксани Тарасевич подала клопотання про зміну у справі третьої особи, яку вона представляє, на орган опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Хортицькому району.

Вивчивши матеріали справи, суд дійшов наступного.

З матеріалів позову вбачається, що спір виник щодо права користування квартирою, в тому числі і між неповнолітньою ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Підготовче провадження у справі ще не закрито.

Згідно ч.1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

За ч.3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до ч.3 ст. 45 ЦПК України суд сприяє створенню належних умов для здійснення малолітньою або неповнолітньою особою її прав, визначених законом та передбачених міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України.

Оскільки обов`язки по захисту прав дітей покладено на відповідні органи опіки та піклування районних адміністрацій, які повинні приймати обов`язкову участь у справі, однак позивачем залучені не були, суд вважає за необхідне залучити такий орган до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору, на стороні відповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 45, 53, 187 ч.3, 197, 260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 (яка діє від себе та в інтересах неповнолітньої ОСОБА_5 ), Територіальної громади м.Запоріжжя в особі Запорізької міської ради, Хортицької районної адміністрації Запорізької міської ради, треті особи: комунальне підприємство «Наше місто» Запорізької міської ради, Служба у справах дітей Хортицької районної адміністрації Запорізької міської ради, про встановлення порядку користування квартирою, в якості третьої особи, що не заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору орган опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Хортицькому району.

Роз`яснити Органу опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Хортицькому району, що він має процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 ЦПК України.

Проведення підготовчого судового засідання відкласти на 09:50 годину 21 березня 2024 року.

Копію ухвали направити залученій третій особі.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя: Д.С. Бредун

Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117123515
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —337/34/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Бредун Д. С.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Бредун Д. С.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Бредун Д. С.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Бредун Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні