Ухвала
від 21.02.2024 по справі 575/1401/23
ВЕЛИКОПИСАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 575/1401/23

Провадження № 2-о/575/6/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 лютого 2024 р. смт. Велика Писарівка

Суддя Великописарівського районного суду Сумської області В`юник Н.Г. та присяжні Безкоровайна С.М.,Костюк В.М.без участіосіб,що берутьучасть урозгляді справи,без технічноїфіксації розглядусправи,розглянувши клопотання в.о. начальника Сумської філії судових експертиз Одорченко О.П. по цивільній справі №575/1401/23 за заявою ОСОБА_1 в особі представника адвоката Ключника Сергія Вікторовича, заінтересована особа: виконавчий комітет Кириківської селищної ради Охтирського району Сумської області, про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна,

у с т а н о в и в:

17 січня 2024року ухвалоюВеликописарівського районногосуду Сумськоїобласті поданій цивільнійсправі призначеноамбулаторну судово-психіатричнуекспертизу стосовно ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проведення якої доручено експертам Сумській філії судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії МОЗ України» (проспект М.Лушпи, 54 м.Суми).

19 лютого 2024 року до суду від в.о. начальника Сумської філії судових експертиз Одорченко О.П. надійшло клопотання про виправлення описки в ухвалі Великописарівського районного суду Сумської області від 17.01.2024, відповідно до наказу ДУ «Інститут судової психіатрії МОЗ України» від 02.10.2023 №88 «Про зміну найменування та затвердження Положення про Сумську філію судових експертиз», змінено найменування з «Сумська філія судово-психіатричних експертиз» ДУ «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» на Сумська філія судових експертиз ДУ «Інститут Судової психіатрії МОЗ України» за адресою: м.Суми, проспект М.Лушпи, 54, 40022.

Відповідно дост.269ЦПК Українисуд можез власноїініціативи абоза заявоюучасників справивиправити допущенів рішеннічи ухваліописки чиарифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.

Оскільки описка має очевидний характер, суд вважає за можливе усунути її без повідомлення сторін.

Зазначена помилка є опискою, що підтверджується наступними матеріалами справи.

Відповідно до п.19 постанови Пленуму Верховного Суду України від 18 грудня 2009 року №14 «Про судове рішення у цивільній справі»вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

Враховуючи наведене, суд вважає, що в тексті ухвали Великописарівського районного суду Сумської області від 17 січня 2024 року допущена описка, а саме по всьому тексту ухвали не вірно вказано експертну установу, а саме замість вірної назви Сумська філія судових експертиз ДУ «Інститут Судової психіатрії МОЗ України», зазначено «Сумська філія судово-психіатричних експертиз» ДУ «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України», а тому необхідно внести виправлення до даної ухвали по цивільній справі №575/1401/23 в порядку, передбаченому ст.269 ЦПК України, не зачіпаючи суті судового рішення.

Керуючись ст.ст 269, 353, 354 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Виправити описку в ухвалі Великописарівського районного суду Сумської області від 17 січня 2024 року про призначення експертизи по цивільній справі №575/1401/23 за заявою ОСОБА_1 в особі представника адвоката Ключника Сергія Вікторовича, заінтересована особа: виконавчий комітет Кириківської селищної ради Охтирського району Сумської області, про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна, зазначивши по всьому тексту ухвали суду замість неправильної назви експертної установи «Сумська філія судово-психіатричних експертиз» ДУ «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України», правильну - Сумська філія судових експертиз ДУ «Інститут Судової психіатрії МОЗ України».

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Сумського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу подано протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повне судове рішення складено 21 лютого 2024 року.

Суддя Н.Г. В`юник

Присяжні: С.М.Безкоровайна

В.М.Костюк

Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117138513
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —575/1401/23

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

В'юник Н. Г.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

В'юник Н. Г.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Великописарівський районний суд Сумської області

В'юник Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні