Рішення
від 13.06.2006 по справі 12/154-2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/154-2011

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"13" червня 2006 р.Справа № 12/154-2011

Господарський суд Тернопільської області

у складі   судді Скрипчук О.С.             

Розглянув справу

за позовом: Тернопільської об'єднаної Державної податкової інспекції, вул. Білецька,1,                        м. Тернопіль.

до відповідача:  Товариства з обмеженою відповідальністю  “Шарм”, вул. Загребельна, 22,                      м. Тернопіль.

за участю представників сторін:

позивача:  Переймибіда Р.Б., довіреність № 15497/7/10-015  від  16.03.2006 р.

відповідача: не з'явився

Суть справи :

Ухвалою суду від 29.05.2006 р. розгляд справи відкладався до 13.06.2006р. на 15 год. 20 хв. для надання можливості сторонам представити додаткові докази в обґрунтування своїх позовних вимог та заперечень.

Позивач - Тернопільська об'єднана Державна податкова інспекція,  м. Тернопіль,  звернувся 03.05.2006 р. до господарського суду Тернопільської області з позовом до відповідача –Товариства з обмеженою відповідальністю “Шарм”, м. Тернопіль, про припинення юридичної особи  –  Товариства з обмеженою відповідальністю  “Шарм”.

Позивач в обґрунтування своїх позовних вимог посилається на довідку Тернопільської об'єднаної ДПІ № 1685/7/28-01, яка свідчить про неподання  СП  “Галичанка” більше 1 року податкової звітності, про відсутність у відповідача рахунків у банківських установах та  податкового боргу, інші матеріали.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримує.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, хоча про дату, час та місце слухання справи був повідомлений належним чином, у встановленому законом порядку. Справа слухається за правилами ст. 75 ГПК України, за наявними в ній документами.

В розпочатому судовому засіданні представнику позивача роз'яснено його права та обов'язки, передбачені ст. ст. 20, 22, 81-1 ГПК України.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, суд встановив наступне.

Суб'єкт підприємницької діяльності юридична особа –Спільне мале підприємство  “Галичанка” зареєстроване як юридична особа Тернопільською міською радою 21.11.1995 р. та включене до Єдиного державного реєстру із присвоєнням ідентифікаційного коду  22602685.

Відповідно до довідки Тернопільської ОДПІ № 23122/7/29-01 від  14.04.2006 р.                                 Спільне мале підприємство   "Галичанка" перебуває на обліку в Тернопільській ОДПІ з   16.09.1994 р.

Відповідно до п.2 статті 9 Закону України "Про систему оподаткування" платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших органів, відповідно до законодавства України, декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

В силу частини восьмої ст. 19 Господарського кодексу України (далі по тексту - ГК України) усі суб'єкти господарювання зобов'язані здійснювати первинний (оперативний) та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складати статистичну інформацію, а також "надавати відповідно до вимог закону фінансову звітність та статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, інші дані, визначені законом.

          Згідно з ст. 238 ГК України за порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності до суб'єктів господарювання можуть бути застосовані уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування       

        адміністративно-господарські санкції, тобто заходи організаційно-правового або майнового        

        характеру, спрямовані на припинення правопорушення суб'єкта господарювання та     

        ліквідацію його наслідків.

                    Відповідно до ст. 239 ГК України одним з видів адміністративно-господарських санкцій є скасування державної реєстрації суб'єкта господарювання.

                    В силу частини 2 статті 239 ГК України умови та порядок застосування адміністративно-господарських санкцій визначаються цим Кодексом та іншими законодавчими актами.

                    Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" однією з підстав для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

                    Згідно частини 3 Прикінцевих положень Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" закони, нормативно-правові акти, прийняті до набрання чинності цим Законом, діють у частині, що йому не суперечить.

                    Відповідно до п. 17 частини першої ст. 11 Закону України "Про державну податкову службу в Україні" № 509-ХІІ від 04.12.1990 р., органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися у передбачених законом випадках до суду з заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

                    Як випливає з матеріалів справи, зокрема з довідки  Тернопільської об'єднаної державної податкової інспекції, відповідач більше одного року не подавав податкової звітності.

                    За таких обставин справи, заявлений позов підлягає до задоволення як обґрунтований, підтверджений матеріалами справи та не заперечений належним чином відповідачем.

                    Пунктом 1 статті 38  Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" встановлено, що суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

                    На виконання зазначеного положення суд направляє копію рішення суду державному реєстратору Тернопільської районної державної адміністрації для вчинення дій, передбачених п.п. 3, 4, 6, 7 ст. 38 Закону, після набрання рішенням законної сили.

                    Згідно з ст. 44, 49 ГПК України, судові витрати покладаються на відповідача.

На підставі наведеного, керуючись ст. 33, 43, 44, 49, 75, 82-85 ГПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

                    1. Позов задовольнити.

                    2.Припинити юридичну –Спільне мале підприємство "Галичанка", вул. Барвінських,  11/3, м. Тернопіль, ідент. код 22602685 .  

                    3.Стягнути з Спільного малого  підприємства  "Галичанка", вул. Барвінських , 11/3   м. Тернопіль, ідент. код. 22602685:

         -  85 грн. державного мита в доход державного бюджету України;

         - 118 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу на користь Державного підприємства "Судовий інформаційний центр", м. Київ, пр. Перемоги, 44,                  р/р 26002014180001 у ВАТ "Банк Універсальний", м. Львів,  МФО 325707, код 30045370.

Видати накази.

 

Суддя                                                                                          О.С. Скрипчук

Дата ухвалення рішення13.06.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу11713
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/154-2011

Рішення від 13.06.2006

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Скрипчук О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні