Ухвала
від 21.02.2024 по справі 761/1477/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/1477/24

Провадження № 2/761/5147/2024

У Х В А Л А

21 лютого 2024 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Саадулаєва А.І.,

за участю секретаря Лишняк А.О.,

представника позивача - ОСОБА_2.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві заяву представника позивача про залишення позову без розгляду у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Уяви!»</a>, про захист честі, гідності, та ділової репутації,

встановив:

У січні 2024 року позивач звернулася до суду з вищевказаним позовом.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 11.01.2024 року вищевказана позовна заява надійшла в провадження судді Саадулаєва А.І.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 16 січня 2024 року відкрито провадження у справі.

25 січня 2024 року від представника позивача, з підстав, передбачених п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, на адресу суду надійшла заява, про залишення позовної заяви без розгляду.

В судовому засіданні представник позивача підтримав заяву про залишення позову без розгляду, просив її задовольнити.

Відповідач не направив у судове засідання свого представника, повідомлений належним чином про розгляд справи.

Суд, заслухавши думку учасника справи, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку, що заява про залишення позову без розгляду підлягає до задоволення, з наступних підстав.

За змістом ст. 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно до п.5 ч.1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Враховуючи вищенаведене, суд дійшов висновку, що залишення позовної заяви без розгляду не порушує права та інтереси як позивача, за яким відповідно до ч.2 ст. 257 ЦПК України зберігається право звернутися до суду повторно, так і відповідача, а тому позов ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Уяви!»</a>, про захист честі, гідності, та ділової репутації, слід залишити без розгляду.

Керуючись п.5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, суд,

ухвалив:

Клопотання представника ОСОБА_1 - задовольнити.

Позов ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Уяви!»</a>, про захист честі, гідності, та ділової репутації - залишити без розгляду.

Ухвала суду може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення та підписання суддею.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117129756
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності, та ділової репутації

Судовий реєстр по справі —761/1477/24

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Саадулаєв А. І.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Саадулаєв А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні