Ухвала
від 20.02.2024 по справі 916/564/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"20" лютого 2024 р.м. Одеса Справа № 916/564/24

Суддя Господарського суду Одеської області Шаратов Ю.А. розглянувши матеріали позовної заяви від 06.02.2024 № 31-с (вх. № 589/24 від 15.02.2024) Виконавчого комітету Одеської міської ради (65026, м. Одеса, пл. Думська, 1, код ЄДРПОУ 04056919) до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮНІК» (65026, м. Одеса, вул. Приморська, буд. 49, код ЄДРПОУ 32784990)

про розірвання Договору пайової участі замовників у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Одеси від 22.08.2006 № 257/кс

в с т а н о в и в:

Виконавчий комітет Одеської міської ради звернувся до Господарського суду Одеської області із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮНІК» про розірвання Договору пайової участі замовників у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Одеси від 22.08.2006 № 257/кс.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на неприйняття рішення про відведення земельної ділянки для здійснення будівництва офісного центру з підземною автостоянкою, що унеможливлює ТОВ "ЮНІК" здійснювати будівництво на відповідній земельній ділянці та отримання Виконавчим комітетом Одеської міської ради коштів пайової участі.

Розглянувши матеріали позовної заяви, господарський суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та розгляду справи за правилами загального позовного провадження, оскільки відсутній жоден з передбачених законом критеріїв для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, або визнання її судом малозначною.

Відповідно до частин першої, другої та третьої статті 50 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Позивачем у позовній заяві зазначено третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача Управління капітального будівництва Одеської міської ради.

В обґрунтування необхідності залучення третьої особи позивач зазначає, що згідно із пунктом 1.1 Положення про Управління капітального будівництва Одеської міської ради, затвердженого рішенням Одеської міської ради від 28.02.2011 № 384-VІ, Управління є виконавчим органом Одеської міської ради і створюється відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Відповідно до пунктів 2.35, 2.2.37, 2.2.38, 2.2.39 вказаного Положення Управління бере участь у підготовці проектів розпоряджень міського голови, проектів рішень Виконкому та міської ради, з питань, що відносяться до компетенції Управління, надає на розгляд комісії з визначення розміру залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Одеси матеріали розрахунку щодо визначення розміру пайової участі, оформлює, реєструє, видає та зберігає договори пайової участі замовників у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Одеси, здійснює контроль за виконанням Замовниками обов`язків відповідно до договорів пайової участі замовників у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Одеси щодо сплати пайової участі.

Згідно із вказаним Положенням Управління у межах своєї компетенції вживає заходи щодо виконання замовниками обов`язків відповідно до договорів пайової участі замовників у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Одеси щодо сплати пайової участі.

Враховуючи викладене суд дійшов висновку про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача Управління капітального будівництва Одеської міської ради, оскільки рішення у даній справі може вплинути на його права та обов`язки, а саме: щодо претензійної роботи, одержання необхідних даних та інформаційних матеріалів.

Керуючись статтями 12, 120, 176, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

3. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача Управління капітального будівництва Одеської міської ради (65091, м. Одеса, вул. Комітетська, 10-а, код ЄДРПОУ 04056902).

4. Підготовче засідання призначити на "18" березня 2024 р. об 11:30. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Одеської області за адресою: м. Одеса, пр-т. Шевченка, 29, в залі судових засідань № 530 (5 поверх), тел. 0(482)307-986.

5. Запропонувати відповідачу подати відзив на позов із урахуванням вимог статті 165 ГПК України в строк до 15.03.2024.

6. Повідомити учасників справи про підготовче засідання.

7. Роз`яснити учасникам процесу, що відповідно до статті 197 Господарського процесуального кодексу України, учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, через Електронний кабінет Електронного суду. З метою недопущення зриву запланованого судового засідання просимо потурбуватись про завчасну реєстрацію в Електронному суді. Перехід до ВКЗ виконується за допомогою окремого пункту меню в Електронному суді «Відеозв`язок». Після натискання зазначеного пункту користувач переходить на сайт ВКЗ авторизованим в обліковому записі.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://od.arbitr.gov.ua

Ухвала набрала чинності 20.02.2024 та оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.А. Шаратов

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117141866
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин про права користування чужою земельною ділянкою для забудови (суперфіцій)

Судовий реєстр по справі —916/564/24

Рішення від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Шаратов Ю.А.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Шаратов Ю.А.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Шаратов Ю.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні