Ухвала
від 19.02.2024 по справі 709/247/24
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 709/247/24

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

19 лютого 2024 року смт Чорнобай

Чорнобаївський районнийсуд Черкаськоїобласті ускладі суддіЛевченка В. В., розглянувши у приміщенні Чорнобаївського районного суду Черкаської області заяву Жовтневого психоневрологічного інтернату, заінтересована особа - опікунська рада виконавчого комітету Іркліївської сільської ради з питань забезпечення прав повнолітніх недієздатних та обмежено дієздатних осіб, про призначення опікуна,

в с т а н о в и в:

Заявник Жовтневий психоневрологічний інтернат звернувся до Чорнобаївського районного суду Черкаської області із заявою про призначення опікуна.

Подана заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України та підсудна Чорнобаївському районному суду Черкаської області.

Згідно з ч.ч. 3, 4 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим Кодексом. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви, відмови у відкритті провадження відсутні, а тому суд дійшов висновку про призначення судового засідання у даній справі.

Оскільки порядок залучення заінтересованої особи у ЦПК України не врегульований, а відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, суд при залученні заінтересованої особи керується вимогами ст. 53 ЦПК України, що регулює порядок залучення до участі у справі третіх осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Беручи до уваги предмет заяви та зміст заявлених вимог, а тому суд прийшов висновку про необхідність залучення до участі у справі в якості заінтересованої особи - особу, відносно якої вирішуватиметься питання про призначення опікуна ОСОБА_1 , оскільки судове рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки останнього.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 259, 260, 293, 294 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

Прийняти заяву до розгляду і відкрити провадження у цивільній справі за заявою Жовтневого психоневрологічного інтернату, заінтересована особа - опікунська рада виконавчого комітету Іркліївської сільської ради з питань забезпечення прав повнолітніх недієздатних та обмежено дієздатних осіб, про призначення опікуна.

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою:

АДРЕСА_1 .

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити у справі судове засідання на 18 березня 2024 року о 10:30 год у залі судових засідань № 1 Чорнобаївського районного суду Черкаської області.

У судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Копію ухвали направити заявнику, а заінтересованим особам разом з копією заяви та копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud2322/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя В.В. Левченко

Дата ухвалення рішення19.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117128957
СудочинствоЦивільне
Сутьпризначення опікуна

Судовий реєстр по справі —709/247/24

Рішення від 18.03.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Левченко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні