Ухвала
від 29.11.2007 по справі 10/б-935
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/Б-935

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"29" листопада 2007 р.Справа № 10/Б-935

 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області у складі

 судді Півторака М.Є.             

Розглянув справу

За заявою кредитора: Управління Пенсійного Фонду України в Козівському районі, смт. Козова, вул. Грушевського, 26 Козівського району, Тернопільської області

До боржника:  Приватного агропромислового підприємства “ Світанок “ с. Бишки Козівського району Тернопільської області

За участю представників:

Кредитора: Беднарського П.Р. –головн. спеціаліста –юрисконсульта  УПФ України в Козівському районі, довіреність №351/04 від 28.02.2007р. ; Пукало В.І. –провідного спеціаліста – юрисконсульта Козівського районного  центру зайнятості, доруч. 3870 від 29.11.2007 року

Боржника: Андрощука В.Я. –ліквідатора банкрута, постанова господарського суду від 26 липня 2007 року.

В судовому засіданні представникам кредиторів та боржника роз'яснено їх процесуальні права та обов'язки, встановлені статтями 22,81-1 Господарського процесуального кодексу України.

За відсутності відповідного клопотання сторін технічна  фіксація судового процесу не здійснюється.

Суть справи:  

          Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 18 липня 2007 року за заявою Управління Пенсійного Фонду України в Козівському районі, смт. Козова, вул. Грушевського, 26  порушено провадження у справі №  10/Б-935 про визнання банкрутом приватного агропромислового підприємства  "Світанок", с. Бишки Козівського району Тернопільської області і постановою господарського суду від 26 липня 2007 року боржника визнано банкрутом, призначено його ліквідатором  Андрощука Василя Яковича, м. Бережани, вул. Січових Стрільців, 67/33, та відкрито ліквідаційну процедуру у відповідності до вимог Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його  банкрутом“.

          На виконання вимог п. 5 постанови ліквідатор банкрута Андрощук В.Я. представив суду на затвердження звіт ліквідатора про проведення ліквідаційної процедури ПАП «Світанок»станом на 23 листопада 2007 року, стверджуючи, що у боржника відсутню майно та грошові кошти для погашення  заборгованості перед кредиторами; просить його затвердити, Приватне агропромислове підприємство "Світанок", с. Бишки Козівського району Тернопільської області ліквідувати як юридичну особу, провадження у справі –припинити.

          Представники кредиторів у судовому засіданні підтримали клопотання ліквідатора про затвердження звіту ліквідатора і ліквідаційного балансу, ліквідації боржника та припинення провадження  по справі № 10/Б-935.

          

Розглянувши матеріали справи, заслухавши звіт ліквідатора, пояснення представників кредиторів, суд встановив наступне:

          

          Статтею 32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“ встановлено, що за результатами роботи ліквідатора, останній подає господарському суду звіт та ліквідаційний баланс.

          Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу, а  у разі встановлення, що ліквідатор банкрута не належним чином виконував повноваження надані йому Законом - призначає нового ліквідатора.

          Якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна після задоволення вимог кредиторів, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Господарським судом визнано грошові вимоги Управління Пенсійного Фонду України в Козівському районі , смт. Козова  в сумі 2 636,78 грн.

На адресу ліквідатора надійшла заява про визнання кредитором по справі № 10/Б-935, а саме: Козівського районного центру зайнятості, смт. Козова на суму 2 628,84 грн. Ліквідатором визнано грошові вимоги кредитора в порядку статті 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“ .

По результатах своєї роботи ліквідатор банкрута Андрощук В.Я.  встановив, що у банкрута: приватного агропромислового підприємства “Світанок” с. Бишки Козівського району Тернопільської області відсутнє будь-яке майно для погашення заборгованості перед кредиторами, що підтверджується Звітом ліквідатора  від 23.11.2007 року; Довідкою Підгаєцького МРЕВ  ВДАІ УМВСУ в Тернопільській області № 185 від 25.09.2007 року, яка свідчить про те, що за банкрутом транспортні засоби не зареєстровані;  Довідкою Козівського районного бюро технічної інвентаризації  № 374  від 21.09.2007 року, яка свідчить, що боржник  немає зареєстрованого права власності на нерухоме майно; Довідкою Управління земельних ресурсів у Козівському районі № 14-01-4.2.3/73 від 27.09.2007 року, згідно якої земельні ділянки за боржником не обліковуються; Довідкою інспекції Держтехнагляду по Козівському районі № 190 від 03.10.2007 року, згідно якої трактори та самохідні машини за боржником не зареєстровані ; згідно довідки Козівської МР ДПІ від 18.09.2007р. № 6582/А-29 відкритих рахунків в банківських установах по ПАП «Світанок»- немає,  а тому грошові вимоги визнаних кредиторів  -  неоплачені і у відповідності до статті до п. 6 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“ - зазначені вимоги вважаються погашеними.

Печатка, штамп, установчі документи ПАП «Світанок», с. Бишки Козівського району Тернопільської області ліквідатору банкрута Андрощуку В.Я.  не передавались, а тому в газеті «Вільне слово», смт. Козова  № 46 (6931) від  10.11.2007 року було опубліковано оголошення про визнання їх недійсними.

Пунктом 6 частини першої статті 40 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“ встановлено, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченого статтею 32 Закону.

Враховуючи, що по результатах розгляду ліквідаційного балансу у банкрута немає ні майна, ні коштів для погашення заборгованості перед кредитором, ліквідатор виконав свої повноваження у відповідності з вимогами Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“ по виявленню майнових активів банкрута, а тому звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс підлягають затвердженню, Приватне агропромислове підприємство “Світанок“, с. Бишки Козівського району Тернопільської області суд ліквідовує як юридичну особу та припиняє  провадження по справі №10/Б-935  в порядку статті 40 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Пунктом 5 статті 39 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців“ встановлено, якщо після завершення ліквідаційної процедури в процесі банкрутства, яка встановлена законом, судом постановляється рішення про ліквідацію юридичної особи - банкрута, суд, що виніс відповідне рішення, в день набрання ним законної сили направляє його державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи –банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

На виконання зазначеного припису, суд направляє ухвалу державному реєстратору Козівської  районної державної адміністрації, смт. Козова для проведення державної реєстрації припинення Приватного агропромислового підприємства “Світанок” с. Бишки Козівського району Тернопільської області.

На підставі наведеного, керуючись статтями 31, 32, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“,  статтею 39 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців“, статтями 43, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1.Затвердити звіт ліквідатора Андрощука В.Я.  у справі № 10/Б – 935  по Приватному агропромисловому підприємству “Світанок” с. Бишки Козівського району Тернопільської області, ідентифікаційний код 30828695 від 22.11.2007 року.

2.Затвердити ліквідаційний баланс у справі №10/Б-935 по Приватному агропромисловому підприємству “Світанок” с. Бишки Козівського району Тернопільської області, ідентифікаційний код 30828695, станом на 01 листопада 2007 року.

3.Вважати погашеними вимоги:

·          Управління Пенсійного Фонду у Козівському районі, смт. Козова, вул. Грушевського, 26 Тернопільської області  на суму 2 636,78 грн.;

·          Козівського районного центру зайнятості, смт. Козова, вул. Грушевського, 32 в сумі 2 628,84 грн.;

4.Ліквідувати Приватне агропромислове підприємство “Світанок”, с. Бишки Козівського району Тернопільської області, ідентифікаційний код 30828695 з 29 листопада 2007 року.

5.Провадження у справі № 10/Б - 935 - припинити.

6. Ухвалу направити кредиторам; боржнику, ліквідатору банкрута –Андрощуку В.Я., м. Бережани, вул. Січових стрільців, 67/33 Тернопільської області; Державному Реєстратору Козівської районної державної адміністрації, смт. Козова для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи; Тернопільському обласному сектору з питань банкрутства, м. Тернопіль, вул. Київська, 3а.

Суддя                                                                                М.Є. Півторак

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення29.11.2007
Оприлюднено05.12.2007
Номер документу1171435
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/б-935

Ухвала від 29.11.2007

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Постанова від 26.07.2007

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні