Ухвала
від 21.02.2024 по справі 308/2399/24
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/2399/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 лютого 2024 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області у складі:

головуючого судді ШепеткоІ.О.,

за участі секретаря судових засідань Петришина Н.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про виправлення описки в ухвалі Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 09.02.2024 цивільній справі №308/2399/24 за заявою ОСОБА_1 до Великодобронської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області про визнання протиправним та скасування рішення -

в с т а н о в и в:

У провадженні Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області знаходиться вищевказана цивільна справа.

Ухвалою суду від 09.02.2024 вказану позовну заяву було залишено без руху та надано позивачу строк на усунення недоліків.

В той же час, при виготовленні тексту ухвали судом було допущено описку, а саме: в резолютивній частині ухвали неправильно вказано учасників справи та предмет позову - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про поділ спільного майна подружжя, замість правильного ОСОБА_1 , Великодобронська сільська рада Ужгородського району Закарпатської області, про визнання протиправним та скасування рішення.

Згідно з положеннямист. 269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.

На підставі ч. 2 ст.269, ч. 2 ст.247 ЦПК України, питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Відповідно до п.19 постанови Пленуму про виправлення описки в ухвалі суду від 16.11.2016 «Про судове рішення у цивільній справі», вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Дослідивши матеріали справи, беручи до уваги, що при виготовленні вступної частини судового наказу було допущено описку у зазначенні учасників справи та предмету позову, що повністю підтверджується матеріалами справи; така описка є технічною та не змінює по суті рішення, суд вважає можливим виправити вказану описку.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст.269,353-355 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Виправити описку, допущену в ухвалі Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 09.02.2024 цивільній справі № 308/2399/24 за заявою ОСОБА_1 до Великодобронської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області про визнання протиправним та скасування рішення, а саме: в резолютивній частині ухвали зазначити правильне найменування учасників справи та предмет спору - ОСОБА_1 , Великодобронська сільська рада Ужгородського району Закарпатської області, про визнання протиправним та скасування рішення, замість неправильних - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про поділ спільного майна подружжя.

Абзац першийрезолютивної частиниухвали викластив такійредакції: "Позовнузаяву ОСОБА_1 до Великодобронськоїсільської радиУжгородського району Закарпатської області про визнання протиправним та скасування рішення - залишити без руху."

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Закарпатського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя І.О. Шепетко

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117125786
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —308/2399/24

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Шепетко І. О.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Шепетко І. О.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Шепетко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні