Ухвала
від 15.02.2024 по справі 372/4159/23
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/4159/23

Провадження 2-240/24

ухвала

Іменем України

15 лютого 2024 року Обухівський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Потабенко Л.В.

при секретарі Рябуха О.В.

розглянувши у приміщенні Обухівського районного суду Київської області у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Фізичної особи-підприємця ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи ТОВ «РУБІКОН-ДЕВЕЛОПМЕНТ», Товариство з обмеженою відповідальністю «НОВИЙ ДІМ КВАРТАЛ», приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Стиблина Оксана Вячеславівна про визнання договорів про надання правової допомоги недійсними, стягнення грошових коштів,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою судді Обухівського районного суду Київської області від 02.11.2023 року у даній цивільній справі відкрито провадження за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче судове засідання.

В судове засідання позивачі та їх представник адвокат Стельникович С.А. не з`явились, від представника позивачів надійшло клопотання про залишення позовних вимог ОСОБА_1 до фізичної особи-підприємця ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи ТОВ «РУБІКОН-ДЕВЕЛОПМЕНТ», Товариство з обмеженою відповідальністю «НОВИЙ ДІМ КВАРТАЛ», приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Стиблина О.В. про визнання договорів про надання правової допомоги недійсними, стягнення грошових коштів, без розгляду.

Відповідачі в судове засідання не з`явилися, про причини неявки суду не повідомили, хоч про день, час та місце слухання справи повідомлялися належним чином. Заяв, клопотань чи заперечень суду не подали.

Треті особи в судове засідання не з`явилися, про розгляд справи повідомлялися належним чином.

Оскільки сторони в судове засідання не з`явились, то відповідно до вимог ч.2ст. 247 ЦПК Українифіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, суд, приходить до наступного висновку.

Згідно з положеннями п. 5 ч. 1ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення заяви без розгляду.

Частиною 3статті 13 ЦПК Українипередбачено право позивача на власний розсуд розпоряджатись своїми правами щодо предмета спору, у зв`язку з чим виключно позивачу належить право вибору характеру своїх процесуальних дій: залишити позов без розгляду, чи закінчити судовий розгляд справи.

Оскільки позивач, користуючись своїм правом на ініціювання заяви про залишення без розгляду позовної заяви, просить залишити її без розгляду, суд вважає, що позовну заяву слід залишити без розгляду. Підстав для відмови в прийнятті заяви про залишення позову без розгляду судом не встановлено.

Відповідно до ч. 2ст. 257 ЦПК України, особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Керуючись ст.ст.257,260,354 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Позовні вимоги ОСОБА_1 до Фізичної особи-підприємця ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , треті особи ТОВ «РУБІКОН-ДЕВЕЛОПМЕНТ», Товариство з обмеженою відповідальністю «НОВИЙ ДІМ КВАРТАЛ», приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Стиблина Оксана Вячеславівна про визнання договорів про надання правової допомоги недійсними, стягнення грошових коштів - залишити без розгляду.

Роз`яснити заявникам їх право на повторне звернення до суду після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Л.В. Потабенко

СудОбухівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117127919
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них

Судовий реєстр по справі —372/4159/23

Ухвала від 06.08.2024

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні