Ухвала
від 20.02.2024 по справі 526/4932/23
ГАДЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 526/4932/23

Провадження № 2/526/502/2024

У Х В А Л А

20 лютого 2024 року Гадяцький районний суд Полтавської області в складі

головуючої судді Максименко Л.В.

секретаря судового засідання Павленко Т. І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Гадяч цивільну справу № 526/4932/23 за позовною заявою ОСОБА_1 до Краснолуцької сільської ради про визнання права власності за набувальною давністю,

в с т а н о в и в:

28 грудня 2023 року ОСОБА_1 звернулась до суду з позовною заявою до Краснолуцькоїсільської радипро визнанняправа власностіза набувальноюдавністю.

03 січня 2024 року ухвалою суду відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

15 лютого 2024 року ОСОБА_1 звернулась до суду з заявою про залишення зазначеного позову без розгляду та просила повернути матеріали позовної заяви і доданих до неї документів разом з квитанцією про сплату судового збору.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що позовну заяву слід залишити без розгляду, виходячи з наступних підстав.

Згідно з вимогами п. 5 ч. 1ст. 257 ЦПК Українисуд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Оскільки розгляд справи по суті судом не розпочато, а позивачі подали заяву про залишення позовної заяви без розгляду, суд вважає за можливе задовольнити заяву та залишити вказаний позов без розгляду.

Судом роз`яснено положення ч.2 ст.257 ЦПК України за якою особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Щодо вимоги позивача про повернення матеріалів позовної заяви і доданих до неї документів разом з квитанцією про сплату судового збору суд зазначає наступне.

Повернення позовної заяви та доданих до неї документів позивачу передбачено ч.4, ч.5 ст. 185 ЦПК України лише у разі повернення позовної заяви позивачу до відкриття провадження у справі.

Оскільки у даній справі вже було відкрите провадження, тому підстави для повернення позивачу матеріалів позовної заяви та доданих до неї документів разом з квитанцією про сплату судового збору відсутні.

Разом з тим, статтею 96 ЦПК України, передбачено, що оригінали письмових доказів до набрання судовим рішенням законної сили повертаються судом за клопотанням осіб, які їх подали, якщо це можливо без шкоди для розгляду справи. У справі залишається засвідчена суддею копія письмового доказу.

Тому, враховуючи вищевикладене, суд вважає за доцільне повернути позивачу оригінали документів, доданих до позовної заяви та оригінал квитанції про сплату судового збору. У справі залишити копії письмових доказів та копію квитанції про сплату судового збору.

Керуючись ст. 257 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

позовнузаяву ОСОБА_1 до Краснолуцькоїсільської радипро визнанняправа власностіза набувальноюдавністю- залишити без розгляду.

Роз`яснити позивачу його право на повторне звернення до суду після усунення умов, що були підставою для залишення позову без розгляду.

Повернути позивачу оригінали документів, доданих до позовної заяви та оригінал квитанції про сплату судового збору. У справі залишити копії письмових доказів та копію квитанції про сплату судового збору.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Полтавського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення.

Головуюча: Л. В. Максименко

Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117128077
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності за набувальною давністю

Судовий реєстр по справі —526/4932/23

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні